Vastaa aiheeseen: Kilpailutilanne

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Kilpailutilanne Vastaa aiheeseen: Kilpailutilanne

#64437

pertsa

Osallistuja

@janne wrote:

On harmi, että kaikki halukkaat ottelijat eivät saa haastavia matseja salikisoissa, mutta olen järjestänyt itse kahtena viimeisenä vuonna kauden ensimmäiset salikisat, eikä ole ollut helppoa löytää edes jonkunlaisia ottelupareja. Tiedän, että viittaat viestissäsi GB:n kisojen ottelupariin Viinikianen vastaan Kyynäräinen. On totta, että matsi ei vie ainakaan Kyynäräistä eteenpäin, enka usko, että matsista on juurikaan hyötyä möskään Viinikiaselle, olithan jälkeenpäin laitamassa Kyynäräistä EM-kisoihinkin, eli tasoero on varmasti selkeä.

Myös teidän kundeille olisi yritetty järjestää matsit meidän kisoihin sekä fitnes expoon, jossa olisi voinut samalla antaa näyttöä tai karsia PM tai MM paikasta, mutta puhelimessa mainitsit, että olette lähdössä ennemmin ulkomaille ottelemaan. Tässä todistetaan myös se, että yhtään Suomenmesteria ei ole dissattu, jos ei anna näyttöä + tule leireille, ei ole pätevää syytä arvostella arvokisojen valintakriteereitä.

On aivan totta, että liitolle ei ole varaa tukea ottelijoita kovinkaan paljoa. Herra Nurmi on ollut mukana tekemässä yhtä isoa päätöstä, jossa yhdestä suurimmista liiton tulonlähteistä on raapaisu osuus pois. Olen pyrkinyt hoitamaan hommani mahdollisimman hyvin vajaan vuoden ajan, mutta en ole saanut vielä monikertaistettua liiton varoja. Tämäkin on jo kauan sitten tehty päätös, että jos on edellisen vuoden MM1, liitto maksaa automaattisesti matkan seuraaviin MM-kisoihin, nyt meillä ei ole yhtään viimevuoden mestaria, lisäksi osa ottelijoista on lähdössä ihan puhtaasti hakemaan kisoista kokemusta, eli ei ole perusteltua maksaa heidän matkaansa.

Mitä liiton varoihin sekä niiden käyttöön tulee, tänä vuonna on tingitty monista kuluista, että rahaa jäisi esim. ottelijoille sekä liiton sivujen korjauksesta aiheutuviin kuluihin. Tämä nyt vaan tiedoksi näin ohimennen, että tänä vuonna yhdellekkään hallituksen jäsenelle ei ole maksettu aiempien vuosien tapaan kilometrikorvauksia hallituksen kokouksista, kokoukset hoidetaan nykyjään toisella tapaa.

Joukkueen kokoonpano ei ole salaisuus, mutta tiedotus on jätetty tarkoituksella vähän myöhäisemmäksi, koska on ollut epäselvää muutaman ottelijan kohdalla, että ovatko ottelukunnossa vai eivät. Olisi ehkä hyvä jos uutisia tulisi kokoajan lisää, mutta näille ottelijoille, jotka joutuvat perumaan lähtönsä on hyvin kiusallista selittää kaikille jos nimiä lisäillään ja vähennellään ennen kuin lopullinen tieto on käsillä. En lähtisi ainakaan julkisesti arvostelemaan ottelijoita heidän kunnostaan tai ylikunnostaa, koska syitä voi olla enemmän kuin kukaan osaa arvatakkaan. Joku toinen voi sanoa, että ei ole kovinkaan ammattimaista toimintaa olla osallistumatta liiton/päävalmentajan järjestämille leireille, jos samaan aikaan on muuta tärkeätä tekemistä, sehän kertoo siitä että ei arvosta päävalmentajan tietotaitoa tai panosta lajiin, mutta tässäkin asiassa on monta puolta, joten en ota tähänkään kantaa.

Tilastotieteellisesti tutkailin viimevuoden tilannetta ja tiedottamista MM joukkueen osalta. Löysin uutisista jutun jonka Jenni (Jenni lisäilee uutisia + pitää yllä ottelijatietokantaa) on sinne kirjoittanut ihan omasta aloitteestaan, eli silloinkaan tiedotus ei ole tapahtunut puheenjohtojan taholta ja uutinen oli kirjoitettu noin kuukautta ennen kisoja.

