Suomen Muaythai – liitto ry

Lonkka / röntgenissä havaittua

Uutiset Foorumit Muaythai Urheilujutut Lonkka / röntgenissä havaittua

Tämä aihe sisältää 26 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ted 7 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

 • Julkaisija

  Viestit

 • #40859


  Ted

  Jäsen

  non nii,

  pitkäaikaiset vaivat alkaa selkeneen, on täällä jollain kokemuksia vastaavasta lonkkavaivasta? Puoskarin luo viikonkuluttua kuulemaan vaihtoehtoja. Ja varmaan siellä saa selitystä allaoleviin mutta tiedonjanon suuruuden vuoksi ois hyvä kuulla jos ensikäden kokemuksia täällä.

  eli seuraavanlaista tekstiä lausunnossa (en ossaa latinaa):
  -lonkkien kantavat nivelpinnat kaventuneet, erityisesti oikealla
  -acetacbulumin lateraalireunassa subkondraalinen kysta ??
  -Kaput-kollum -rajalla anteriosisesti on luupromisenssia jossa kystiskleroottisuutta, viittaisi CAM-tyypin FAI:hin.

  #67213


  Mr K

  Jäsen

  @ted wrote:

  non nii,

  pitkäaikaiset vaivat alkaa selkeneen, on täällä jollain kokemuksia vastaavasta lonkkavaivasta? Puoskarin luo viikonkuluttua kuulemaan vaihtoehtoja. Ja varmaan siellä saa selitystä allaoleviin mutta tiedonjanon suuruuden vuoksi ois hyvä kuulla jos ensikäden kokemuksia täällä.

  eli seuraavanlaista tekstiä lausunnossa (en ossaa latinaa):
  -lonkkien kantavat nivelpinnat kaventuneet, erityisesti oikealla
  -acetacbulumin lateraalireunassa subkondraalinen kysta ??
  -Kaput-kollum -rajalla anteriosisesti on luupromisenssia jossa kystiskleroottisuutta, viittaisi CAM-tyypin FAI:hin.

  Kyllähän tuon voi suomeksi kääntää, mutta eri asia tuleeko siitä hullua hurskaammaksi:

  acetacbulum = lonkkaluun pyöreä nivelkuoppa, eli nivelkuppi eli lonkkamalja.

  subkondraali lienee rustonalainen luu

  kysta viittaa jonkinlaisen rakkulaan

  eli saataisiin sellainen suomennos kuin lonkkaluun nivelkuopan sivureunassa olevassa rustonalaisessa luussa sijaitseva rakkula. Jännittävää. Selkokielellä sanottuna tarkoittaa kulumaa, joka aiheuttaa nesteen kertymistä niveleen. Joku lääketiedettä opiskellut voisi tietää paremmin 🙂

  Entäpäs tämä kaput-kollum, eli tuttavallisemmin caput collum-tapaus?

  No, caput on tietenkin pää ja collum kaula. Pitänee olettaa, että puhutaan reisiluusta.

  Prominenssi taas on jonkinlainen kohoama tai ulkonema, eli siellä luun kaulan ja pään rajalla etupuolelle (anteriorinen) on joku epämääräisyys, kohoama luussa, liikaluuksikin sanottu.

  Skleroosi on kovettuma, joten voidaan arvata, että luussa on joku kovettunut kohouma, kuten ylempää voisi päätellä.

  FAI (Femoroacetabular impingement) taas on reisiluun pinnetila jonka alatyyppi CAM täsmentää ongelman johtuvan nimen omaan reisiluun kaulan tai pään epätasaisuudesta tai paksuuntumisesta.

  Eli pääsemme diagnoosiin, jossa reisiluussasi paksuuntumista/epätasaisuutta, joka sitten aiheuttaa ongelmia lonkan nivelkuopassa. Veikkaan, että on aika ikävän tuntuinen.

  #67214


  Ted

  Jäsen

  kiitän,

  varmasti osuva anal-yysi.

  Tältä se on tuntunutkin. Vähän niinkuin ois männänrengas katki.. ja kun ottaa lämmöt eli laittaa öljyä pyttyyn niin saa kuitenkin koneen liikkeelle mutta kipeetä tekee ja tehot alhaalla. Taidan lopettaa potkimiset kokonaan. Leikkaukseen ei tällä hetkellä mielenkiintoa. Katotaan mitä lekuri horisee ensiviikolla.

  t:Pappa

  #67215


  thaiviking

  Osallistuja

  Se on sitä ku vanhaks tulee.

  #67216


  P.L.

