Vastaa aiheeseen: SM2006

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut SM2006 Vastaa aiheeseen: SM2006

#60298

Kuhta52

Jäsen

@Riekko wrote:

Täytyy kommentoida tota ottelua katsojan ominaisuudessa. Minusta taktinen kaatuilu on vähän epäurheilijamaista. Ei olisi kai mahdoton ajatus, että tuomarille annettaisiin mahdollisuus puuttua peliin jonkinlaisen varoituksen tms. muodossa. Onhan sääntöihinkin katsottu tarpeelliseksi kirjata vaatimus hyvästä urheiluhengestä. Olen kyllä kaatuilua nähnyt muissakin matseissa.

Mutta niinhän se onkin tuomarin käsissä. Jos muiden selkeästi määriteltyjen sääntöjen lisäksi on laitettu sääntöihin kohta epäurheilijamaisesta käytöksestä ja jätetty se muuten tarkemmin määrittelemättä, on tilannekohtainen päätös asiasta puhtaasti tuomarin käsissä. Tässä tapauksessa tuomari ei ole katsonut, että kaatuileminen on epäurheilijamaista.

@Riekko wrote:

Ainahan on mahdollista, että ottelu päättyykin tyrmäykseen ja siksi katsomossa tulee usein jännitettyä ihan loppuun asti vaikka peli olisikin aikalailla selvä.

Ei kai kaatuileminen poista tyrmäyksen mahdollisuutta? Korkeintaan pienentää sitä.

Oma kommenttini asiaan; joudun muuten taas valitettavasti toistamaan itseäni, modet, antakaa anteeksi:

Thainyrkkeilyottelun tarkoitus on sille annettujen sääntöjen ja asetusten puitteissa määrittää, kumpi ottelijoista on parempi, ei toimia yleisön viihdykkeenä. Minunkin mielestäni olisi huomattavasti viihdyttävämpää, jos naisten taitoluistelun osanottajat olisivat alasti mutta kun ei niin ei… 😥