Vs: Re: 13-17.3.2013 IFMA World Muaythai Kids & Junior Champions

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 13-17.3.2013 IFMA World Muaythai Kids & Junior Championships Vs: Re: 13-17.3.2013 IFMA World Muaythai Kids & Junior Champions

#72195

P.L.

Jäsen

Amatöörithainyrkkeilyn kattojärjestö IFMA järjestää Istanbulissa 13. – 17.3. ensimmäiset pelkästään lapsille ja nuorille pyhitetyt thainyrkkeilyn MM-kisat.

Suomi lähettää kisoihin kolme lupaavaa 17-vuotiasta nuorta, joista kaikilla on jo entuudestaan kansainvälistä ottelukokemusta.

Alle 67 kilon sarjaan osallistuva helsinkiläinen Teemu Lindgren otteli viime vuonna sekä nuorten EM- että MM-kisoissa. Ensimmäisen kierroksen tappioista huolimatta Lindgren osoitti molemmissa kisoissa suurta potentiaalia kovia vastustajiaan vastaan. Lindgrenin vahvuuksia ovat monipuolisuus ja nopeus, jotka kestävät vertailun jopa A-luokan miesottelijoihin.

Alle 57 kiloissa Suomea edustaa turkulainen Jesper Håkansson, joka on kaksinkertainen nuorten Suomen mestari. Kovakuntoisena työkoneena tunnettu Håkansson sai kansainvälisen tulikasteensa viime vuonna Antalyassa nuorten EM-kisoissa, ja lähtee MM-kisoihin rautaisemmassa iskussa kuin koskaan.

Alle 75 kiloisissa otteleva Hyvinkään Miro Koliseva puolestaan on viime vuoden nuorten Pohjoismaiden mestari ja myös hän osallistui viime vuoden nuorten MM-kisoihin. Kolisevan etuja ovat pituus ja hyvät lähiottelutaidot, jotka saattavat olla ratkaisevassa roolissa, mikäli vastaan tulee lyhyempiä ottelijoita.

Suomessa junioritoiminta thainyrkkeilyn saralla on vilkastunut viime vuosina. Suomen toistaiseksi kirkkain saavutus nuorten kisoissa on helsinkiläisen Pok Jääskeläisen (kuvassa) EM-kulta viime vuodelta.

Kisoihin odotetaan osallistujia yli 50 maasta.

http://www.fightsport.fi/muut-lajit/suomalaisia-nuorten-thainyrkkeilyn-mm-kisoihin