Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut EM-kisat/European Cup 2012 Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

#70850

P.L.

Jäsen

Kolmas kisapäivä

Torstaina 19.4.2012 Antalyan tulisessa kehässä nähtiin viisi suomalaista, joista jokainen otteli turnauksen semifinaalissa.

Nuoret, EM -60 kg (semifin): Jimi Bergskaug (FIN) vs Youssef Assouik (DEN)

Torstaipäivänä kehään saatiin nuorta suomalaisverta, kun 17-vuotias Jimi Bergskaug teki debyyttinsä kansainvälisissä kisoissa. Päälle 180 cm varrellaan Jimi on kiitettävän ulottuva -60 kilon sarjaan, mutta hänen vastustajansa, Youssef Assouik Tanskasta oli vielä muutaman sentin pidempi. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat nuorukaiset alkoivat potkimaan kilpaa pitkillä, ruoskamaisilla jaloillaan. Assouik väisti joitakin Jimin keskivartalopotkuja ja kuittasi alapotkuilla, kun taas turkulainen sai lähiottelussa vedettyä hyviä osumia polvilla. Toisessa erässä lähiottelu sujui Jimin osalta mallikkaasti polvien ja kyynärpäiden ansiosta, mutta kolmannen erän aikana väsymys alkoi jo painamaan. Assouik sai tästä lisää virtaa, alkoi prässäämään ja otti lopulta työvoiton tasaisena alkaneen ottelun päätteeksi. Häviöstä huolimatta ottelu oli nuorelta Jimiltä lupaava näyte tulevaisuutta ajatellen.

Miehet, EC -67 kg (semifin): Jari Ollonen (FIN) vs Maksym (UKR)

Jari Ollonen sai semifinaaliotteluunsa huomattavasti kovemman vastustajan kuin ensimmäisellä kierroksella. Jaria päätä pidempi ja vasenkätinen Maksym piti hyvin etäisyyden itselleen suopeana suorilla lyönneillä, polvilla ja pysäytyspotkuilla. Jari marssi lannistumatta eteenpäin, mutta satunnaisia lyöntejä lukuunottamatta ei yltänyt liukkaaseen ukrainalaiseen. Jääräpäinen eteenpäin meneminen palkittiin kuitenkin kolmannessa erässä, kun Jarin takakäden suora pudotti ukrainalaisen takamukselleen ottamaan lukua. Neljännessä erässä Jari jatkoi prässäämistä pahat mielessä ja kaikki näytti sujuvan suomalaisittain hienosti, kunnes Maksymin kääntökyynärpää tiputti pohjoisen kasvatin vuorostaan kuuntelemaan lukua. Jari selvitti luvunlaskun ja jatkoi ottelemista reippaana, mutta se ei enää riittänyt voittoon. Jarille saldoksi jäi siis pronssimitali Euroopan cupista, joka on arvokisadebytantille hyvä saavutus.

Naiset, EM -45 kg (semifin): Kati Kaareskoski (FIN) vs Alina Babayan (RUS)

Seuraavaksi kehässä nähtiin toinen kansainvälisen debyytin tehnyt suomalainen, kun Kati Kaareskoski nousi kehään. Venäläinen Alina Babayan näytti jännityksensä jo aamun punnitusta edeltävinä hetkinä Katin läheisyydessä, mutta kehään tullessa hän oli saanut kerättyä rohkeutta. Babayan aloitti ottelun heti aggressiivisesti ja lähti rymistelemään lyönneillä eteenpäin. Rynnistykset kuitenkin päätyivät usein lähiotteluun, jossa Kati hallitsi ylivoimaisesti lukuisilla polvilla, jotka paikoitellen kävivät lähellä Babayanin kasvoja. Kati kuittasi Babayanin kääntölyöntiyritykset, ja turkulainen myös osui kyynärpäillä sekä yläpotkuilla venäläistä päähän, jotka hillitsivät itänaapurin hyökkäysinnokkuutta. Toisessa erässä Kati potkaisi venäläistä vatsaan niin kipeästi, että tämä haukkoi happea vatsaansa pidellen ja kehätuomari laski lukua. Katin ylivoima jatkui myös kolmannessa erässä, ja neljännessä erässä Kati kaivoi uuden kortin hihastaan, kun hän alkoi rokottamaan Babyanin reittä alapotkuilla. Monipuolista thainyrkkeilyä esittänyt Kati julistettiin ansaitusti ottelun voittajaksi kaikin tuomariäänin, ja hän eteni EM-kisojen finaaliin.

Naiset, EM -48 kg (semifin): Tessa Kakkonen (FIN) vs Shvet Renata (UKR)

Tessa Kakkonen otti hyvän työvoiton kaksi päivää sitten ja torstaina vastaan tuli kovana thainyrkkeilymaana tunnetun Ukrainan nainen. Shvets Renata olikin Tessalle siinä mielessä mieluinen vastustaja, että hän ei lahtelaisen tavoin välittänyt kummemmista kikkailuista, vaan otteli kovalla sykkeellä koko ajan töitä tehden. Molemmat naiset hyökkäilivät tiuhalla tahdilla suorilla lyönneillä ja keskivartalopotkuilla koko ottelun ajan. Kahdessa ensimmäisessä erässä ukrainalainen sai Tessan ottamaan hieman taka-askelia omien hyökkäysten lomassa, mutta kolmannessa erässä kelkka alkoi kääntymään, kun Tessa sai koneensa kunnolla käyntiin. Tessa osui hyvin yläpotkulla, jonka voimasta Renatan pää syoksyi takaraivo edellä kehäköysien väliin ja kehätuomari laski lukua kahdeksaan. Neljänteen erään Renata palautui melko hyvin, mutta Tessa oli lopulta osuvampi ja ansaitsi voiton. Voitollaan Tessa eteni Euroopan-mestaruuskisojen finaaliin.

Naiset, EC -60 kg (semifin): Gia Winberg (FIN) vs Gizem (TUR)

EM-kisoista ensimmäisellä kierroksella tippunut Gia Winberg sai keskiviikkona kisajärjestäjiltä yllättävän tarjouksen osallistua Euroopan cup-turnaukseen, johon oli ilmoittautunut kolme turkkilaista. Tarjous tuli kuin tilauksesta ja Gia suostui empimättä. Torstaipäivän viimeisenä otteluna käydyssä Euroopan cup-semifinaalimatsissa nähtiin tyylien kohtaaminen, kun perusthainyrkkeilytyyliä edustava Gia sai vastaansa erikoisemmista asennoista ottelevan turkkilaisen Gizemin. Turkkilainen roiski potkuja ja kääntölyöntejä, mutta porvoolainen piti keskikehää hallussaan ja työskenteli hillityn aggressiivisesti. Gia napsi selviä osumia keskivartalopotkuilla ja oli lähiottelussa selvästi vahvempi. Gizemin otteleminen sai pikku hiljaa epätoivoisia piirteitä, mutta hän ei suostunut taipumaan. Neljännessä erässä Gia painosti Gizemin kehäköysiä vasten ja losautti takakäden kyynärpäällä turkkilaista suoraan nenään. Kehätuomari keskeytti ottelemisen ja ohjasi Gizemin lääkärin pakeille. Lääkäri totesi nenän murtuneeksi ja keskeytti ottelun. Neljännen erän TKO-voitto siis Gialle ja paikka EC-kisojen finaaliin.