Vastaa aiheeseen: WMF:n MM-joukkue -06

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut WMF:n MM-joukkue -06 Vastaa aiheeseen: WMF:n MM-joukkue -06

#60222

Mr K

Jäsen

@administraattori wrote:

Nämä MM-kisat ovat parinkymmenen maan tynkäkisat, kun taas IFMA:n MM-kisat ovat kesäkuussa, jonne odotetaan yli 70 maata.

@muaythai.fi uutisarkisto wrote:

09.10.2003 Olympia-haavelle siivet: IFMA ja IAMTF yhdistyivät

Pitkään hämmenystä aiheuttanut kahden maailmanlaajuisen Muaythai amatööriliittojen riita ja oikeudenkäyntiprosessit ovat nyt takanapäin ja liitot yhdistivät eilen voimansa. Molempien liittojen puheenjohtajat ja hallituksen jäsenet vahvistivat asiakirjat, joissa perustetaan yhteinen amatööriliitto nimeltä World MuayThai Federation (WMF). Yhdistyminen oli eilen Thaimaan tv:n ja lehdistön ykkösuutinen. Jokainen tv-kanava ja lehti lähetti paikalle toimittajansa ja konferenssihuone oli ääriään myöten täynnä. Historiallista tapausta oli todistamassa Thaimaan Olympiakomitean puheenjohtaja sekä edustaja Thaimaan urheiluministeriöstä. Tapahtuman avasi Thaimaan Muaythai liiton puheenjohtaja Santipharp Intraphartin, jonka jälkeen IAMTF:n puheenjohtaja Chaisit Shinawatra totesi, että yhdistymien on historiallista eikä pelkästään Thaimaalle vaan koko maailmalle. IFMA:n puheenjohtaja hra Sakchye painotti, että kuinka tärkeä tämä yhdistyminen on Olympialaisiin pääsyn kannalta. Thaimaan Olympiakomitena puheenjohtaja Hra Yutasak antoi kaiken tukensa uudelle liitolle ja lupaa etsiä ratkaisun SEA Gamesiin ja Aasin kisoihin pääsyn kannalta.

Tapahtumassa todettiin, että WMF tekee tiivistä yhteistyötä ammattilaisliitto WMC:n kanssa, joka on pelkästään hyvä asia Muaythaille.

Suomen Muay Thai liitto on ollut molempien liittojen jäsen ja on osallistunut molempien liittojen turnauksiin. Suomen Muay Thai liiton jäsenet ovat ottaneet yhdistymistiedon riemuiten vastaan, sillä useat maat Suomi mukaan luettuna, ovat olleet yhdistymisen puolella jo kauan. Yhdistyminen on suuri askel kohti Olympia- kisoja.

Ryppyjä rakkaudessa, kun IFMA lähtenyt omille teilleen?