Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut EM-kisat/European Cup 2012 Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

#70891

P.L.

Jäsen

Kuten sanottu, EM-kisojen taso oli kova. Esim Artem Levin oli jälleen kerran niin ilmiömäisen hyvä, että sai vastustajansa näyttämään aloittelevilta saliottelijoilta (finaaliottelu puolalaista Filipiä vastaan näytti enemmän joltain polttarinöyryytykseltä). Mutta entäs nämä muut nimekkäät tähdet? Andrei Kulebin ei saanut voittoaan ilmaiseksi Hynystä vastaan, Vitali Hurkou hävisi finaalimatsin ja Dmitry Valentin finaaliottelukin meni jotenkin ohi sellaisena “perushyvänä”. Ja mitä tulee loistavasti otelleeseen Dzianis Hancharonakiin, niin tapaturmia sattuu hänellekin (viittaan tällä kolmen vuoden takaisiin EM-kisoihin, josta voi lukea EM 2009-ketjusta).

Naisten ja nuorten sarjoissa taso on vielä vaihtelevampi, mutta tasokasta thainyrkkeilyä sielläkin nähtiin. En huoltohommilta ehtinyt katsomaan paljon muita kuin viimeisen päivän matseja, mutta esim Giaa vastaan tasaisen matsin otellut Diana Iakovleva oli todella hyvä. Tuskin menee montaa vuotta, kun naisten ja nuorten sarjoissakin taso on poikkeuksetta kova.

On totta, että tällä hetkellä Suomessa ei ole montaa aktiiviottelijaa, joka voisi haastaa saatika voittaa edellä mainittujen kavereiden tasoisia ottelijoita, mutta parin vuoden kuluttuahan tilanne voi olla aivan eri, kun treenataan ja otellaan systemaattisesti. Lajitietous on aina ollut Suomessa hyvällä pohjalla ja nyt kun yleinen urheiluvalmennustietouskin on levinnyt, niin tulevaisuus ei ainakaan paperilla vaikuta huonolta.