Vs: Re: 6. – 13.9.2012 IFMA MM-kilpailut Pietari, Venäjä

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 6. – 13.9.2012 IFMA MM-kilpailut Pietari, Venäjä Vs: Re: 6. – 13.9.2012 IFMA MM-kilpailut Pietari, Venäjä

#71563

P.L.

Jäsen

MM-KISAT 2012 – TOINEN KISAPÄIVÄ 8.9.

MM-kisojen toisena kisapäivänä kehässä oli jälleen yhdeksän Suomen maajoukkueen ottelijaa. Saldoksi jäi viisi voittoa ja neljä häviötä.

Miehet A-kehä -63,5 kg
Kari Viinikainen – Amirzhanov Zhanserik (KAZ) , pistein

Porvoon Kari Viinikainen aloitti suomalaisten työpäivän ottelemalla A-kehässä. Kazakstanilaiset thainyrkkeiljät tunnetaan taitavina ottelijoina, eikä Amirzhanov Zhanserik tehnyt poikkeusta. Kari otteli potkuilla ja poimi osumia vastapotkuilla, mutta Zhanserik teki enemmän pisteitä ottelemalla aktiivisesti ja monipuolisesti. Pistevoitto Kazakstanille.

Miehet A-kehä -75 kg
Ali Taimouri – Kamel Mezatni (ALG) TKO 4

Helsingin kurdistanilainen Ali Taimouri otteli ensimmäistä kertaa MM-kisoissa ja sai vastaansa algerialaisen, joka on voittanut kahdesti amatöörien maailmanmestaruuden. Ottelussa Ali teki pisteitä etenkin alapotkuilla, mutta Mezatni oli osuvampi nopeilla käsillään. Kehätuomari laski Alille lukua Mezatnin lyöntiyhdistelmän päätteeksi ja tuomari keskeytti ottelun neljännessä erässä.

Miehet B-kehä -63,5 kg
Pok Jääskeläinen – Tak Chi Lam (HK), pistein

Pok Jääskeläinen selvitti itsensä turnauksen jatkoon voittamalla georgialaisen perjantaina. Hong Kongin Tak Chi Lamia vastaan Pok otteli jälleen rennon tarkasti ja piti temmon itselleen mieluisana. Vasenkätisenä ottelevan Pokin nopeat takajalan potkut toivat tarvittavan pistevoiton, ja maanantaina turnauksen kolmannella kierroksella hän saa vastaansa kirgisialaisen edustajan.

Miehet B-kehä -75 kg
Jussi Santalahti – Coulibaly Idrissa (CI) walk over

Jussi Santalahti nousi kehään, mutta hänellä ei ollut siellä seurana kuin kehätuomari. Norsunluurannikon mies ei ollut ilmoittanut kisajärjestäjille, ettei nouse kehään.

Naiset -51 kg
Jonna Suhonen – Sakal Binnur (TUR) pistein

Jyväskylän Jonna Suhonen otteli myös ensimmäisen kerran MM-kisoissa. Turkkilaiset ottelijat eivät tunnetusti edusta tyylipuhtainta thainyrkkeilyä, vaan tapaavat otella mitä erikoisemmilla tavoilla. Jonnan vatustajan Sakal Binnurin taktiikkana oli otella jatkuvasti liikkeessä, mutta Jonna toteutti omaa peliään hyökkäämällä suorilla lyönneillä ja räväkillä potkuilla. Lähiottelutilanteissa Jonna oli myös selvästi parempi ja matsin edetessä Binnurin liikkuva ottelutyyli muuttui pakoiluksi.

Naiset -57 kg
Gia Winberg – Emma Thyni (SWE), pistein

Porvoon Gia Winberg sai vastaansa tutun naisen Ruotsista, jota vastaan hän on otellut kahdesti. Jämäkkänä ottelijana tunnettu Gia meni koko ottelun ajan eteenpäin ja sai ruotsalaisen pakittamaan sekä liikkumaan ympäri kehää. Gia hallitsi keskikehää, mutta Thyni onnistui pakittelusta huolimatta napsimaan osumia sen verran, että ottelu valitettavasti tuomitiin ruotsalaisen hyväksi.

Naiset -45 kg
Kati Kaareskoski – Tsang Wai Ying (HK), pistein

Em-kultamitalisti Kati Kaareskoski Turusta lähti otteluun erittäin jännittyneenä, mutta kehässä tunnelma vapautui. Kati poimi hyviä osumia etukäden suorilla ja takajalan potkuilla. Lähiottelutilanteissa Kati oli myös parempi polvilla ja kyynärpäillä, mutta valitettavasti kehätuomari keskeytti tilanteet epätavallisen nopeasti ennen kuin turkulainen pääsi vetämään polvella Tsang Wai Yinin sopivasti tyrkyllä olevaan päähän. Tästä huolimatta Kati toi selvän voiton Suomen joukkueelle.

Juniorit -67 kg
Teemu Lindgren – Artur Papazyan (RUS) , pistein

Vasta 16-vuotiaan helsinkiläisen Teemun Lindgrenin nopeat hyökkäykset lyönneillä ja potkuilla saivat Artur Papazyanin kilpistymään ja ensiluokkaiset väistöt tekivät venäläisen ottelemisesta hankalaa. Ikävä kyllä Teemun aggressiivinen aloitus kostautui ja ottelun edetessä hänen terävyys katosi. Papazyan sai tästä virtaa ja pääsi itse hyökkäämään vahvasti. Ottelun viime hetkillä Teemulle laskettiin lukua ja voitto meni Venäjälle. Tappiosta huolimatta ottelu oli hyvä osoitus Teemun kyvyistä.

Naiset -67 kg
Heidi Björklund – tuntematon (EE)

Helsinkiläinen Heidi Björklund aloitti ensimmäisen MM-urakkansa vahvasti. Tuntematon virolainen oli fyysinen ja löi paljon, mutta Heidi oli fyysisempi, löi takaisin ja teki selvää jälkeä lähiottelussa. Heidin suorat polvet satuttivat virolaista vatsaan ja kehätuomari laski lukua kahdesti. Virolainen selvitti luvunlaskut, mutta ottelun päätyttyä voittaja oli itsestäänselvyys ja suomalaisten iloksi Heidin käsi nostettiin ylös voiton merkiksi.