Vastaa aiheeseen: Fight Festival 7, 14.4.

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Fight Festival 7, 14.4. Vastaa aiheeseen: Fight Festival 7, 14.4.

#43454

pasi

Jäsen

Heii… perun puheeni ukkohan voi olla pahakin 👿 👿 👿
Tässä vinkkejä otteluun valmistautumiseen.

Taido – vartalon ja mielen tie

Taidossa hyökätään ja puolustaudutaan samanaikaisesti vartalon akselin erilaisia liikeratoja hyödyntäen.
Liikkuminen on taidossa tärkeää, sillä liikkuvaan kohteeseen on vaikea osua. Tämän vuoksi taidossa on kahdeksan erilaista jalkojen liikkumissuuntaa ja -tapaa. Niiden lisäksi käytetään permantovoimisteluun kuuluvia voltteja, kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä hyväksi liikkumisessa. Nämä erilaiset liikkumistavat antavat puolustukselle ja hyökkäykselle nopeutta, voimaa ja yllättävyyttä.

Taido kilpailulajina

Hokei on ennaltasuunniteltu ottelu kuvitteellisia vastustajia vastaan. Se on tekniikkaliikesarja, joka koostuu hyökkäyksistä, puolustuksista ja liikkumisista.

Jissen on kahden henkilön välinen ottelu, jossa ottelijat hyökkäävät ja puolustavat taidotekniikoita vapaasti soveltaen taidon sääntöjen ja periaatteiden mukaisesti.

Dantai hokei on viisihenkisen joukkueen mahdollisimman yhtäaikainen liikesarja, jossa aloitusmuodostelma pyritään säilyttämään.

Dantai jissen on joukkueottelu, jossa viisi ottelijaa ottelee vuorotellen joukkueenjohtajan johdolla toisen joukkueen ottelijoita vastaan. Jokaisella ottelijalla on oma tekniikkaluokka, jonka tekniikoista ottelija saa helpommin pisteitä.

Tenkai on ennaltasuunniteltu taistelu, jossa keskusmies eli shuyaku monipuolista taidotekniikkaa käyttäen tuhoaa kaikki viisi vastustajansa yksitellen. Jokaisella vastustajalla eli wakiyakulla on oma tekniikkaluokka, jota hänen täytyy käyttää ainakin kolmessa hyökkäyksessä.

No eipä mollata liikaa… Voihan se olla ihan tosissaankin kova ukko. Hiukan vaan herättää epäilyksiä tuo karate puku.
Tommonen ottelijatietokanta pitäis olla joka maassa lakiin kirjotettu.
Ja lopuksi tämä varmaan kuuluis tonne masterkappiin