Vs: Re: SM-kisojen keskusteluketju

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut SM-kisojen keskusteluketju Vs: Re: SM-kisojen keskusteluketju

#64877

pertsa

Osallistuja

Draamaa riittää ja jotenkin arvasimme tämän etukäteen, mistään kostosta ei ollut meidän poisjäännistä kysymys.

Modet voisivat siirtää tuon Lahden kisojen yhteydessä olevan minun ja Zampan viestin tänne, kun ne kuuluvat tähän keskusteluun.

Pieni lisäys vielä:

Luulisi että tämä SM-kisoihin valmistautuminen olisi yksinkertaista:

1. Valmennetaan ne omat ottelijat
2. Ilmoitetaan ne sääntöjen puitteissa kisoihin
3. Pyritään menestymään mahdollisimman hyvin

Mutta ei, jos katsotaan, mitä sääntöjä on muunnettu ja kierretty jo nyt näitä kisoja varten:

1. Aktiivisuussääntö poistettiin. Tämähän oli voimassa jo muutaman vuoden ja ajatuksena oli se, että noille kokeneemmillekin ottelijoille saataisiin Suomessa otteluita, kun pitää edes yhden ainoan kerran otella puolen vuoden sisällä ennen SM-kisoja. Ja ilmoittautuminen sääntöjen puitteissa riittää. Aika luonnollista mielestäni onkin, että ottaa edes yhden matsin alle, ennen tärkeitä kisoja, jos ei ole otellut vähään aikaan. No, kaikki varmaan arvaavat, miksi tämä poistettiin.

2. Vähimmäisottelumäärän vaatiminen ilmoittautumispäivään mennessä. Ennen oli vaadittu näin ja nytkin monet luulivat asian olevan näin ja ilmoittivat vain ne ottelijat, jotka täyttivät vaatimukset.

3. Ottelijoiden siirtymisestä seuroista toiseen on mainittu liiton säännöissä ja viime syksyyn asti siitä on pidetty kiinni. Tästä on ollut puhetta myös vuosien saatossa ennenkin. Sääntö on todella hyvä ja sillä on ajateltu sitä, ettei toiset seurat osta/houkuttele toisten ottelijoita, joihin toiset on ensin panostanut aikaa ja vaivaa ja rahaa.
Tuolta säännöistä voi katsoa tarkemman kohdan, mutta siellä sanotaan, että yhden vuoden aikana voi edustaa vain yhtä seuraa, parilla poikkeuksella, mitä ei ole tainnut nyt oikeasti olla.
Ilmoittautuminen toisen seuran nimissä samana vuonna tuleviinkin kisoihin, jos on edustanut jo samana vuonna toista seuraa, on edustamista.

4. Salikisasäännöissä on sovittu, että on ilmoittauduttava viikkoa ennen kisoja. Ymmärrän, jos joku tulee vielä sitten myöhemmin mukaan, jos ottelulistan teon jälkeen joku ajoissa ilmoittautunut on vielä ilman vastustajaa ja siten saadaan ottelu aikaan. Tahallaan viime hetkinä ilmoittautuminen, ettei ainakaan saa kunnon ottelua, on selvä sääntöjen rikkominen.

5. Vähimmäisottelusäännöissä puhutaan liiton “virallisista” otteluista. Ehkä edelliseen kohtaan liittyen herää kysymys, mitkä kaikki oikein hyväksytään “virallisiksi”, kai siinäkin joku raja täytyy olla?

Tuosta arvonnasta karsinnoissa vielä. Siitä väännettiin aiemmin joka vuosi tilanteen mukaan ja pari vuotta sitten sovittiin sääntö millä mentäisiin aina. Ettei viime vuonna esim olisi sovittu, että kaikki sarjan ottelijat samaan arvontakippoon ja sieltä arvotaan sitten parit?

Mielenkiintoista nyt sivusta seurata, mitä vielä tapahtuu. Tuntuu, kuin liiton hallitus, tai joku siellä kokeilisi, kuinka härskisti voidaan sääntöjä rukata, ennen kuin seinä tulee vastaan.
Puheenjohtajan pitäisi ottaa selvästi tiukempi linja, mutta ei näytä olevan auktoriteettia tarpeeksi. Sitä kun voi saada vittumaisen miehen maineen, kun pitää säännöistä kiinni. Se on helpompi antaa periksi kaverille, ikävä vain, että noista poikkeuksista tulee sitten aina ennakkotapauksia, mihin muutkin voivat vedota ja jossain vaiheessa ihmiset saavat tarpeekseen, jos toiminta ei ole tasa-arvoista ja mennä sääntöjen mukaan.

Onneksi ei vielä kuuluta SLU:n, silloin joutuisi noudattamaan noita “Urheilun reilun pelin”-sääntöjä.