Vastaa aiheeseen: 18.2.2005 WMC-Explosion III: Jomhod vs. Buakaw

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 18.2.2005 WMC-Explosion III: Jomhod vs. Buakaw Vastaa aiheeseen: 18.2.2005 WMC-Explosion III: Jomhod vs. Buakaw

#59572

jannem

Jäsen

No niin, jälkikommentteja paikan päältä:

Tapahtumapaikkana oli täpötäysi Solnahallen ja MM-ottelua lukuunottamatta ottelut olivat Ruotsin mestaruusmatseja. Ruotsalaisten ottelut oli allekirjoittaneen mielestä enemännkin tylsähköjä tappeluita, kuin teknistä thainyrkkeilyä, poikkeuksena piristävä -71 kiloisen miesten finaali. Muissa voittajaksi selviytyi usein se, kenen kunto kesti loppuun asti. En alkais lyömään vetoa Ruotsin maajoukkueen puolesta mm-kisoihin noilla näytöillä.

Showtauolla WMC:n president Stephan Fox kävi kehässä pitämässä puheen, jossa hän kommentoi Ruotsin poliittisia näkemyksiä thainyrkkeilyn ja muiden kamppailulajien kieltämisestä. Fox kuvaili että thainyrkkeilyn kieltäminen olisi loukkaus Thaimaan kulttuuria vastaan, eihän Thaimaan hallituskaan kiellä jääkiekkoa Thaimaassa kovan kontaktin takia.

Kun Jomhod ja Buakaw tulivat kehään, oli yleisö noussut seisomaan ja taputtamaan käsillä, jonka lisäksi jokainen tömisteli jaloillaan lattiaa vasten, olo oli kuin maanjäristysalueella,Hienoa!
Yleisö oli erittäin hyvin mukana kannustamassa molempia ottelijoita, ja tuli hieman kateellinen olo, kuinka länsinaapurissa uskalletaan reilusti kannustaa ottelijoita. Suomessa voitais ottaa Ruotsista mallia katsomokäyttäytymisestä.

Ennen ottelua Jomhod kertoi taktiikakseen hakevansa kovia yksittäisiä osumia ja kyynärpäitä lopettaakseen ottelun. Jomppa ei ollut kuin hieman normaalia hermostuneempi ennen ottelua ja lämmitteli normaalisti ammattimiehen tapaan.

Jomhodin ja Buakawin ram muay oli erittäin pitkä, mutta ah, kuinka kaunista katseltavaa. Jomhod toteutti oman kauniin tanssinsa, Buakaw lopetti ram muaynsa “jousiammunnalla”, jolla hän metsästi Jomhodin kulmaa, kolmas nuoli “osui”.:)

Ensimmäinen erä alkoi Jomhodin tehdessä aloitteita kyynärpäillä ja alapotkuilla, nähtiin myös pari hyppykyynärpäätä ja kääntöpotkukin osui Buakawia kevyesti leukaan. Buakaw tyytyi rauhoittamaan tilanteet ja kuittasi yksittäisillä osumilla.

Toisessa erässä Jomhod jatkoi aloitteiden tekoa ahkerammin ja Buakawin salamannopeat jalat alkoi tuttuun tyyliinsä viuhumaan. Buakaw sai ensin osuttua polvella Jomhodia vatsaan ja Buakaw lisäsi vartalokoukun ja alapotkun, jolloin Jomhod kaatui maahan. Jomhod selvisi luvunlaskusta, mutta katsomoon asti näkyi, että ilmat oli mennyt pihalle Jomhodin vartalosta, niin Buakaw lähti ammattimaisesti hakemaan lopullista osumaa. Tässä vaiheessa Jomhod ylitti vielä hyppykyynärpäällä osua, mutta se meni ohi ja Buakaw löi ratkaisevan osuman kylkeen ja Jomhod jälleen maassa. Kehätuomari Marco Nieminen lasku lukua ja pisti ottelun poikki. Katsomosta näkyi hyvin että Buakawin lyönti osui hyvin eikä Jomhod heti noussut lattiasta.

Sunnuntaina aamupalan ääressä hyväntuulinen Jomhod kommentoi, että oli yllättynyt, kuinka kovia Buakawin lyönnit olivat. Häviäminen tietty vanhaa mestaria harmitti, mutta tyrmäystappio oli selvä eikä siinä mitään turhia jossitella. Stephan Fox kävi myös aamiaispöydän ääressä juttelemassa ja kertoi, että myös uusintaottelun voisi olla tulevaisuudessa mahdollista…;)

Muita asioita kisoissa: Kehätuomari Marco Nieminen sai lasiartefaktin kiitokseksi arvostetusta työstä Ruotsi thainyrkkeilyn eteen. Kehän sisällä ja laidalla hääri myös itse Riku Immonen, Riku oli taas kasvattanut massaa tai sit tuomaripaita oli pykälän verran liian pieni…:)

Olipas pitkä viesti…lisätkää te muut, jos jotain jäi mainitsematta.