Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut EM-kisat/European Cup 2012 Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

#70847

P.L.

Jäsen

Toinen kisapäivä

Turkin Antalyassa järjestettävissä Euroopan-mestaruuskisojen ja Euroopan cupin toisena kisapäivänä Suomen joukkue saavutti menestystä, mutta koki myös tappioita.

Naiset, EM -60 kg (4. semifin): Anna Willberg (FIN) vs. Katsiaryna Vaiariha (BLR)

Viime lauantaina Australiassa käydyn ammattilaisten MM-ottelun vuoksi Annalla oli kroppa hieman kolhuilla ja aikaerosta sekaisin. Kahden ensimmäisen erän aikana ottelu oli hyvin tasaista, eikä paremmuuseroa voinut varmuudella sanoa. Anna hallitsi vahvasti keskikehää, mutta Vaiariha napsi osumia suunnilleen yhtä paljon kuin suomalainenkin. Toivottu käännekohta tapahtui kolmannessa erässä, kun Anna käveli kiinni valkovenäläiseen ja veti vasemmalla polvella tätä vatsaan. Vaiariha tippui kanveesille pitäen kiinni reisien välistään, mutta kehätuomari tulkitsi tämän filmaamiseksi ja komensi ottelun jatkumaan. Vaiarihan kasvot vääntyivät tuskalliseen irvistykseen ja taisteluhenki hiipui hetki hetkeltä, kun Anna pääsi osumaan keskivartalopotkuilla ja vielä parilla kipeää tehneellä polvellakin. Annalta ottelu oli vahvaa perustyötä ja seuraavaksi vuorossa on semifinaaliottelu.

Miehet, EC -67 kg (4. semifin): Jari Ollonen (FIN) vs Jabber Mustafayev (AZER)

Pari päivää ennen ottelua Jari vitsaili, että pääsee maistamaan Azerbaidžanin miehen pyhää vihaa ja lämmittelyjen aikana hän oli keskittynyt. Ottelussa Mustafayev säntäili valtaosan ajasta selkä köysiä vasten ja roiski potkuja milloin mistäkin asennosta ja yrittipä hän muutamia kääntöpotkuja ja -lyöntejäkin. Jari puolestaan esitteli pohjoisen miehen thainyrkkeilyä, joka on ehkä jäykkää mutta myös vahvaa. Mustafayevin pysäytyspotkut ja erikoinen ottelutyyli tuottivat Jarille hieman ongelmia, mutta vahvemmat osumat tulivat selvästi häneltä. Maksan kärjen tienoille osunut potku tiputtikin Mustafyevin kanveesille ottamaan lukua ja sen jälkeen ottelu oli hänelle täyttä kärsimystä. Azerbaidažnilainen pälyili kulmaansa vähän väliä ja etsi sieltä voimaa, mutta ei saanut sitä koska Jari oli kehässä tapellakseen eikä armoa antaakseen. Ottelu päättyi täyden ajan jälkeen ja Jari eteni voitollaan Euroopan cupin semifinaaliin.

Nuoret, EM -63,5 kg (semifin): Ossi Kokkoniemi (FIN) vs Vitaly Shnyokov (RUS)

Seuraavana suomalaisena kehässä nähtiin Ossi ja vastaansa hän sai tiukkailmeisen venäläisen. Ensimmäisessä erässä Shnyokov otteli räväkästi, ja Ossin lyöntihyökkäykset keskeytyivät venäläisen pysäytyspotkuihin. Ossin keskivartalopotkut osuivat lähes poikkeuksetta, mutta otteleminen oli hieman passiivista. Erätauolla kulmasta vaadittiin lisää aktiivisuutta, sillä odottelemalla tätä ottelua ei voitettaisi. Ossi lisäsi aloitteiden tekemistä ja pääsi pian lempipuuhaansa, eli lähiottelemaan, jossa polvia sekä kyynärpäitä jaettin puolin ja toisin. Toisella erätauolla vaadittiin vielä lisää raakaa työtä. Kolmannessa ja viimeisessä erässä Ossi prässäsi entistä enemmän ja etenkin lähiottelusta tuli selviä tilannevoittoja, jonka ansiosta viimeinen erä meni hänelle. Tasaisen ja kovan ottelun päätteeksi kulmassa osattiin vain toivoa parasta ja pelätä pahinta. Suomalaisten iloksi ottelu tuomittiin Ossin hyväksi ja näin ollen hän saavutti finaalipaikan nuorten EM-turnauksesta.

