Suomen Muaythai – liitto ry

Mopoilu ja moottoripyöräily Thaimaassa

Uutiset Foorumit Muaythai Thaimaa Mopoilu ja moottoripyöräily Thaimaassa

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #40809

  tku

  Osallistuja

  Koska moni Thaimaaseen harjoittelemaan menevä lukee näitä sivuja, olisi ehkä hyvä lausua muutama sana mopoilusta ja moottoripyöräilystä Thaimaassa. Viestin lopussa uutinen, joka innoitti kirjoittaman tämän ”ohjeen”. Jos foorumilaisilla on omia kokemuksia tai parempaa tietoa aiheesta, niin kirjoittakaa toki!

  Mopot ovat Thaimaassa erittäin suosittuja liikennöintivälineitä, koska ne ovat halpoja ja nopeita ruuhkissa. Usein näkee monihenkisiä perheitä pakkautuneina yhden mopon päälle ja mopojen sukkulointia autojen väleistä. Länsimaalaisittain motoristien suojavarustukset ovat mitä sattuu ja lähes aina käytetään vain pelkkää kypärää, ja sitäkin vastikään tulleen kypäräpakon vuoksi. Suojaavia ajoasuja ja kenkiä ei käytetä kuuman ilmaston ja niiden kalleuden vuoksi. Vuonna 2005 Thaimaassa kuoli 9877 ja loukkaantui 159 867 ihmistä moottoripyöräonnettomuuksissa. Sanomattakin on selvää, että onnettomuuksiin on joutunut ja joutuu useita ulkomaalaisia.

  Bangkokissa ani harva turisti vuokraa moottoripyörän, mutta saarilla, Pattayalla ja etelässä turistit vuokraavat mopoja. Vuokraamoissa on tarjolla <250 kuutioisten mopojen lisäksi suuri moottorisia custom ja sportti moottoripyöriä. Mopot ovat monesti automaattivaihteistoisia. Mopoa vuokratessa vaaditaan passi, mutta sitä ei kannata jättää pantiksi, kopion pitäisi riittää. Mopoa tai moottoripyörää vuokratessa vuokrattava ajoneuvo pitää tarkastaa huolellisesti, ettei vuokraaja yritä laskuttaa sinulta jälkikäteen laitteessa jo olleita vaurioita. Jos vuokraamo on ottanut takuusumman pantiksi, he voivat pidättää sen, jos laite on vaurioitunut. Kannattaa tarkistaa onko laite vakuutettu varkauden, onnettomuuden tms. varalta. Ongelmatilanteissa kannattaa kääntyä turistipoliisin puoleen.

  Kuten sanottua Thaimaassa on nykyään kypäräpakko. Vuokraamoista saa kypäriä, mutta yleensä ne ovat ohutkuorisia avokypäriä, jotka suojaavat lähinnä sakoilta. Jos haluat itsellesi paremman kypärän, sellaisen voi yrittää ostaa isommista tavarataloista. Siellä myydään myös niitä samoja avokypäriä erittäin edulliseen hintaan. Avokypärä ei suojaa kasvoihin kohdistuvilta vammoilta eikä ohutkuorinen kypärä suojaa hiukan kovemmilta iskuilta. T-paita, shortsit eivätkä edes farkut anna suojaa, jos kaadut ja raahaudut asfalttia pitkin. Mitkään ajovarusteet eivät suojaa, jos liut kaidettta tai tolppaa päin.

  Thaimaassa mopolla ajaneena ja moottoripyöräilyä harrastavana kukkahattuilen sen verran, että jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta kaksipyöräisistä, niin ÄLÄ vuokraa Thaimaassa mopoa. Vasemmanpuoleinen liikenne ja kaoottinen liikennekulttuuri voi olla hengenvaarallinen paikka aloittelijalle. Jos kuitenkin päätät vuokrata mopon, niin älä missään tapauksessa aja humalassa. Jos vuokraat suuri tehoisemman moottoripyörän, niin muista, että teillä voi olla mitä tahansa, öljyä, koiria, kuolleita eläimiä, ihmisiä, väärään suuntaan ajavia autoja jne.

  Jos kuitenkin päätät ajaa siellä, niin muista, että asfaltti-ihottuma on nopein tapa keskeyttää harjoitusmatka. Trooppisessa ilmastossa avohaavat tulehtuvat helposti, joten vietät lopun lomasi sairaalassa tai sairaalakäynnin jälkeen hotellihuoneessa.

