Vs: Re: 20-27.9.2011 IFMA MM-kilpailut Tashkent, Uzbekistan

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 20-27.9.2011 IFMA MM-kilpailut Tashkent, Uzbekistan Vs: Re: 20-27.9.2011 IFMA MM-kilpailut Tashkent, Uzbekistan

#69790

pietu

Osallistuja

Thainyrkkeilyn MM-kisat, Tashkent, Uzbekistan

23.9.2011

Naisten 57 kiloisissa otteleva Gia Winberg sai vastaansa toisen kierroksen ottelussa Valkovenäläisen Ekaterina Vandaryaevan. Ottelun ensimmäinen erä meni tasaisissa merkeissä, vaikka tuomareiden silmissä hieman osuvampi valkovenäläinen saattoi ottaa erä voiton. Viimeiset kolme erää Winberg puolestaan painosti ja hyökkäsi agressiivisesti potkuilla antamatta vastustajan päästä ollenkaan hyökkäämään. Kolmesti Vandaryaeva löysi itsensä kanveesilta Winbergin näyttävien kaatojen päätteeksi. Winbergin otteet vakuuttivat omat avustajat ja jopa valkovenäläisen valmentaja totesi suomalaisen voittaneen, mutta tärkeimmät eli arvostelutuomarit olivat toista mieltä. Näin valitettava tappio porvoolaiselle.

Niin ikään porvoolainen miesten B-sarjassa 63,5 kiloisissa Porvoon Kari Viinikainen jatkoi mitallien metsästystä toisella kierroksella Kazakstanin Kaziyev Darkhania vastaan. Viinikainen aloitti tavoilleen uskollisesti tarkkaillen vastustajaa ensimmäisen erän ja lisäsi tempoa seuraavissa erissä. Suunnitelma ei kuitenkaan toiminut ja näytti ettei porvoolainen löytänyt sopivaa vaihdetta liukkaan Kazakstanilaisen päihittämiseen. Ottelu oli tasainen, mutta aktiivisempi ja liikkuvampi Darkhania palkittiin pistevoitolla. Näinmyös Viinikaisen kilpailut päättyivät toisella kierroksella. Viinikainen oli ensimmäistä kertaa mukana kansainvälisessä arvoturnauksessa, joten yksi hyvä voitto ja niukka tappio, sekä roppa kaupalla uusia kokemuksia on hyvä saldo.

Muista suomalisista kehässä oli kolme ottelijaa. Miesten A-luokassa 67 kiloisissa Antero Hynynen. Suomalainen kohtasi isäntämaa Uzbekistanin Kahhorv Mavlonbekkin. Uzbekistanilaiset ovat otelleet hurmiossa läpi kisojen ja nyt oli samaa odotettavissa. Hynynen ei kuitenkaan kumarrelut kotikehäläistä vaan painosti vahvasti Mavlonbekkiä torjuen vahvasti kaikki hyökkäykset. Koko areena oli hiiren hiljainen yleisön selvästi vaistotessa että nyt on tiukat paikat. Ottelun teemana oli Uzbekilla lyönnit ja suomalisella potkut. Kamppailu oli tasainen alusta loppuun asti ja tuomiota julistettaessa kukaan ei osannut arvata voittajaa. Tuomio olisi voinut mennä kummin päin tahansa, mutta tällä kertaa tuomarit näkivät kotikehäläisen paremmaksi.

Naisten 48-kilon sarjassa Tampereen Marjo Rautanen kohtasi Iranin Ghabezi Samanehin. Ensimmäinen erä oli tiukkaa huiskintaa, mutta erän loppua kohti alkoi suomalaisen paremmuus ilmetä. Toisessa erässä oli selvää että Rautanen on parempi. Iranilaisen usko ja kunto hiipui pikkuhiljaa, joten kulmasta lensi pyyhe kehään ja näin Rautanen jatkaa keskeytysvoitolla semifinaaleihin, joissa vastaan tulee ukrainalainen Renata Shveta.

Nuorten  63,5 kilon sarjassa otteleva lahtelainen 16-vuotias Ossi Kokkoniemi aloitti kisa-urakkansa valkovenäjän Danyliukia vastaan. Rohkeasti lähiotteluun pyrkinyt Kokkoniemi unohti tärkeät potkut ensimmäiset kaksi erää ja näin ollen valkovenäläinen onnistui lyönneillä napsimaan pisteitä. Nuorten sarjoissa otellaan vain kolme erää ja kolmannen erän hurja kiri ja hallinta ei kuitenkaan riittänyt viemään suomalaista jatkoon. Kokkoniemen saldoksi jää pronssinen mitalli, jota voi pitää hyvänä suorituksena.