Vastaa aiheeseen: Millä keinoin Sm-kisojen osallistujamäärät nousuun?

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Millä keinoin Sm-kisojen osallistujamäärät nousuun? Vastaa aiheeseen: Millä keinoin Sm-kisojen osallistujamäärät nousuun?

#63942

Mr K

Jäsen

Näissä pohdinnoissa unohtuu usein se, että on kuitenkin kyse extreme-urheilusta. Ei mistään salibandysta tai tenniksestä, jonka parissa vähän hikoillaan ja pidetään hauskaa. Joka kerta kehään noustessa asetat itsesi alttiiksi aivovaurioille, murtumille jne. Vaaditaan siis hieman erilaista asennetta, päätä.

Sm-kisojen osallistujamäärän vähyys juontaa juurensa ihan pohjalle: Peruskursseille saadaan kyllä massaa, on jopa ylitarjontaa, mutta mitä tapahtuu sen jälkeen? Peruskurssilta jatkaa ehkä 20%, joista vuoden päästä on jäljellä ehkä noin puolet, jos sitäkään. Ongelma on siis saada enemmän massaa jatkamaan touhua totisemmin. Jotain on tapahtunut ihan muutamassa vuodessa ainakin täällä Jyväskylässä. Itse nimittäin kävin peruskurssin vuonna 2001 ja edelleenkin meidän seurassa suhteellisesti suurin osuus harrastajia on nimen omaan noilta ajoilta. Onko katsomista peiliin, vai onko vaan yleinen asenteiden muutos tapahtunut, en tiedä. Jotenkin vaan tuntuu, että harva on nykyään valmis panemaan itsensä likoon päivästä päivään, tekemään työtä ja ollaan hirveän lyhytjänteisiä asiassa kuin asiassa. Systeemeissä voisi olla tarkistamisen varaa vastaamaan enemmän nykypäivän nuorisoa silmällä pitäen. Ei tosin ole mitään havaintoa, että miten.