Vs: Re: Power Fight Night 7: Santalahti mukana

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Power Fight Night 7: Santalahti mukana Vs: Re: Power Fight Night 7: Santalahti mukana

#74695

P.L.

Jäsen

Santalahti kohtaa Viron mestarin potkunyrkkeilyssä

Jussi Santalahti on ollut loukkaantumisesta toivuttuaan kovassa iskussa. (Kuva: Jane Iltanen)

Turku Thaiboxing Clubin Jussi Santalahti ottelee tulevana lauantaina 18. huhtikuuta Virossa Power Fight Night 7 -tapahtumassa. Pärnussa turkulainen saa vastaansa virolaisen Ahti Pikkurin. Ottelu käydään K-1-potkunyrkkeilysäännöin.

Santalahti ottelee nyt ensimmäistä kertaa potkunyrkkeilysäännöin.

– Jonkin verran eroa tietenkin thainyrkkeilyyn on, kun lähiottelu ja kyynärpäiden käyttö on kielletty. Ei voi käyttää ihan niitä itselle kaikkein tutuimpia tekniikoita. Mutta en usko, että otteleminen tuottaa suurempia ongelmia, Santalahti tuumii.

Ottelu käydään alle 85 kilon sarjassa. Yleensä Santalahti on nähty kehässä hieman kevyempänä.

21-vuotias turkulainen ei ainakaan pääse k-1-debyytissään helpolla, sillä Pikkur on Viron mestari K-1:ssa. Santalahden meriittilistalta puolestaan löytyy kolme Suomen mestaruutta thainyrkkeilyn puolelta.

Virolainen ei ole Santalahdelle täysin tuntematon vastus. Kippur kävi Turussa tammikuussa TTBC:n leirillä.

– Muistaakseni otettiin silloin hiukan sparriakin. Jonkinlainen käsitys hänen vahvuuksistaan on, Santalahti sanoo.

Uudesta aluevaltauksesta huolimatta Santalahti aikoo jatkossakin pysyä ensisijaisesti thainyrkkeilyn puolella. Thainyrkkeilyn puolella lupauksen ura onkin vahvassa nosteessa. Sitkeästä jalkavammasta toivuttuaan armottomasta ottelutyylistään tunnettu “Hullu-Jussi” on edennyt voitosta voittoon. Viron reissun jälkeen suunnitelmissa on kuitenkin vetää hiukan henkeä.

– Kesäksi siirryn ottelutauolle ja keskityn harjoitteluun. Syksyllä katsotaan sitten kuvioita, missä otellaan ja milloin, Santalahti toteaa.
Ilkka Lappi

http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/urheilu/santalahti-kohtaa-viron-mestarin-potkunyrkkeilyssa