Monissa seuroissa treenataan varmasti kovaa ja pyritään saamaan uusia ottelijoita, ei vain ole kovinkaan helppoa pyörittää pienehköä seuraa, jonka resulssit ovat rajalliset, uskoisin tilanteen olevan tällainen monien kohdalla. Kilpailevia lajeja löytyy nykyisin hyvin paljon, jotka jakavat näitä hyviä ja lahjakkaita nuoria urjeilijoita, sekä ottelemaan lähtemisen kynnys on nykyjään todella korkea. Pidän itsekin rimaa korkeammalla kuin jokunen vuosi sitten, tämä siksi, etten halua hyvien tyyppien joutuvan kehään liian varhain, koska jos vastustaja onkin liian hyvä ja ottelussa käytettävä kontakti liian kova, voi tämä nuori tulokas jättää lajin kovemmille kavereille. Toivotaan kuitenkin, että lajimme vetää tulevaisuudessa yhä enemmän uusia harrastajia sekä sitä kautta saisimme uusia nousevia kykyjä kehään.

Ensiksikin, en ollut jälkeenpäin panemassa Kyynäräistä mihinkään. Hallituksen ja toisen päävalmentajan kanssa on ruodittu tuo EM-kisavalinta-asia jo kertaalleen ja ne, joiden kanssa olin yhteydessä olivat samaa mieltä, että se ei mennyt toivotulla tavalla. Jos puhutaan Kyynäräisestä, niin hänen sarjassaan minulle kerrottiin ilmoitusluontoisesti vain, että Hynynen on lähdössä, eikä kysytty, onko halua karsia, kuten on sovittu oikeudeksi, mikäli on hallitseva mestari. Myös muissa sarjoissa kävi näin ja asiasta keskustelleet em henkilöt olivat yhtä mieltä siitä, että ei toimittu, kuten olisi pitänyt.

MM-karsintoja ei tietenkään voinut enää suorittaa Hyvinkäällä, tai Expossa, Hyvinkäätä ennen joukue oli pitänyt jo ilmoittaa. PM-kisoista ilmoitin, ettei kundit tule karsimaan Expoon, vaan on lähdössä ulkomaille, mutta mikäli sinne pääsee ottelemaan esim aiemmin puhutun tavan mukaan (hallitsevat mestarit, tai kakkoset, mikäli mestari ei lähde), niin on kiinnostusta. Nämä arvokisavalinnat ja -karsinnat olisi pitänyt hoitaa jo ajat sitten, tätä mieltä ovat olleet jo muutkin, jopa “kisajoukkueessa” olijat.

Jos tarkoitat “isolla päätöksellä” SM-kisojen järjestämisestä sovittua jakoperustetta: järjestävä seura/liitto, joka oli ennen 20% seuralle ja 80% liitolle ja nyt on toisinpäin, niin olin nimenomaan muutosta vastaan, koska se syö liiton varoja ja nyt se näkyy. Olemme järjestäneet itse tuolla pienellä osalla SM-kisat ja ne ovat helpoin kisa järjestää, kun ottelijat ja tuomarit tulevat valmiina ja siinä mielessä se on helppo tulonlähde myös järjestäjille.

Rahoituksesta noin muuten: SMTL:n vuosittainen avustushan on toistakymmentätuhatta euroa ja siihen päälle seurojen vuosimaksut ja passirahat ja vakuutuksesta tuleva liiton osuus + tuo SM-osuus. Jos EM-kisoihin meni tuomarin ja huoltajan kulu ja puolet Katrun matkasta ja nyt MM-kisoihin liitolta menee yhden huoltajan ja tuomarin kulu, niin eikös sitä rahaa jäisi vielä vähän ottelijoille? Nuo muutamat satasethan tulevat ilmeisesti niistä OPM:n ylimääräisistä kisoja varten anotuista avustuksista? Ei kai niitä muita kuluja nyt niin järkyttävästi enemmän ole ollut, kuin ennen, jos tosiaan silloin 2006 maksettiin kahden huoltajan ja tuomarin kaikki kulut + koko joukkueen (joka oli selvästi isompi, kuin nyt) matkat?
Ainakin minulle ilmoitettiin ettei EM-, MM- ja PM-kisoihin tule mitään avustusta, paitsi sitten sijoituksen mukaan kullasta matkan hinta takaisin ja hopeasta puolet.

