Vs: Re: SM- kilpailukutsu 2010 + ilmoittautumiset

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Painoluokan vaihtaminen SM-kisoihin ilmoittautumisen jälkeen Vs: Re: SM- kilpailukutsu 2010 + ilmoittautumiset

#66457

P.L.

Jäsen

WooWoolle: toi käytäntö tuli muistaakseni kaksi vuotta sitten ja sen tarkoituksena on varmistaa mahdollisimman monen ottelun toteutuminen SM-kisoissa, jotta matseja ei peruuntuisi niin paljon vain muutaman sadan gramman yli-/ alipainon vuoksi. Kaikki kun eivät jostain syystä aina kykene saamaan painoaan sovittuun (mikä on mielestäni anteeksiantamatonta). Jos SM-otteluja syntyy tätä kautta enemmän, niin tämä on tietysti hyvä juttu, mutta toisaalta se myös mahdollistaa kaikenlaisen puljailun ja taktikoinnin (“omg toi tulee samaan sarjaan, työnnän patukan perseeseen ni pääsen ylemmäs!”). Painon vetäminen sovittua alemmas on huomattavasti harvinaisempaa, mutta ainakin mun mielestä homman täytyy toimia molempiin suuntiin, jos tällä linjalle on lähdetty. Täysin aukotonta systeemiä tuskin onkaan.

Tietysti se vituttaa jos kisoihin on nähnyt vaivaa kaikin mahdollisin tavoin, ja sitten vasta edellisenä tai samana päivänä ilmoitetaan, ettei saakaan otella. Koettu on itsekin (muutama vuosi sitten tuli kovalla vaivalla hikoiltua viimeiset tipat kotona ja matkustettua Helsinkiin vaa’alle vain kuulemaan, että ottelu on peruttu).

Ja jotta kukaan ei pääsisi kuittailemaan, niin myönnän että itsekin vaihdoin sarjaa kaksi vuotta sitten ilmoitettua ylempään siinä oletuksessa, että olisi enemmän osallistujia. Olettamus on kuitenkin kaikkien munausten äiti ja toisin kävi.