Vs: Re: Painoluokan vaihtaminen SM-kisoihin ilmoittautumisen jälkeen

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Painoluokan vaihtaminen SM-kisoihin ilmoittautumisen jälkeen Vs: Re: Painoluokan vaihtaminen SM-kisoihin ilmoittautumisen jälkeen

#66473

Zamppa

Jäsen

@Turma wrote:

@janne wrote:

Säännöt ei ole muuttuneet viimevuodesta.
Punnituksissa saa vaihtaa painosarjaa, joten jos sarjassa on vain
yksi osallistuja, hän voi halutessaan siirtyä ylempän painosarjaan.

Kirjoitusvirheineen tuo löytyy sm-ilmojen ekalta sivulta, mikä alleviivaa sitä seikkaa, ettei mitään puljaamista ole edes ajateltu tuota vaihtosääntöä kirjoittaessa, vaan niitä urpoja, joilla on muka paino-ongelmia. Tähän lajiin kun kuuluu nuo painoluokat ja niinkuin Turun poika sanoi, on jo anteeksiantamatonta ettei pääse ilmoittamaansa painoluokkaan, saati sitten että ryhdytään valikoimaan vastustajia painoluokkien perusteella. Kansainvälisissä kisoissa siihen ei ole myöskään mahdollisuutta, kun niitä vastustajia ei edes tiedä ennenkuin vaa’alla, joten siihen käytäntöön vetoaminen on ns. paskaa. Mutta ok, jälleen yksi pohja saavutettu – tyrmätyn vastustajan saanee esim. myös väkisinmaata, kerran sitä ei erikseen ole säännöissä kielletty. Jos thainyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailuista pitää karata tai saada valikoida vastustajansa, on helpompiakin vaihtoehtoja, esim.:
http://www.salibandy.net/

Nyt meni kyllä hieman tämän kirjoituksen pointti ohitse? Tuossahan nimen omaan sanotaan, että jos punnituksessa ilmenee, että on ainut osallistuja sarjassa, voi halutessaan vaihtaa painosarjaa ylempään. Nythän näin kävi, mutta ei siirrytty sinne ylempään sarjaan vaan kitistään foorumilla, kun ei saanut suoraa titteliottelua, vaan vastustaja “pakeni” sarjaan mihin painonsa mukaan kuului ja “joutui” jopa ottamaan karsintamatsin päästäkseen finaaliin.

Mitä kansainvälisiin sääntöihin vetoamiseen tulee, niin tuo lainaus on suoraan kisakutsusta samasta kappaleesta mistä mainitsemasi kohta, ei kansainvälisistä säännöistä.

SM-kilpailuissa on voimassa SMTL:n käytössä olevat painosarjat. Mikäli johonkin painosarjaan ilmoittautuu ainoastaan yksi ottelija, voidaan painosarjoja yhdistää. Kansainvälisen käytännön mukaisesti ottelija voi vaihtaa painosarjaansa vielä punnitustilaisuudessa. Mestaruutta ei voi voittaa ilman ottelua.

Jos kisakutsu on paskaa, niin sille varmasti pitää jotain tehdä. Tämän tai viimevuoden tai kymmenen vuoden takaisiin sääntöjen mukaisiin sarjan vaihtoihin sillä taas ei ole mitään merkitystä. Ehkä siitä silloin kannattaisi laittaa aloitetta liiton suuntaan ennemmin, kuin itkeä foorumeilla ja syytellä ottelijoita raukkamaisesta toiminnasta.

Kun kyseessä nyt on laji missä painoluokat on, on sanomattakin selvää, että ottelijat menevät sarjaan jonka näkevät sopivan itselleen parhaiten. Jospa vaikka katsotaan sarjaa 75kg, oli sinne ilmoittautunut ainakin 4 kaveria jotka aiemmin ovat kilpailleet 81kg sarjassa, mikä taas oli viime vuonna kilpailuiden suurin sarja. Kovin vaikea kuvitella, että näillä kaikilla on vain paino alkanut luonnostaan tippua tässä vuoden aikana ja sen takia vaihdettu sarjaa, vaan kyllä siinä on nähty ne omat mahdollisuudet paremmaksi siellä kevyemmässä sarjassa. Tuomittavaa tai ei, mutta kun ei ole vain yhtä painoluokkaa, jokaisella on mahdollisuus valita missä ottelee. Ei muuta kun jääkaapin ovi kiinni ja lenkille, jos nyt ei oma sarja miellyttänyt. Tai aziz kebabista annos, jos ylempään haluaa.