Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut EM-kisat/European Cup 2012 Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

#70879

turmiola

Osallistuja

Ensiksi, kiitos koko joukkueelle, niin ottelijoille kuin huoltajillekin. Oli helppo lähettää näitä meidän nuoria ulkomaille, kun tiesi, että veijarit ovat hyvissä käsissä. Meidän pojat kehuivat koko remmiä, ja heiltä sen totuuden kuulee. Ja erityinen kiitos Pasille loistavasta raportoinnista. Melkein kuin olisi ollut paikan päällä, paitsi ettei ollut kebabia meikäläisen kisastudiossa.

Nuorten joukkueesta sen verran, että ottelemaan lähdettiin täydellä sydämellä, totta kai, ja voittoja hakemaan. Mutta isommassa mittakaavassa oli tärkeä päänavaus, että liitto lähti tukemaan näin vahvasti nuorten mukanaoloa. Kokkoniemi oli joukon ainut jo arvokisoissa käynyt ja kaikki muut olivat tosiaan ensikertalaisia. Kyllä siinä poikuus lähti, ja nyt seuraaviin arvokisoihin lähteminen on isoa pykälää helpompaa, kun ottelijat tietävät millä tasolla liikutaan ja mitä turnausotteleminen vaatii. Kyllä ne kaikki nuorukaiset, jotka uskaltavat nousta kehään Euroopan kovimpia nuoria vastaan, on voittajia. Me valmentajat puolestaan saimme hyvän kuvan Euroopan tasosta (joka on saavutettavissa) sekä ottelijoidemme heikkouksista ja vahvuuksista. En ole kaikkia matseja ehtinyt vielä katsoa videolta, mutta oli ilahduttavaa nähdä, miten ennakkoluulottomasti siellä haettiin kyynärpäällä ja polvella nenänvartta, vaikkei näitä tekniikoita olla päästy kotimaassa matseissa kokeilemaan. Mutta nyt on.

Seuraava tosikoitos osalle ovat syksyn MM-kisat Pietarissa, mutta muuten seuraava välietappi on nuorten MM-kisat Turkissa maaliskuussa 2013. Joku voi pitää hulluna ajatusta MM-kisoista välietappina, mutta olennaista on, että nuorimmat ottelijat (Jimi, Teemu, Jesper…) ovat nyt vasta 16-vuotiaita ja tällaisella EM+MM-kisat / vuosi he ovat neljän vuoden kuluttua jo melko kokeneita arvokisaottelijoita ja silti vasta 20-vuotiaita. Samalla matematiikalla he ovat 8 vuoden kuluttua 24-vuotiaita ja vasta rupeavat saavuttamaan täyttä potentiaaliaan. Ja se ei enää olekaan hullu ajatus…

Erityisesti Pok ja Ossi näyttivät, että Suomessa liikutaan nuorten osalta Euroopan huipulla, ja sinne aikuisten huipulle me yritämme nuorisotyöllämme saada entistä leveämpää rintamaa. Siitähän tässä on kyse.