Vs: Re: Muutoksia lisenssiin

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Lisenssi- ja vakuutus Muutoksia lisenssiin Vs: Re: Muutoksia lisenssiin

#70134

AndyS

Osallistuja

Potkunyrkkeilyliiton lisenssit maksavat tänä vuonna aikuisten kilpalisenssi 105€, aikuisten harrastajalisenssi 70€ ja juniorien kilpailun kattava lisenssi 45€. Näissä lisenssimaksun osuus on 10€ ja loput vakuutusta. Potkunyrkkeilylisenssejä lunastetaan vuosittain yli tuhat ja niistä vain reilu sata on kilpalisenssejä. Pari vuotta sitten harrastajalisenssin hinta nousi reippaasti, koska OP-Pohjolan tuotto-odotuksia säädettiin. Aiemmin se oli jotain 50€ luokkaa.

Luulen että suurin syy kilpalisenssien hintaeroihin on juuri noissa harrastajalisensseissä. En tiedä asiaa varmasti, mutta olettaisin että potkunyrkkeilyssä harrastajalisensseillä subventoidaan kilpalisenssin hintaa. Onko thainyrkkeilyssä edes mahdollista ostaa harrastajalisenssiä? Toinen asia on sitten se, että potkunyrkkeily on SLU:n alainen laji mitä thainyrkkeily ei ole. Mahtaisiko tämä vaikuttaa siihen, mihin riskiluokkaan laji luokitellaan?

Potkunyrkkeilyliitto on määrännyt lisenssin pakolliseksi kaikille potkunyrkkeilyn harrastajille. Käytännössä valvonta jää seurojen kontolle ja toteutuu vaihtelevasti. Joissain seuroissa kaikilla on lisenssi, joissain vain kilpailijoilla ja joissain ei kellään. Toimivaa liittotason valvontasysteemiä ei ole keksitty.