Vastaa aiheeseen: SM-kisat 03.03.2007

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut SM-kisat 03.03.2007 Vastaa aiheeseen: SM-kisat 03.03.2007

#61764

Ana

Osallistuja

Teppoa tuskin kukaan pitää minään puhtaana thainyrkkeilijänä ja tekniikkataiturina, mutta kiistaton tosiasia on, että hän on kovimpia suomalaisia kamppailu-urheilijoita. Tepon esiintyminen ja käyttäytyminen kilpailuissa ja niiden ulkopuolella on myöskin esimerkillistä, mistä moni tulevaisuuden kamppailija voi ottaa hyvää esimerkkiä.

Mielestäni on hyvä, että on näitä eri lajien välillä ottelijoita. Varmasti monet potkunyrkkeilijät houkutteli katsomaan sm-finaaleita se, että siellä oli mm. Laineen Teppo ottelemassa. Ja varmasti Turun kisoihin tulee yleisöä vapaaotteluporukoista seuraamaan Kvarnströmin thainyrkkeilyottelua. Se, että isoja ottelutapahtumia pystyttäisiin järjestämään menestyksekkäästi pelkästään thainyrkkeilyn ja thainyrkkeily-yleisön varaan on varsin hankalaa, koska thainyrkkeily on kuitenkin muiden kamppailulajien tapaan marginaalilaji, jonka yleisöön on sitä mattimeikäläistä varsin hankala houkutella. Tämä varsinkin Helsingissä, jossa kilpailevia, isoja urheilutapahtumia yhdelle viikonlopulle on useita. Sen vuoksi mielestäni “vastakkain asettelun aika” pitäisi eri kamppailu-lajien välillä unohtaa välittömästi ja pitäisi pystyä rakentamaan uudenlaista yhteistyötä esimerkiksi tapahtumien muodossa.(enkä tarkoita nyt mitään k1-karnevaaleja) “Samalla jumalan asialla tässä kuitenkin ollaan.”

Sitä en pysty millään allekirjoittamaan, että thainyrkkeily olisi, kuten Mörökölli sanoi “pahassa kuopassa”. Tästä oli tuolla toisessa ketjussa jo puhetta ja siellä kävi ilmi, että ainakin Turussa ja Tampereella harrastajamäärät ovat kasvussa ja alkeiskurssit ovat tupaten täynnä. Saman seikan olen huomannut myöskin kotosalilla HTBC:llä. Se, että tämä foorumi on hiljentynyt Rikun jäätyä sivummalle, ei heijasta sitä mitä oikeasti lajin sisällä ja harrastajamäärissä tapahtuu. Sm-finaaleissa viikonloppuna oli väkeä enemmän kuin vuosiin, mikä on mielestäni hyvä merkki siitä, että thainyrkkeily vielä kiinnostaa ihmisiä, jopa lajirajojen ulkopuolellekin.

Potkunyrkkeilyterveisin

Antti