Vastaa aiheeseen: Suomi-Ruotsi henkeä Pyynikillä,Tampereella 26.5.2007

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Suomi-Ruotsi henkeä Pyynikillä,Tampereella 26.5.2007 Vastaa aiheeseen: Suomi-Ruotsi henkeä Pyynikillä,Tampereella 26.5.2007

#62511

Pulmu

Jäsen

Lätkätuomareilla on joka syksy kertauskurssi, ja sen ohessa sääntökoe.
Ja mitä korkeammalle sarjatasolle mennään, sen laajempi ja vaativampi on sääntökoe sekä tiukemmat läpäisyrajat. Myös kuntopuoleen siellä kiinnitetään huomiota. Eri laji tosin.

Pointtina on, olisiko kaikille tuomareille, siis jo “korttinsa hankkineet”, kävisi kertauskurssin aina ennen kilpailukauden alkua, esim. syksyllä?

Moni on kuullut viime kaudelle tulleista uusista sääntöTULKINNOISTA, joita lätkään tuli. Nämä kaikki uudet ohjeet käytiin ensin kertauskursseilla läpi, jonka jälkeen ne omaksuttiin, ja niitä käytettiin kulunut kausi. Eli siis kertauksesta on hyötyä.

Tällä tapaa voitaisiin myös koota uusien sääntöjen ja tulkintojen, sekä erilaiset ajatusten ja jatkon kehittämisen kannalta tärkeiden asioiden summa eräänlaiseen muistioon, joka voitaisiin jakaa sitten esim. seuroille/päivittää nettiin. Samalla voisi päivittää sääntöjä.

Lätkäpuolella naureskeltu paljon, että on paljon valmentajia, jotka tekee leivän suuhunsa lätkällä, eikä ole ikinä nähnytkään sääntökirjaa. Se luo kivan jännityksen peliin, ku saa arpoa, et mitäköhän tolla liikkuu päässä.
Esim. viime syksynä mainitsi eräs sälli, joka on viimesen 2 vuotta tehnyt elantonsa kiekolla, ja pelannut useita vuosia sitä ennen liigassa, niin näki nyt vasta ensimmäisen kerran sääntökirjan. Ns. CASEBOOK, jossa on sitten joka sääntöön tulkinnat/ohjeet soveltamiseen, sitä ei tiennyt edes olevan.

Kaikki vaatii liitolta/liitoilta lajin kuin lajin parissa ponnisteluja, mutta ainoastaan niillä selvitään ongelmista.

Hiukan offtopikk, tsori!

Ja onnea kaikille voittaneille, Kimmo tarjos paljon! Villen vikan erän prässi oli mukavaa kattella!