Vastaa aiheeseen: Salikisat La 21.01.2006 LTBC, Lahti

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Salikilpailuihin ilmoittautuminen Salikisat La 21.01.2006 LTBC, Lahti Vastaa aiheeseen: Salikisat La 21.01.2006 LTBC, Lahti

#59816

Kuhta52

Jäsen

Eiliset salikisat olivat oikein hyvät ja varsinkin tytöt kunnostautuivat ottelemalla mielestäni erinomaisia matseja. Sillä huonolla silmällä, minkä omaan, sattui kisoista jäämään mieleen muutamia asioita.

Ekassa matsissa Okkola vastaan Nuutinen, Okkola aloitti hienosti ja saattoi jopa muutaman ekan tilanteen jälkeen johtaa matsia. Eka erä oli kohtuu tasainen mutta melko nopeasti Okkolalta loppui kunto ja Nuutinen aloitti hallitsemaan peliä. Okkola otteli loppuun asti mutta väsyneenä eivät jalat enää nousseet blokkeihin ja voima ei riittänyt kontrailla saatuja osumia. Tästä johtuen Nuutinen vei 3-0

Seuraava matsi oli Juha Nyyssönen vastaan Ville Aalto. Matsi oli erittäin tasainen mielestäni mutta Nyyssönen vei 3-0 hyvin pitkälle varmaan siksi, että kun hän potki kyljistä pisteet, oli Aallon osumapinta-ala kontrauksissa ja hyökkäyksissä jossain lantion alapuolella. Ottelu oli äärimmäisen vauhdikas alusta loppuun ja miehet eivät todellakaan lepäilleet yhtään. Respect!

Kolmas matsi oli Sanna louhelainen vastaan Nelly Kaiponen. Tämä oli myös oikein tasainen matsi, josta en oikein mitään erityistä syytä osaa sanoa, mikä vaikutti Kaiposen 3-0 voittoon. Kaiponen aloitti vähän turhaan pakittamalla koko ajan, jolloin hänen potkuistaan katosi voima osuessa mutta toisaalta, ainakin lähiottelutilanteissa Kaiponen napsi usein mielestäni vikat pisteet mutta en tästäkään ole aivan varma. Pari kertaa Kaiponen passasi hienosti lähiottelussa otettuaan ensin pongot pois. Omat polvet kaverin kylkiin ja sitten reisi blokkaamaan kaverin jalkoja ja tuomari keskyttää tilanteen.

Neljäs matsi oli Sirkku Lähteenmäki vastaan Anna Willberg. Eka erä lähti kohtuu tasaisesti liikkeelle. Täytyy sanoa, että molemmat tytöt vetivät tosi hyvän näköistä tekniikkaa erittäin hyvästä asennosta koko ajan ja homma toimi. Mutta selvästi parempikuntoinen Willberg alkoi jossain vaiheessa otta hyvää pesäeroa Lähteenmäkeen varmalla ja tasavahvalla toiminnallaan. Willberg napsi ottelun tokalla puoliskolla paljon pisteitä valtalopotkuista, joita Lähteenmäki ei enää kontrannut ollenkaan. Ottelu Willbergille 3-0.

Viiden ottelu toi salille päivän parhaan kannatuksen ja tunnelman. Ottelussa kohtasivat Heidi Mantere ja 7 kiloa painavampi Maija Päivinen. Matsi oli todella tasainen ja siinä oli niin paljon tsemppiä ja sydäntä, että kaikki melkein salilla innostuivat kannustamaan sen mukana. Mantereen sisukkuudesta huolimatta veti Päivinen pisteet himaan mielestäni potkimalla ne vartalosta. Mantere potki ehkä vähän vähemmän ja yritti löydä vastaan potkutilanteissa.

kuudes matsi käytiin Joonas Riskun ja Harri Mäkelän välillä. Tämä ottelu sai myös raivoisan kannatuksen kovan kamppailunsa vuoksi. Ensimmäinen erä oli matsin tasaisin mutta ottelun edetessä Riskun jäätävän rauhallinen ottelutyyli alkoi katkaista Mäkelän selkärankaa. Teknisesti puhtaammat ja rauhalliset tekniikat yhdistettyinä varmoihin blokkeihin ja kontrauksiin varmistivat Riskulle selvän 3-0 voiton. Tokan erän puolessavälissä Mäkelä joutui jo vetämään hieman happeakin välissä hyvän vatsaosuman vuoksi, mutta sen jälkeen nähtiin myös Mäkelän piristyminen loppueräksi. Kolmas erä oli lopullinen niitti Mäkelälle, kun Risku veti surutta koko erän osumia läpi ja jopa useita kyynärpäitä upposi komeasti vastustajan päähän.

Vika ottelu oli isojen miesten matsi. Yason Yabal ja Hannu Hietanen kohtasivat ja matsi oli kisojen tasaisin. Tuomariäänin 2-1 voiton vienyt Hietanen oli aavistuksen verran parempi ja ymmärtääkseni normaalisti kovassa kunnossa oleva Yabal tuntui olevan kovin puhti pois jo hyvinkin nopeasti. Isoiksi miehiksi molempien tekniikka oli ihan hyvää ja yritystä oli molemmin puolin, mutta tällä kertaa näin.

Tämä on siis puhtaasti oma näkemykseni matseista höystettynä joidenkin muiden evästyksellä ja mielipiteillä (tiedätte ketä olette). Toimitsijana joutuu kiinnittämään huomiota muihinkin asioihin matsien aikana ja keskustelemaan ihmisten kanssa, joten kaikki soraäänet mielipiteitäni vastaan ovat tervetulleita. Myös informatiivisuustaso saattaa olla mitä on mutta kun ei osaa vain sanoa enempää, älkää siis pitäkö sanomisiani minään absoluuttisina totuuksina, vaan yhden puusilmän subjektiivisina näkemyksinä matseista 😕