Vs: Re: IFMA EM-kisat 25-30.5.2010

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut IFMA EM-kisat 25-30.5.2010 Vs: Re: IFMA EM-kisat 25-30.5.2010

#66706

janne

Osallistuja

Finaalipäivä

Puntarilla lähdettiin taas liikkeelle, tytöt olivat hyvin painoissaan. Puntarin jälkeen oli havaittavissa pientä arpomista. Lopuksi tulos oli se, että A-kehässä otellaan aikuisten matsit ja B-kehässä nuorten matsit. Näin siis Lotan ja Helin matsit olivat aamun ensimmäiset.
Ensimmäisenä vuorossa oli Lotta ja valkovenäläinen. Matsi lähti hyvin käyntiin, Lotta teki hyvin töitä, eikä ottanut itse turhia koppeja. Matsi meni oikeastaan alusta loppuun saman kaavan mukaan. Lotta meni lyönneillä ja potkulla päälle, vastustaja yritti pysäyttää Lottaa onnistumatta siinä. Lähes joka tilanne päätyi lähiotteluun, jota ukrainalainen Katrunkin hyvin tuntema kehätuomari ei antanut vääntää, kuin pari sekuntia. Koko matsin aikana valkovenäläinen sai osuttua vain muutamalla selkeällä osumalla, joilla matsi oli kääntymässä vastustajalle. Lopullinen niitti lopputulokselle oli se, että Lotta sai siitä varoituksen, kun ei kuunnellut stop komentoa. Oman näkemyksen mukaan ei Lotta ollut sen pahempi ”koira” käskyjen noudattamattomuudessa, kuin vastustajakaan, toki itse otin matsista kuvia kauempaa, eli en ollut ihan kehän reunalla. Lotta otteli tappiosta huolimatta hyvin ja näytti kaikille, että pystyy kohtaamaan ainakin EM-kisojen kovimpia maita. Isot onnittelut Lotalle EM-hopean johdosta.

Päivän toisena matsina oli Helin ja espanjalaisen kohtaaminen. Heli aloitti matsin vahvasti, teki töitä, haastoi vastustajaansa ja voitti tilanteita. Vaikka Heli oli fyysisesti aavistuksen heikompi, hän voitti tilanteita kovemman tahdon ja paremman tekniikan avulla. Heli osui pari kertaa vastustajaansa tauluun takajalan pysärillä päähän, sekä etujalan vartalopotku upposi aika hyvin vastustajan vartaloon. Helin matsin kehätuomari oli erittäin hyvä, antoi vääntää läheltä silloin, kun ottelijat olivat aktiivisia ja tämä sopi meille, koska Heli voitti monia lähiottelutilanteita. Helin matsi päättyi kaikkien ihmetykseksi Espanjan ottelijan voitoksi tuomariäänin 5-4. Muutama arvostelutuomareista tuli sanomaan meille, että Heli voitti selkeästi matsin. Keskustelimme tilanteesta myös EMF:n sihteerin kanssa ja hän oli käsitykseni mukaan nähnyt matsin ja hän ehdotti, että tehkää protesti. Eihän protesti tietenkään mennyt läpi, mutta joutuivat kuitenkin miettimään arvosteluperusteitaan. Arvostelutuomarit pistivät Helin voittamaan luvuin 3 – 2, mutta täällä on sellainen jury, jonka äänet lasketaan arvostelussa mukaan, tästä syystä matsin lopputulos 4 – 5. Kaikki muut tuomarit saivat Helin voittamaan 3. erän, paitsi ranskalaiset tuomarit, jotka laittoivat kaikki erät vastustajalle. Neljä tuomaria laittoi vastustajalle 2 ekaa erää ja Helille kaksi viimeistä erää ja finaalissa kun on pakko löytää voittaja, he olivat pistäneet Helille plussan, jolla Heli voitti matsin heidän papereiden mukaan. Kaikesta huolimatta Heli otteli todella hyvin ja mielestäni jopa ylitti itsensä. Tällä kertaa kulta jäi saavuttamatta. Heli sai kisoista hyvää kokemusta ja hyvän matsin. Isot onnittelut Helille EM hopeasta.

Alle 54 kiloisissa kaikkien yllätykseksi Spainin ottelija voitti Russianin kokeneen arvokisakävijän.

