Vs: Re: 6. – 13.9.2012 IFMA MM-kilpailut Pietari, Venäjä

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 6. – 13.9.2012 IFMA MM-kilpailut Pietari, Venäjä Vs: Re: 6. – 13.9.2012 IFMA MM-kilpailut Pietari, Venäjä

#71547

P.L.

Jäsen

MM-KISAT 2012 – ENSIMMÄINEN KISAPÄIVÄ 7.9.

Ensimmäinen kisapäivä alkoi hieman myöhässä, mutta käyntiin päästyttyään järjestelyt toimivat hyvin. Otteluita käytiin kolmessa kehässä: miehille tarkoitetussa A-kehässä, miesten “aloittelijasarjan” B-kehässä sekä naisille ja junioreille pyhitetyssä C-kehässä. A-kehän ottelut näkyivät verkossa livenä.

Suomalaisille perjantaipäivä oli mollivoittoinen, sillä yhdeksästä kehässä olleesta suomalaisesta vain kaksi selviytyi jatkoon

Naiset -48 kg
Niina Myller – Anastasiya Scherbinina (RUS), pistein

Joensuulainen Niina Myller teki kansainvälisen arvokisadebyyttinsä ottelemalla kokeneempaa venäläistä vastaan. Niina lähti reippaasti haastamaan päätää pidempää Anastasiya Scherbininaa lyönnein ja potkuin, mutta venäläinen onnistui rikkomaan joensuulaisen ottelemista ottamalla tämän potkuja kiinni ja kaatamalla. Scherbenina otteli paikoitellen sääntöjen vastaisesti kulkemalla pitkin kehää jalka kiinniotettuna, mutta kehätuomari ei huomautuksista huolimatta varoittanut häntä. Pistevoitto matkasi isäntämaan kulmaukseen, mutta Niinalta ottelu oli hyvä avaus suuriin kansainvälisiin kisoihin.

Naiset -60 kg
Essi Riihimäki – Laura Bowman (AUS), pistein

Jyväskylää ennen edustanut ja sittemmin helsinkiläistynyt Essi Riihimäki aloitti ottelunsa vauhdilla pistämällä australialaisen Laura Bowmanin ahtaille heti ensihetkistä lähtien. Essi löi ja potki tauottomasti, ja australialaisella oli selviä vaikeuksia pysyä mukana. Ensimmäisen erän jälkimmäisellä minuutilla Essin vauhti hiipui ja Bowman pääsi rokottamaan etenkin alapotkuilla. Ottelu kulki tällä kaavalla kaikki erät. Essi palautui aina taukojen aikana ja aloitti erät tiukalla tahdilla, kun taas australialainen kiri selvästi erien loppuhetkillä. Ilmeisesti Bowmanin aktiiviset eräpäätökset tekivät vaikutuksen tuomareihin ja hänen käsi nostettiin voiton merkiksi.

Miehet B-sarja -60 kg
Mikko Blom – Zaur (Latvia), pistein

Kolmantena suomalaisottelijana kehään nousi helsinkiläinen Mikko Blom. Selvästi pidempi Mikko hakeutui jatkuvasti lähiotteluun viljelemään polvia, kun taas Zaur otteli lyömällä. Mikko hallitsi ottelun tahtia ja osui hyvillä vasemman jalan polvilla latvialaista vatsaan. Zaur puolestaan osui lyönneillä ja parilla kääntökyynärpäällä. Ottelun neljännessä erässä Mikko kaatui polvilleen Zaurin pysäytyspotkun jälkeen, ja kehätuomari tulkitsi tilanteen niin, että lukua pitää laskea. Mikko protestoi luvunlaskua, mutta se ei auttanut. Ottelu tuomittiin lopulta Zaurin hyväksi.

Miehet B-sarja -63,5kg
Pok Jääskeläinen – Amiran Sakhokia (GE), pistein

Nuorten Euroopan mestaruuden huhtikuussa voittanut Pok Jääskeläinen aloitti ottelun rennon letkeästi. Georgialainen ei lähtenyt haastamaan Pokia, vaan tyytyi ottelemaan rauhallisella temmolla. Pok käytti ottelussa tavaramerkkejään, eli takajalan potkua ja vastustajalle virnuilua. Sakhokia teki joitakin lyöntihyökkäyksiä, mutta hän oli koko ottelun ajan askeleen jäljessä. Pokilta ottelu oli rutiininomaista ja helppoa työskentelyä, joka avasi kisat hänen osaltaan onnistuneesti.