  Jäsen

  Tero ei muuta ku jätät potkut vähemmälle ja alat kiusaamaan nuorempia lyömällä nokkia vinoon, niinhän Tomppakin tekee! :rambo

  #67217


  Ted

  Jäsen

  asia kunnossa, aloitan tänään Enfusion-fighterin ohjeiden mukaisen toiminnan, toki tavoite osumapintana leuka, nenän sijasta. Selkä kyl prakaa lonkan liikkuvuusrajoitteen takia niin ettei lyöminenkään onnistu kunnolla kun alaselkä väsähtää…tää kaikki on varmasti Sikaleirin syytä ! :kiroilu

  Jotenkin olen kyllä käsittänyt, en tiedä olenko väärässä, että taipoksinkissa myös potkuilla olisi jonkin verran painoarvoa 😀

  Nyt ollaan TYKS jonossa magneettiin, sitten tähystys jossa koitetaan kyseistä liikaluuta/rustoa poistaa. On kuulemma senverran pitkällä että tämän jälkeen kuluminen vaan kiihtyy. Toki koittavat jollain hiomis/naputtelu tekniikalla saada ruston heräämään kasvuun vielä.
  – “jollakin auttaa, jollakin menee tämän jälkeen pahempaan suuntaan säryt” tokaisi ortopedi..

  Liikuntaa saa harrastaa mitä mahd.kivulta kykenee. Lääkemääräys piti sisällään kipulääkettä ja nexumia, aika kalliita settejä kun kela-korvauksen jälkeenkin maksoivat n. 130 eur.

  Meinaan vielä mennä superfysioon jossa venytetään lonkan alueelle lisää tilaa. Syy miksi ensin etsittiin selän puolelta vaivaa on se ettei 4-kymppisellä näillä taustoilla yleensä ole moista lonkan ongelmaa. Asia saattaa kuulemma juontaa niinkin kauas kun 4 vuotiaana putosin tuolilta ja tuli hetkellinen lonkan “halvaantuminen” jota hoidettiin vetolaitteella viikon verran. Tämä ekr.tapahtunut kolaus siis voipi olla osasyynä.

  #67218


  tku

  Osallistuja

  @ted wrote:

  Jotenkin olen kyllä käsittänyt, en tiedä olenko väärässä, että taipoksinkissa myös potkuilla olisi jonkin verran painoarvoa 😀

  Thainyrkissä voi otella sääntöjen puitteissa just niin kuin huvittaa. Vaikeeta olis kyllä tänä päivänä voittaa amatöörien maailmamestaruus nyrkkeilemällä, mutta olishan se hienon näköistä. 1997 MM-kisoissa raskaassa sarjassa otettiin pronssia amatöörinyrkkeilytyylillä ja raskaalla takakäden suoralla. Kummasti hillitsi potkimista, kun suora kajahti pari kertaa vastapalloon. Yläkehän pappathaissa pärjää myös raskaalla takakädellä ja etujalan alabokilla.

  #67219


  Ted

  Jäsen

  ..tut mitään pärjänny. Hyvät ohjeet mutta toteuttaja aivan ohi. Ostakaa happiteltta salille niin saadaan papat korkianpaikan leiriolosuhteisiin. Sen voi asentaa vaikka työnalla oleviin miesten pukutiloihin koska naisten suihkuja saa, ja pitää käyttää. Olipa ainakin syy lopettaa kesken luovuttaa nöyristyä hävetä jotta pääsi suihkuun ennen tytöi.

  #67220


  Ted

  Jäsen

  terveiset “magneettikuvasta”. Näkivät heti mikä olen miehiäni; asensivat kyynärsuojat hoitohenkilöstön suojelemiseksi sekä Guantanamo-style korvasuojukset, minun harhauttamisekseni salakavalasti.

  Minne voi valittaa rock musiikin soittamisesta koko toimituksen ajan?
  Eli olin elävältä haudattuna 40 minuuttia viemäripotkeen joka suunniteltu laihoille thainyrkkeilijöille, ei 92 kg taistelukoneille. Helvetinkoneet lauloivat ympärillä. Koska en tunnustanut mitään, naisvartijat vetivät minut ulos ja sain riisua vanginasusteet ja sain omat tilalle. Arvoesineet ja vaaralliset esineet oli jo otettu aiemmin lukkojen taakse mutta nekin palautettiin. Ilmeisesti ontuva kävelytyylini vakuutti henkilökunnan; tuosta papasta ei voi olla vaaraa. Ruokaa/juomaa ei tarjoiltu, jotain sopimusta siis rikottiin.

  Kuulustelukuvat, raportteineen saapuvat postissa tuntemattomaan osoitteeseeni lähiviikkoina.