Aiemmin hallituksen jäsenet saivat kilometrikorvauksen kokouksiin, mutta nyt niitä ei ole maksettu, koska hallitus ei ole kokoontunut. Kuulemma kerran ison kokouksen yhteydessä ja ilmeisesti pari kertaa puhelinkokouksena koko vuoden aikana. Omaa PJ kauttani ennen, kun olin myös hallituksessa, kokoontumistiheys oli todella pieni ja mielestäni hallituksen kokoukset livenä tuovat paljon asioita ja ideoita esille ja asoita saadaan vietyä hyvin eteenpäin ja saadaan päätöksiä. Pyrin silloin myös tuomaan asioita esille myös täällä foorumilla, nythän on ollut aika hiljaista.
Tiedotusosioon minulla ei ole olut koskaan tunnuksia ja vaikka päätimme, että pöytäkirjat tulevat kaikkien nähtäville, niin siten ei koskaan tapahtunut, en tiedä miksi, vaikka liitolla oli joku, joka muutakin kamaa laittoi nettiin. Siitähän puhuttiin useammassakin kokouksessa. Se nettipäivittäjähän oli joku Hyvinkäältä?

Kilpailevista lajeista puhuminen on turhaa, täällä kurssit ovat ainakin täynnä ja joihinkin ryhmiin pitää “myydä ei-oota”, kun ei pysty edes ottamaan kaikkia, jotka haluaisivat tulla mukaan. Kyllä se lähtee ihan vetäjistä se ottelijoiden innostus, eikä se välineiden pitäminen vaadi isoja resursseja.

Jos näitä leirejä nyt tarkoitetaan, joista ilmoitetaan sen jälkeen, kun ne ovat alkaneet, tai tyyliin “sparraajia tarvitaan, tervetuloa”, niin meillä ei ole tarvetta niihin, kiitos vaan. Naisten puolelta on kyllä oltu yhteydessä aktiivisesti, miesten puolelta ei, eikä siellä taida olla muutenkaan kovin aktiivista se homma sillä puolella, kun mihinkään arvokisoihin ei saada miehille edes omaa huoltajaa. Eihän minnekään “maajoukkueleirille” voi ketään ilmestyäkään, kun kukaan ei edes tiedä, mikä se maajoukkue on ja ketä siihen kuuluu. Tietojeni mukaan jonkin näköinen lista em ottelijoista on kuitenkin tehty, joka on pitänyt jo julkaistakin, mutta ei ole vielä näkynyt.
Meillä ei ehkä ole tarvetta nyt niin noihin leireihin, mutta monella muulla seuralla voisi olla sellaisille, jotka on tarkoitettu muillekin, kuin tuolle “kisajoukkueelle”, tai niille “sparraajille”.

Toivottavasti muuten hallitus saa nyt kisajoukkueelle MM-kisoihin ne edustusasut hommattua, ettei käy niinkuin ennen EM-kisoja, jolloin minulle soitettiin n pari viikkoa ennen lähtöä, voinko hommata jostain paidat, kun nykyinen hallitus ei ole saanut niitä aikaiseksi. Voin kyllä hommata ne nytkin, kunhan ilmoitatte ajoissa.

Hyvä, että tuli jotain keskustelua, vaikka tämä lähtikin ehkä hieman eri suuntaan, mitä ajattelin.

Ai niin, samalla voisin kysyä, mitä sille SLU:n- hakuprojektille kuuluu?
Siihen pääseminen toisi liitolle luultavasti lisää rahaa ja helpottaisi myös tiedotuksessa yms, kun päästäisiin käyttämään pienlajiliittojen toimiston palveluja. Lisäksi helpottaisi luultavasti seurojen avustuksien hakemista kaupungeilta ja tilojen vuokrausta (ainakin yhdeltä olen kuullut, että meinasi tulla ongelmia kisapaikan suhteen, kun ei kuuluttu SLU:n). Lisäksi se helpottaisi esim intistä harjoitusvapaiden saamista (sitäkin on kysytty siellä) ja thainyrkkeilijät pääsisivät myös “Vuoden Urheilija”-valintaan, saisimme luultavasti oman vakuutuksen jne jne.

Vein sitä voimakkaasti eteenpäin SLU:n huipulle asti ja sitä kannattaisi painostaa myös eteenpäin. Ilmoitinkin hallituksesta jäätyäni, että voin jatkaa asian hoitamista edelleenkin ilman korvausta (pariinkiin kertaan) hallituksen valtuutettuna, mutta se apuhan ei kelvannut.