Nuoret, EM -67 kg (semifin): Pok Jääskeläinen (FIN) vs Anatoli Danyliuk (UKR)

Vain minuutteja ennen ottelua Pok valitteli, ettei ole fiilistä otella. Kulmamies-Antti yritti innostaa Pokia lupaamalla suosiota tyttöjen keskuudessa, jos voittaisi ottelun. Tämä näytti piristävän nuorta miestä, sillä ram muayn aikana kehää kiertäessään Pok antoi lentosuukon ottelumusiikista vastaaville turkkilaisnaisille. Vastakkaisessa kulmassa ei kuitenkaan ollut eilisen kaltaista kuoropoikaa, vaan nuorten sarjassa maailmanmestaruuden voittanut Anatoli Danyliuk, joka lupasi haastavaa ottelua. Ottelu alkoi ja Pok hämäili saksausaskelilla virne kasvoillaan. Lyhyempi Danyliuk oli aseeton, kun Pok jekutti jatkuvalla syötöllä, potki hyviä osumia takajalalla ja piti tätä suorastaan pilkkanaan. Potkaistessaan pysäytyspotkulla Danyliukin nurin, Pok tepasteli ja rapsutti takamustaan. Toisessa erässä Pok jatkoi hyvää potkimista, mutta tilanteet menivät usein lähiotteluun ja turhautumisesta kärsinyt Danyliuk pääsi viimeinkin tekemään osumia. Kolmanteen erään mentäessä Pok oli silminnähden väsyneempi, kun taas ukrainalainen oli sisuuntunut. Kolmas erä menikin Danyliukin komennossa ja ukrainalaishermot olivat niin kireällä, että kongin soitua hän löi ottelemisen lopettanutta Pokia kyynärpäällä suuhun ja huusi jotain päälle. Kehätuomari passitti kuumana käyvät nuorukaiset kulmauksiinsa odottamaan tuomionjulistusta. Odotusten mukaisesti Pok tuomittiin voittajaksi ja hän saavutti finaalipaikan nuorten EM-kisoissa.

Miehet, EM -67 kg (4. semifin): Antero Hynynen (FIN) vs Andrei Kulebin (BLR)

Joku voisi sanoa, että arpaonni ei ollut Anterolle myönteinen, kun hän sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa moninkertaisen amatöörien ja ammattilaisten maailmanmestari Andrei Kulebinin. Kulebin onkin kieltämättä yksi näiden kisojen tunnetuimmista ja kokeneimmista ottelijoista, mutta se ei vaivannut Anteroa. Päinvastoin hänellä oli selkeä strategia lähteä testaamaan valkovenäläisen reiden iskunkestävyyttä pari viikkoa sitten käydyn ottelun jälkeen, jossa Kulebin tyrmättiin alapotkuilla. Ensimmäinen erä sujui tarkkaavaisissa merkeissä, kun Antero veti muutamia alapotkuja ja Kulebin pari lyöntikombinaatiota. Toisessakaan erässä ei tapahtunut ihmeempiä, mutta kolmannessa erässä alkoi olemaan jo kättä ja jalkaa selvemmin ilmassa. Antero otti pakittavan roolin, mutta napsi osumia ala- ja keskivartalopotkuilla. Kulebin hallitsi näennäisesti kehän keskustaa, otti helsinkiläisen potkuja kiinni ja jatkoi omilla iskuilla vaihtelevalla menestyksellä. Neljännessä erässä Antero osui useilla potkuilla ja suorilla polvilla Kulebinin vartaloon, kun taas valkovenäläisen iskut kilpistyivät Anteron torjuntoihin. Viimeisen erän jälkeen suomalaiset olivat toiveikkaita voiton suhteen, mutta valitettavasti ottelu tuomittiin Kulebin hyväksi.

Nuoret, EC -63,5 kg (4. semifin): Teemu Lindgren (FIN) vs Maksym Senichev (UKR)

Keskiviikon viimeisenä suomalaisottelijana nähtiin Teemu. Hän aloitti ottelun heti terävillä takajalan potkuilla, jotka osuivat äänekkäästi Senichevin vartaloon ja käsille. Taitava ja fyysinen Senichev pääsi kuitenkin pian jyvälle Teemun taktiikasta ja alkoi painostamaan voimakkaasti. Toisen erän lopussa Teemulle laskettiin lukua ja erätauolla kulmamies sanoi kehätuomarille, että ottelu ei enää jatkuisi suomalaisen osalta. Tämä oli ikävä loppu ottelulle, mutta vasta 16-vuotiaalle Teemulle, joka on esittänyt selvää potentiaalia, tämä oli vasta ensimmäinen askel kansainvalisissä kehissä.