Vs: Re: 9.4.2011 Turku Sport & Extreme Expo 2011

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 9.4.2011 Turku Sport & Extreme Expo 2011 Vs: Re: 9.4.2011 Turku Sport & Extreme Expo 2011

#69418

turmiola

Osallistuja

Optiona ehkä jees, mutta minun silmissäni 15 -vuotias ei ole kyvykäs päättämään kyynärpäälyöntien ja polvipotkujen vaikutusta päähän. Eli se jäisi aikuisten päätettäväksi ja kuka on valmis ottamaan sen vastuun, kun yläasteikäiseltä on nykäisty hampaat sisään polvipotkulla. Mä en.

En tyrmää ajatusta täysin, mutta ehkä 4 x 2 otteluissa ja lähempänä 17 -vuotiasta. Joka tapauksessa jo jonkin verran kokeneilla kavereilla. Mutta kuten jo todettiin, nämä ovat kovin tapauskohtaisia juttuja. Pok ja Jussi ovat molemmat sen oloisia kavereita, että olisi voinut hyvin sopia näiden tekniikoiden sallimisesta.

Varovainen suhtautumiseni johtuu osin roolistani isänä ja osin opetusalan ammatista. Opetan työkseni erityisopettajana ysiluokkalaisia (15-16 v.), ja tiedän kokemuksesta, että vanhemmat voivat muuttua kovin hankaliksi ja vaativiksi, kun vahinkoja tapahtuu. Kaikki on ok, kunnes ruvetaan hakemaan maksumiestä ja syyllisiä. Ja ennen näiden sääntöjen soveltamista kannattaisi olla yhteydessä vakuutusyhtiöihin. Jos liiton säännöissä kielletään alle 18-vuotiailta em. tekniikat ja ottelussa tapahtuu kuitenkin vahinko mainitulla tavalla, voisin kuvitella vakuutusyhtiönkin kiinnostuvan asiasta, jos lisenssi/vakuutus on myönnetty sellaisin perustein, joissa tekniikat on periaatteessa kielletty. Ehkä liioittelen, mutta hammasremppa on monen tonnin juttu. Ja jokainen osallinen kyllä yrittää luistaa maksumiehen roolista, niin vanhemmat kuin vakuutusyhtiökin. Se tuntuu vaan olevan nykyään niin, että syyllinen haetaan ensin.

Sääntömuutos liiton sääntöihin ja kirjallinen lupa alaikäisen vanhemmilta, niin juridinen pohja alkaa olla parempi. Nämä tekniikat lisäisivät toki repertuaaria ja autenttisuutta, olisivat hyvää koulua kovemmille kentille, mutta uskoakseni valtaosa junnujen matseista voisi ottaa ihan nykymallilla.