Vs: Re: MUAYTHAI NORDIC CHAMPIONSHIPS PORVOOSSA 26.9.2009

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut MUAYTHAI NORDIC CHAMPIONSHIPS PORVOOSSA 26.9.2009 Vs: Re: MUAYTHAI NORDIC CHAMPIONSHIPS PORVOOSSA 26.9.2009

#65598

pietu

Osallistuja

KUKA ON DHECK BIN?

Check Bin – lasku kiitos! 28

Thaimaalainen 28-vuotias Prayat ”Deo” Phetsangkhat, aloitti thainyrkkeily-uransa koilis-thaimaan khon kaen:ssa 9-vuotiaana. Varsin nuorena näin suomalaisittain, mutta thaimaassa kansallislajin pariin pikku pojat tutustutetaan jo varhaisella iällä ja otteleminenkin pientä raha palkkaa vastaan aloitetaan samaan aikaan kun opetellaan lukemaan ja kirjoittamaan. Deo otteli ensimmäisen ottelunsa alle puolen vuoden harjoittelun jälkeen ja siitä sitten thainyrkkeily vei poikaa mieheksi. Otteluita oli useampia kuukaudessa ja pahimmillaan 3 samana päivänä. Ei siis ihme että nykyinen ottelusaldo pitää sisällään kunnioitettavat 180 ammattilaisottelua ja hurjat 130 voittoa. Ensimmäisen mestaruuden Deo pokkasi 11-vuotiaana ja kyseessä oli alle 32 kiloisten koilis-thaimaan mestaruus.

Tämän jälkeen nuorukainen pakkasi laukkunsa ja muutti Bangkokiin isompien otteluiden ja tiukan harjoittelun perään. Kova työ tuotti tulosta. 14-vuotiaana Deo nappasi itselleen himoitun Ratchadanoen stadionin mestaruuden sarjassa 47-kiloa. ”Ratchalla” otteluja oli tasaiseen tahtiin ja luonnollisesti mukaan mahtui myös tappioita tiukkojen kamppailujen päätteeksi. 17-vuotiaan Deo pääsi ottelemaan myös Lumpinin stadionille, mutta sieltä ei kupeille jäänyt mestaruusvyötä. Aktiivinen vaihe loppui yllättäen Deon valmentajan menehtyessä sydänkohtaukseen kesken harjoituksen. Tästä ja viimeisestä isosta stadion ottelusta on kulunut viitisen vuotta. Täysin mies ei kuitenkaan eläkkeelle siirtynyt vaan otteli harvakseltaan hieman pienemminssä promootioissa. Myös valmentajan työt astuivat kuvaan. Deo löysi itsensä opettamassa fairtexin uudelta pattayn campilta. Samaisessa paikassa herra tutustui myös nykyiseen vaimoonsa Mirkaan, joka houkutteli thaimaan sankarin mukaansa kylmään pohjolaan.

Reilun vuoden suomessa asuneena ja thainyrkkeilyä opettaneena Deo tekee myös suomen debyyttinsä ammattilasikehässä. Vastaan asettuva venäjän Alexei Dodonov on nuori ja nälkäinen nyrkkisankari, joka ei varmuudella päästä Deoa helpolla. Sen verran tosissaan Deo kuitenkin vastustajansa ottaa, että treenit on tullut tehtyä tunnollisesti ja lenkit on aamulla juostu. Porvoon suistohallissa mies on tuttu näky kun Deo säännöllisesti mittelemässä taitojaan paikallisten thainyrkkeilijöiden kanssa. Ammattimies kun on, ei kenelläkään ole pahaa sanottavaa Deon otteista, tekniikkaa on vaikka muille jakaa, eikä turhia selkäsaunoja tarvitse pelätä. Mukavan elämän merkkejä ei kehossa näy vaan terve ja hyväntuulinen Deo on varmuudella iskussa kun erä kello soittaa.

Knoppitietoa: Deon ottelunimi ”Check Bin” juontaa juurensa thaimaalaisesta tavasta pyytää laskua. Deo a.k.a. Check Bin aikonee siis nimensä mukaisesti päättää ottelun ennen täyttä aikaa ja siirtyä katsomon puolelle nauttimaan iltapalaa!

-jaakkod