Vs: Re: Chitalada Showdown II. Su 5.4.2009

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Chitalada Showdown II. Su 5.4.2009 Vs: Re: Chitalada Showdown II. Su 5.4.2009

#65019

jas

Jäsen

Thaimaalaisten ylivoima oli murskaavaa, joka oli arvattavaa. Irlantilaisilla ei ollut missään vaiheessa minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Jao Chalam potki ekassä irlantilaisen etujalkaan jotain 5-6 osumaa. Muuten tyytyi tunnustelemaan. Tokassa erässä Chalam aloitti myllytyksen ja irlantilaiselle laskettiin lukua kaksi tai kolme kertaa. Ottelun olisi voinut pistää jo tuolloin poikki. Kolmannessa erässä Jao löi salamannopealla kyynärpäällä haavan irlantilaisen otsaan. Ottelu keskeytettiin muistaakseni polvipotkujen jälkeen, kun irlantilainen ei enää kyennyt tekemään muuta kuin olemaan siilipuolustuksessa.

Saioknoy oli niin vakuuttava kuin voi olla. Eka erä oli lämmittelyä ja nähtiinpä siinä yksi akrobaattinen showpotku thaimaalaiselta, mikä sinänsä oli ihan viihdyttyvä. Veikkasin, että Saioknoy pitkittäisi matsia kolmanteen erään niin kuin Jao, mutta aloittikin rynnistyksen jo kakkosessa. Hurjan näköisen myllytyksen jälkeen irlantilainen laskettiin pihalle kun ei pystynyt enää nousemaan omin avuin. Alapotkuilla siis tko, mutta rynnistyksessä tuli useita kovia lyöntiosumiakin.

Ei noissa otteluissa voi urheilullisuudesta puhua, koska tasoero oli niin valtava.

Palanto hävisi hajaäänin 2-1. Ottelun lopputulos oli sinänsä makukysymys. Palanto osui vahvasti 3-4 kertaa takakäden suoralla horjuttaen Fedorkovia selkeästi. Fedorkov oli oikea thainyrkkeilijä ja osasi hyvin blokkailla Palannon alapotkut. Itse asiassa Palanto otti itse aika paljon osumia jalkoihin. Ottelu oli viimeistä erää lukuunottamatta temmoltaan aika verkkainen. Mielestäni Palannon taktiikkaan kuuluu usein vauhdin jäädyttäminen ja tämän jäkeen tarkkojen osumien hakeminen vastaan lyömällä. Ärsyttävää oli liika “herrasmiesmäisyys”, kun jatkuvasti kesken erää taputeltiin hanskoja vastakkain ja Palannon filmaus viidennässä erässä, kun Fedorkov alkoi hakemaan voittoa. Potku ei todellakaan osunut perhekalleuksille, kun läsähdyksen kuuli varmaan kahvioon saakka. No, Palanto sai kuitenkin hyvän hengähdystauon. Jos Fedorkov olisi alkanut painostamaan viimeisen erän tapaan jo esim. kolmannessa, niin Palanto olisi ollut vaikeuksissa, kun Jessellähän on tunnetusti heikko kestävyys. Mutta ihan ok matsi kuitenkin.

Taas kerran ottelujen välit kesti tuskastuttavan kauan. Tapahtuman kestoa olisi saanut tiivistettyä ainakin parilla tunnilla. Ensimmäinen ottelun loputtua kello oli 15.40 ja puolen välin tauko kesti 45 minuuttia. Talkoohengessä amatööripohjalta näitä tehdään, mutta tapahtuman jännite kärsii tavattomasti jos otteluiden vaihdot eivät käy sulavasti.

“Saliottelut” tällaisessa isommassa tapahtumassa eivät jaksa innostaa, varsinkin jos on maksanut lipusta 30 euroa. Jos niitä kuitenkin halutaan liittää ammattilaisiltoihin, niin voisi olla jonkinlainen pre-event ja main-event tsydeemi kellonaikoineen, niin katsojat voivat harkita paremmin milloin tulla paikalle.

Kiitoksia järjestäjille ja toivottavasti näitä tapahtumia tulee lisää.