  #67222


  Ted

  Jäsen

  valoa tunnelissa… 4.10. menen ortopedin luokse, suunnitteilla linkin mukainen toimenpide. operaation ajankohdasta ei tietoa. Kuulostaa paremmalta kuin tekonivel.

  http://www.pulssi.fi/sv/artiklar/ortopedia/pinnoiteproteesi_vapauttaa_potilaan_rajoituksista__leikattu_lonkka_kestaa_vaikka_urheilun/

  sen verran vinkiksi jos teillä jollain nivusissa vihlontaa, kannattaa kuvauttaa lonkka heti. Monet lekurit etsivät syytä selän puolelta vaikka erittäin selkeä nivusoire viittaa usein juuri lonkan kulumaan.
  Liikkuvuus vähentynyt itsellä n.70 % normaalista. Mielenkiintoista kuulla tehdäänkö myös vasemmalle puolelle jotain operaatiota koska sielläkin alkavaa kulumaa.

  #67221


  Ted

  Jäsen

  ei ole pitkätkään jonot täällä, pääsen jo syyskuussa operaatioon ensivuonna…pinnoiteproteesileikkaus. Siihen asti vedellään nyrkkipainotteista..

  #67223


  Ted

  Jäsen

  homma eteni nyt siten että maaliskuun alussa operaatio.

  Pikku murhetta tuli vastaan kun hammaslääkäri havaitsi röntgenissä hampaan juuressa tulehduksen, vuosi sitten laitettu posliinihammas nykäistään nyt siis irti kun ei ehdi kuukaudessa juurihoitaa tms. Ja tilalle jos haluaa implantin maksaa 2000 e (vain)

  tän kuun lopussa ennekkokäynti jolloin ortopedi, fysio ja röntgen. Ja siittä viikon kuluttua sisään ja operaatioon, siis lonkan pinnoiteproteesi. Suap nähdä oliko tää potkiminen tässä vai tuleeko niin hyväksi että voi jatkaa. Jos ei niin sitten vaan lyödään ja otetaan potkun reisillä vastaan.

  en menisi koko operaatioon jos ei olisi lepo/yösärkyjä. Tän heikentyneen venyvyyden ja liikkuvuuden kanssa sinänsä selviää mutta koko elämä särkylääkkeillä ei vaan nappaa.

  Ens viikko treenaillaan, sitten voipi olla vaikka puolen vuoden tauko pappathaista. kattellaan.

  #67224


  tku

  Osallistuja

  #67225


  Ted

  Jäsen

  kiitän, eilen niitä voimmia taas tarvittiin. Hampaan poisto, ilman pirtua.

  kyllä tää projekti teettää kaikenlaista:

  toisaan eilen riuhdottiin hammas irti, olo oli kuin Dustin Hoffmanilla tohtori Christian Szellin käsittelyssä leffassa Marathon Man 🙂 toki puudutusta käytettiin, mutta esim. kitalakeen ängettävä sullottava ja tungettava piikki ei ole ihan kivointa.
  tunti siinä meni, lekurilla oli hikikarpalot otsassa ja seuraava asiakaskin käytiin lähettämässä kotiin koska en murtunut kuulusteluissa helpolla, jos lainkaan. Homma alkoi voimmakkaalla rykäisyllä jonka seurauksena 600 egen posliinihammas lensi huoneen nurkkaan. Alla poimintoja lekurin kommenteista:
  – suusi on kuin taistelutanner, onneksi et näe mitä teen täällä
  – olen ollut (aiemmin) harvoja hammaslääkäreitä jotka pitävät hampaiden poistoista…
  – nyt tää lähtee täältä miljoonana kappaleena
  – nyt kun tää poisto oli näin paha niin teen ton reiän paikkauksen ilmaiseksi toisella kertaa vaikkei kuulukaan ostopalvelusopimukseen (älä kerro kenellekään)

  mutta nyt on aukko vain rivistössä, onneksi toiseksi taaimmainen. kaikki muut onkin tallella.

  tänään laboratoriossa jossa sydänfilmi, verta ja virtsaa. leposyke 47, lähentelee nollaa, eikös se ole tavoite että ois mahollisimman alhainen??

  pari hammaslekurikäyntiä vielä, sitten olen valmis puukolle. kuukausi kuulemma mennään kepeillä, ja ohjeissa luki että pinnoiteproteesi ei estä raskaaksi tuloa :mrgreen:

  #67226


  Ted

  Jäsen

  Tervehdys paimiosta. Operaatio suoritettu, metallipinnoitteet lonkassa. Lekuri selostelee huome tarkemmin. 4h meni, joutuivat nukuttaan kesken kaiken vaik oli selkaydinpuudutus, lihas ei rentoutunu joten siksi näin kuulemma. Nyt o letkua kehoon monenlaista. Palvelu on ollu ammattimaista ja jopa ruoka hyvää. Huome alkaa kävely(potku) kuntoutus. Rock!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.