  Jos kuitenkin päätät vuokrata mopon tai MP:n, niin muista:
  – tarkistaa vuokramopon jarrut ja renkaiden riittävä ilmanpaine ennen liikenteeseen menoa.
  – tarkistaa, että matkavakuutuksesi korvaa liikenneonnettomuuden sinulle aiheuttamat vammat. Thaimaassa sairaalat ovat erittäin kalliita, vaikka et olisikaan siellä kuin yhden yön.
  – käyttää ajaessasi jotain mikä suojaa silmiä pölyltä, kiviltä tai hyönteisiltä.
  – vasemmanpuoleinen liikenne ja se, ettei joku turisti muista vasemmanpuoleista liikennettä ja ajaa väärään suuntaan.
  – ajaa pientareen vieressä tien vasemmassa laidassa, sillä sinut tullaan ohittamaan kaikilla mahdollisilla ajoneuvoilla rekasta lähtien.
  – että ohittava ajoneuvo varoittaa sinua äänimerkillä. Voit varoittaa sillä muita, mutta muista ettei äänimerkki välttämättä kuulu auton sisälle.
  – käyttää vilkkua, äläkä aja vilkku päällä.
  – katsoa olkasi yli, ennen kuin muutat kaistaa tai ajolinjaa. Peilin katveessa voi olla toinen mopo tai auto.
  – kääntyessäsi oikealle, väistä vastaantulevaa liikennettä. Katso ennen kääntymistä taaksesi, sillä joku voi ohittaa sinut, vaikka sinulla olisi vilkku päällä.
  – että, mikä tahansa ajoneuvo mistä tahansa voi milloin tahansa ajaa päällesi. Ole valmis pysähtymään, jos ajoneuvo pyrkii sivutieltä eteesi. Kuljettaja ei näe välttämättä sinua.
  – Thaimaassa ajetaan humalassa ja väsyneenä. Rattijuopot ilmestyvät liikenteeseen juhlapäivinä, viikonloppuina ja iltaisin, kuten Suomessakin.
  – tarkkailla takana tulevaa liikennettä. Kun pysähdyt, ole valmis väistämään takaa tulevaa ajoneuvoa, jos se ei näytä pysähtyvän.
  – varoa eläimiä. Thaimaassa yleisten kulkukoirien lisäksi tiellä saattavat liikkuvat käärmeet, kanat, apinat, lehmät, hevoset, vesipuhvelit ja norsut.

  Thaimaassa mopoilu ja moottoripyöräily on petollisen vaarallista. Suomessa ja Euroopassa en ole nähnyt yhtään mp-onnettomuutta, mutta Thaimassa olen nähnyt jo yhden kuolleen mopotaksin, nurin menneen thaimaalaisen ja kaksi betoniojaan palasiksi ajettua skootteria. Muutkin suomalaiset thainyrkkeilijät ovat nähneet kuolemaan johtaneita mp-onnettomuuksia. Toivottavasti yksikään suomalainen thainyrkkeilijä ei joudu Thaimaassa mopolla liikenneonnettomuuteen.

  @http://www.guardian-series.co.uk/ wrote:


  Kenneth Ibrahim, known as Kenny, died in May following an accident in Phuket, where he had gone to attend a summer-long Thai boxing camp.

  The family have been informed that the driver of the truck which collided with his motorcycle, who reportedly had 190ml of alcohol in his bloodstream, has been charged with a drink-driving offence.

  Lähde

  #66862

  Vicious

  Jäsen

  Älkää turhaan huolehtiko noista asioista. Hypätkää selkään vaan… 😀

  Olen useita kertoja vuokrannut mopon Thaimaassa, ja ensimmäisellä kerralla minulla ei ollut mopoista mitään aikaisempaa kokemusta. Ajotaitoa saati vakuutusta ei ole ollut senkään jälkeen. Ja hyvin on mennyt. Tosin, kerran meinas tulla sakot, kun käännyin väärällä paikalla.

  Ainoa asia, mistä olen pitänyt huolta on, että minulla on oikea kypärä.

  Kunhan ajaa hissukseen ja seuraa muuta liikennettä, niin hyvää tulee…

  No joo, onhan toi mopoilu hemmetin vaarallista Thaimaassa. Ja Rikun neuvot on ihan hyviä. Mulla on vaan käynyt hyvä tuuri 😮

  Kerran olen pelännyt mopon päällä, ja se tapahtui kun hyppäsin mopotaksin kyytiin Pattiksella. Mopoa ajoi entinen Lumpiinin mestari Dejpitak ja kartturina toimi hänen joku kaveri. Ajotyyli muistutti Juha Kankkusen menoa perjantai illan päätteeksi. Minä sitten siinä kolmantena pyöränä yritin pidellä kiinni jostain ja jalkoja en tietenkään saanut mihinkään. Tuli takareisiin vielä pientä kramppiakin…

  Eli, mopotakseja kannattaa välttää, varsinkin jos kuskina on enemmän kuin yksi henkilö 😉

  #66863

  AndyS

  Osallistuja

  Ei ole kuin pari vuotta siitä, kun eräs suomalainen kamppailu-urheilija menehtyi Thaimaassa MP-onnettomuudessa. 🙁

  #66864

  janne

  Osallistuja

  Rikun vinkit ovat hyviä, suosittelen myös jättämään mopon ja varsinkin isommat pyörät vuokraamoon, jos ei omaa aiempaa kokemusta kaksipyöräisestä moottorillisesta kapineesta.

  Erittäin suurta varovaisuutta noudattaen ja hissukseen ajaen siellä voi myös ajella suunnilleen turvallisesti. Meidän perhe liikkuu hyvin usein Thaimaassa mopolla, mopon päällä tällöin vaimo, tytär ja ite puikoissa, parhaassa tapauksessa vielä lastenrattaat kyydissä… Turvallista matkaa 😳

  Se kannattaa aina muistaa, että turistilla ei ole oikeuksia liikenteessä ja varsinkin jos jotain sattuu, on vain vastuita ja velvollisuuksia.

  Mopotaksit ovat nopeita ja hemmetin vaarallisia kulkuvälineitä. Tiedän myös tapauksen muutaman vuoden takaa, jossa kampailu-urheilija menehtyi onnettumuudessa ollessaan mopotaksin kyydissä, paikka oli tosin Thaimaan naapurivaltio.

  #66865

  tku

  Osallistuja

  Jahas, eräs suomalainen alan vaikuttaja on sitten nupannut mopolla nurin Thaimaassa. Elossa on ja kertokoon itse lisää jos haluaa.

  #66866

  tku

  Osallistuja

  Viime viikolla kuoli mopo-onnettomuudessa eräs Turussa aikoinaan asunut mies.

  Nyt hengestään pääsi eläkeläispariskunta skootterilla.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013031116769612_uu.shtml

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.