-57kg:n sarjassa ei tällä kertaa ollut niin äärettömän kova taso, kuin monena vuonna on ollut, ottelijat eivät olleet niitä teknisimpiä ja hyytyivät matsissa, vaikka heillä ei ollut edes kovin montaa ottelua kisojen aikana.

Tuijan sarjan finaali BLR – SWE oli hyvä matsi. BLR oli tosi pitkä varmaan 175cm. Lyönneillä ja potkuilla Vall pärjäsi hyvin, mutta lähellä valkovenäläisen polvet olivat vaarallisia ja vahvoja. Ruotsalainen oli lähellä saada polven päähän pari kertaa ja vartalopotkut näytti hyydyttävän jonkin verran ruotsalaista.

-63,5 kiloiset naiset olivat myöskin holkkipolviosastoa. ok matsi, mutta ei parasta mahdollista antia näissä kisoissa.

-67kg pitkä turkkilaisnaikkonen voitti kehätuomarin keskeytyksellä portugalilaisen. Varsinkin erittäin vahvat lyönnit

-51 kiloisten miesten finaalin voitti tosi tekninen ja taitava venäläinen. Pojilla oli kropan hallinta kohdallaan. Jerelle olis voinut tulla hiki tossa matsissa.

-54kg miesten finaalissa UKR – KAZ matsi oli nättiä katsottavaa ja kovaa kyytiä. Tekninen ukrainalainen vei ottelun alussa ja kovempikuntoinen kazakki vei lopun.

-57 kiloisissa turkkilainen taskuraketti luovutti otellessaan ukrainalaista hujoppia vastaan. Turkkilainen imuroi monta tukevaa polvea rintaan, jonka johdosta otteluhalut hiipuivat.

-60 kiloisissa Ruotsin Malik hävisi matsinsa. Vastustaja ei juuri torjunut potkuja ja näytti, että jalat olisivat olleet kipäet, mutta Malik ei käyttänyt näitä tilaisuuksia hyväksi, vain ryntäsi lähellä ja potku polvilla vastustajaa reisille. ”Tasoitti” matsia kolmeen otteeseen vetämällä urkainalaista polvella munille.

-63,5 kg:n finaalissa Jukan vastustaja otti venäläistä vastaan. Kyllä on jätkät kovia. Venäläinen vei ottelun alussa matsia lopussa valkovenäläinen tuli päälle ja teki enemmän töitä. Pikkasen joutuu suomalaiset vielä treenaamaan, jotta voivat voittaa näitä jätkiä. Jukan vastustaja voitti EM-kultaa.

-67 finaalissa Kulebin otteli Espanjan poikaa vastaan. Oli jokseenkin yllättävää, että Espanjan ottelija haastoi ennakkosuosikkia loppuun sakka ja oli hetkittäin jopa osuvampi ottelija, eikä hänellä ollut hätääkään tulla tyrmätyksi. Olihan Kulebin vahvempi, mutta löi ja potki usein ohi. Euroopan mestaruus Kulebinille.

-71kg Hurkou voitti finaalin keskeytyksellä, ammattilainen on aina ammattilainen.

-75kg Artem Levin voitti ekan erän tyrmäyksellä tanskalaisen. Venäläinen otti pysärin kiinni etukädellä ja löi takakädellä napakasti tauluun. Tasoero oli aivan järkyttävän suuri.

-81kg venäläinen voitti ekan erän luovutuksella. Ukrainalaisen naamaan tuli joku haava, mutta olis se saanut muutenkin aika kovan selkäsaunan.

-91 sarjan voitti muistaakseni 2008 MM1, valittiin Busanissa 2008 kisojen parhaaksi ottelijaksi. Noin isoksi kaveriksi liikkuu hyvin on tosi nopea

+ 91 sarjasssa valkovenäläinen 2008 EM1 ja MM1 otteli taskalaista Colomboa 2009 PM1 vastaan. Olihan valkovenäläinen paljon taitavampi, mutta tanskalaisella oli tahto kohdallaan ja hän yritti loppuun saakka. Matsissa nähtiin jopa hyppypolvia Colombon toimesta. Voitto valkovenäläiselle.

Tilastotieteellistä faktaa. Venäläisiä ottelijoita on finaaleissa 13 kpl, valkovenäläisiä 11 kpl ja Ukrainasta 12kpl.