Vs: Re: Muutoksia lisenssiin

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Lisenssi- ja vakuutus Muutoksia lisenssiin Vs: Re: Muutoksia lisenssiin

#70135

MTV

Osallistuja

@AndyS wrote:

Potkunyrkkeilyliiton lisenssit maksavat tänä vuonna aikuisten kilpalisenssi 105€, aikuisten harrastajalisenssi 70€ ja juniorien kilpailun kattava lisenssi 45€. Näissä lisenssimaksun osuus on 10€ ja loput vakuutusta. Potkunyrkkeilylisenssejä lunastetaan vuosittain yli tuhat ja niistä vain reilu sata on kilpalisenssejä. Pari vuotta sitten harrastajalisenssin hinta nousi reippaasti, koska OP-Pohjolan tuotto-odotuksia säädettiin. Aiemmin se oli jotain 50€ luokkaa.

Luulen että suurin syy kilpalisenssien hintaeroihin on juuri noissa harrastajalisensseissä. En tiedä asiaa varmasti, mutta olettaisin että potkunyrkkeilyssä harrastajalisensseillä subventoidaan kilpalisenssin hintaa. Onko thainyrkkeilyssä edes mahdollista ostaa harrastajalisenssiä? Toinen asia on sitten se, että potkunyrkkeily on SLU:n alainen laji mitä thainyrkkeily ei ole. Mahtaisiko tämä vaikuttaa siihen, mihin riskiluokkaan laji luokitellaan?

Potkunyrkkeilyliitto on määrännyt lisenssin pakolliseksi kaikille potkunyrkkeilyn harrastajille. Käytännössä valvonta jää seurojen kontolle ja toteutuu vaihtelevasti. Joissain seuroissa kaikilla on lisenssi, joissain vain kilpailijoilla ja joissain ei kellään. Toimivaa liittotason valvontasysteemiä ei ole keksitty.

KIHU:n sivujen mukaan potkunyrkkeiliyä harrastaneita oli kaudella 2009-10 16500 henkilöä. Jos näistä henkilöistä n. 1000 ostaa lisenssin itselleen, niin osuus on ainoastaan n. 6 % kokonaisuudesta ja kilpailijoiden osuus n. 0,6 %, joten ei nyt aivan valtavat massat potkunyrkkeilijöistäkään tuota lisenssiä ota, vaikka se olisikin liiton taholta määrätty pakolliseksi. Vertailun vuoksi olisi kiva tietää, että mitkä ovat vastaavat määrät thainyrkkeilyssä ? Ihmeellinen internet ei antanut vastausta tähän, tai ainakaan itse en sitä löytänyt.

Tämän hetkisen liiton rankingin mukaan listoilla on 106 ottelijaa, joten jos ( ja ilmeisesti kun ) Andyn antama potkunyrkkeilijöiden kilpailulisenssien määrä on oikein, niin aivan sunnatonta eroa ei ole löydettävissä ainakaan kilpailupuolelta ? Jäljelle jää sitten tuo harrastajalisenssin ( 133 € thainyrkkeilyssä ) ottaneiden määrä, sillä vakuutusyhtiön määrittelemän riskiluokan on vaikea kuvitella olevan kovinkaan paljon erilainen ?

Jääkiekkoon on mielestäni taas turha lähteä thainyrkkeilyä vertailemaan. Se on salibandyn ja jalkapallon ohessa kaikkein vamma-alttein harrastusmuoto. Lisäksi knoppitietona sellainen, että jääkiekkoliiton mukaan 2002 syntyneiden ( alle 10 vuotiaita ) pelipassi maksaa yhteensä 2 € ja 2001 syntyneiden 58 €, joten tuo HPK:n huikea maksu taitaa nimenomaan pitää sisällään niitä kilpailumatkoja ja varusteita ?