Miehet A-sarja -67kg
Antero Hynynen, Suomi – Andrei Kulebin (BLR) TKO3

Antero Hynynen otteli huhtikuussa Antalyassa järjestetyissä EM-kisoissa tasaisen matsin Valko-Venäjän moninkertaista maailmanmestari Andrei Kulebinia vastaan. Ikävä kyllä näiden kokeneiden konkareiden toisessa kohtaamisessa ottelu ei kulkenut helsinkiläisen hyväksi ja valkovenäläinen hallitsi kehän tapahtumia. Kolmannessa erässä yläpotkuista tullut luvunlasku ja haava silmäkulmaan johtivat ottelun keskeyttämiseen.

Miehet A-sarja -71 kg
Jarkko Kekarainen – Surasak Packotakang (THA), pistein

Jyväskylän Jarkko Kekarainen sai vastaansa Thaimaan joukkueen ykkösottelijan Surasak Packotakangin, joka tunnetaan kansainvälisesti paremmin Kem Sitsongpeenongina. Rachadamnoen stadionin mestaruuden ja Lumpini stadionin kakkoseksi rankattu Packotakang sai Jarkon valpastumaan, mutta ei todellakaan lannistumaan. Thaimaalainen aloitti ottelun hurjalla vauhdilla ja haki satuttavia osumia tavaramerkeiksi muodostuneilla kyynärpäillään. Jarkko kilpistyi vahvaan suojaukseen, selvisi alun rynnistyksestä ja pääsi hiljalleen mukaan otteluun. Ottelun aikana Jarkko teki joitakin hyviä osumia, kun hän sai Packotakangin pakittamaan lyönnillä ja jatkoi takajalan potkulla. Viimeisellä erätauolla kulmamiehet karjuivat prässäämään viimeiset minuutit, johon Jarkko esitti kysymyksen “Laitetaanko nyt pökköä pesään?”. Jarkko lähti totisesti neljänteen erään voittamaan ja painosti Packotakangia, joka tyytyi liikkumaan ympäri kehää. Jarkon eväät eivät riittäneet reilut 130 ammattilaisottelua ottaneen huipputhaimaalaisen voittamiseen, mutta hän osoitti Pietarissa sellaista suomalaista sisua, että kisajoukkueemme lisäksi myös muu yleisö kannusti kovaan ääneen Yubileynyn urheiluhallissa.

Miehet, B-sarja-81kg
Jussi Santalahti vs Islomjon Marufov (UZ), pistein

Turun Jussi Santalahti osui ottelun alkuhetkillä parilla lyönnillä, jotka täräyttivät uzbekistanilaisen päätä. Marufov puolestaan häiritsi Jussin ottelemista pysäytyspotkuilla. Lähiottelutilanteissa Jussi pääsi vetämään suorilla polvilla ja muutamilla kyynärpäillä, jotka takasivat selvät tilannevoitot. Neljännessä ja viimeisessä erässä Jussi laittoi entistä enemmän pökköä pesään ja laittoi uzbekistanilaisen hikoilemaan. Heti ottelun jälkeen Jussi havainnollisti pirteyttään pistetuomareille tekemällä punnerruksia, polvet rintaan hyppyjä sekä tuulettamalla keskellä kehää. Pistevoitto Suomelle.

Naiset -75 kg
Edla Niemi – Andreja Ivas (CRO) , pistein

Huhtikuun EM-kisoissa helsinkiläinen Edla Niemi voitti Andreva Ijasin ennen täyttä aikaa. Tällä kertaa kroatialainen onnistui pysymään jatkuvassa liikkeessä ja välttämään monet Edlan vahvat hyökkäykset. Ijas ei saanut ihmeempiä aikaan, mutta muutamat pysäytyspotkuosumat vakuuttivat pistetuomarit ja hän voitti ottelun.

Nuoret 63,5 kg
Ossi Kokkoniemi – Magomed Zaynukov (RUS) , pistein

Ossi syttyi nopeasti otteluun ja aloitti perustyöskentelyllä. Zayukov onnistui kuitenkin rikkomaan lahtelaisen ottelutyyliä ottamalla potkuja kiinni ja kaatamalla. Lähiottelutilanteissa venäläinen teki myös useita kaatoja. Voitto katkonaisesta ottelusta meni Venäjälle.