Vastaa aiheeseen: Amatöörien MM-kisat 2007

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Amatöörien MM-kisat 2007 Vastaa aiheeseen: Amatöörien MM-kisat 2007

#63493

janne

Osallistuja

taas on näppis sauhunnut Bangkokissa 😉

6. kisapäivä. Tänään Suomalaisista kehään nousivat siis Tomi Karttunen ja Ari Pitkänen. Ensin oli Karttusen vuoro. Aina yhtä ystävälliseltä järjestäjäosapuolen varustepöytien henkilökunnalta Karttuselle saatiin punaiset suojat. Siniseen kulmaan häntä vastaan nousi, vähän pidempi, Venäläis-sälli nimeltään Alexander Morev. Ottelun alku lähti liikkeelle kummankin tunnustellessa, että miten pää kestää lähestyvää vastustajaa. Hyvin se kesti Karttusella ja hän saikin muutaman vahvan alapotkun sisään, jolla horjutti näyttävästi Morevia. Mutta mitäs mitäs, mikä on kun Karttunen ei iske säröjä Venäläiseen, vaan tyytyy lähes potku – potkusta tilanteiden hoitamiseen. Venäläinen osoittautui ihan hyväksi lähiottelijaksi, joten Karttunen ei päässyt näyttämään parasta osaamistaan tällä saralla. 1. erätauolla Karttuselle kerrottiin, että tämä ei vetele vaan töitä ja aloitteita pitää alkaa tehdä aktiivisemmin. Toisessa erässä Karttunen olikin aktiivisempi, mutta isompaa pykälää laittoi myös Morev. Tuloksena oli tasainen toinen erä. 2. erätauolla perään kuulutettiin tuota samaa aktiivisuutta sillä lisäyksellä, että “NYT ISKET NIITÄ SÄRÖJÄ TUOHON KAVERIIN!” 3. erä sujuikin jo paremmin ja Karttunen vei tilanteita. Jotain vain vielä puuttui, vieläkään ei selkeää eroa Moreviin syntynyt. 3. erätauolla toisti kehäkulma jukeboxin lailla samaa kappaletta “aktiivisuutta! aloitteita!” kunnes masiinasta ilmeisesti loppui valuutta. Tuli hetken hiljaisuus, jonka Karttunen keskeytti noin 5 sekunnin mittaisella kovalla karjunnalla, siis mies karjui täyttä kurkkua! Tässä kohtaa tuli mieleen Suomalaisen elokuvahistorian merkkiteoksen, Tuntemattoman Sotilaan, kohtaus jossa linjan toiselta puolelta huudetaan, että “tule Suomipoika niin saat leipää!” ja omalta puolelta vastataan, että “tule sinä tänne, niin saat voita leipäs päälle!” Kehä kello soi kahdesti ja avustajien oli aika poistua kehästä ja jättää tuo kaksikko sinne ratkaisemaan ottelun voittaja. Erä alkoi ja Karttunen iski eteenpäin minkä pystyi ja laittoi kaiken arsenaalinsa, jonka vuosien mittaan on hankkinut, peliin ja Morev vastasi taitojensa mukaan takaisin. Kun kello soi erän ja ottelun lopuksi nosti väsynyt Karttunen kätensä ylös voiton merkiksi. Ottelutuloksen julkistamisen odottelun muutamat sekunnit tuntuivat iäisyydeltä. Lopulta kuuluttajan ääni ilmoitti “and winner is…red” ja muu suomalaisjoukkue hyppäsi riemuissan ilmaan. Karttusen kiinnittyminen mitalikantaa oli totta. Huomenna semifinaalissa vastaan asettuu Thaimaan Preecha Laoyonkam.

Pari matsia välissä ja tuli Arin vuoro. Ari nousi punaiseen kulmaan ja häntä vastaan siniseen kulmaan nousi Valkovenäjän Yury Harbachou. Se miten näitä otteluita näissä kisoissa voitetaan, oli selvillä: ole vahva, vedä kovaa ja mene eteenpäin. Arin tiedettiin näin pystyvän toimimaan, sillä olihan kehässä todella kokenut kaveri. 1. erän alkaessa kehässä ei nähty aiemmin mainitun kaltaista, vaan nähtiin kaksi ottelijaa jotka odottivat, että toinen tekisi jotain. Tuli erätauko ja kulmauksen ohjeet Arille olivat selkeät “VAHVASTI ETENPÄIN!!!!”. 2. erä alkoi ja vieläkään Arin kone ei lähtenyt käyntiin. Kehäkulma huusi naamat punaisena, kannustusjoukot huusivat naamat punaisena ja Ari ei vieläkään syttynyt. 2. erätauko. Samaa toistettiin, tosin sillä lisäyksellä, että suomenkielen laaja voimasanavarasto oli hyvin mukana. Kehäkulmassa oli kaksi avustajaa ja ottelija ja ottelijan molempiin korviin huusi avustaja sitä miten tämä ottelu selvitetään ja eihän kellään tässä yhteydessä ole eriävää mielipidettä! 3. erä ja Ari otteluun. Hienosta käynnistymistä oli havaittavissa, mutta se laaja osaaminen ja vahvuus, mitä Arilla on, ei vielä näkynyt otteissa. Kehäkulman sekuntipalaverin yksimielisellä päätöksellä oli asioiden hoitamisen menettelytavasta keskusteltava seuraavalla erätauolla. 3. erätauko, Ari kulmaan ja muutama kysymys rauhallisella selkeällä äänellä.. Väsyttääkö sua? Ei (kuuluu vastaus) Haluatko voittaa tän matsin? Haluan. Aiotko tehdä sen eteen kaiken? Aion, vastasi Ari. Oli kuin hiipuvaan nuotioon olisi kaatanut bensaa, sillä sellaisella sisulla iski Ari kiinni vastustajaan ja tämän pehmittämiseen. Tilanne tilanteelta Ari teki selväksi, että kuka tässä osaa thainyrkkeillä ja on siinä parempi. Kongi soi ja ei epäilystäkään, etteikö Ari olisi voittanut otteluaan. Näinhän sen näkivät myös tuomarit, joten Ari kiinni mitalikantaan! Huomenna Ari kohtaa Kazakhstanin Dias Kassenovin.

Joukkueen johdon asettama kisatavoite on nyt saavutettu, mutta nälkä kasvaa syödessä. Seuraavaksi lähdetään katsomaan mitalien väri. Huomenna siis semifinaaleissa Karttunen ja Ari sekä lisäksi Hynynen vastassaan Thaimaan Pontavee Naksri. Naisista Liisi Airo vastassaan Venäjän Valentina Shevchenko sekä Mira Marjamäki vastassaan USA:n Layla Base. Hikinen päivä tulossa suomalaisille. Tänään, edeltävänä iltana, pidetyssä joukkuepalaverissa jaettiin tehtävät kullekin ja joukkue tulee kulkemaan junan lailla läpi huomisen ottelupäivän. Joukkueen henki tällä hetkellä on hyvä ja korkealla. Kehäkulman valmistautuminen ja äänen huolto huomiseen on tehty hotellissa olevassa Suomalaisessa saunassa.