Vs: Re: SM2010-finaalit 20.2.2010, Joensuu

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut SM2010-finaalit 20.2.2010, Joensuu Vs: Re: SM2010-finaalit 20.2.2010, Joensuu

#66717

tku

Osallistuja

Sananen Joensuusta

Ei ole yllätys, että Joensuu järjestää SM:t viimeisen päälle, koska onhan Joensuu paras. Jos kilpailut olisivat järjestetty esim. Helsingissä, tulokset luettaisiin HS:n kuolinilmoitusten joukosta (Mauri Mono hävisi taas, rauha muistolle), katsojia olisi toista kymmentä ja punnitus pidettäisiin Mäkelänkadun Kisiksellä vai missä helevetissä se paikka nyt oli. Toista se on Itä-Suomen helmessä, Joensuussa. Siellä tapahtuma on Joensuun keskustassa eli ytimessä, halli on loppuunmyyty, parkkipaikkoja löytyy joka puolelta, jopa talviseen lumentuloon on varauduttu ja lumet kärrätty pois keskustasta, paikallislehdet rukoilevat akkreditointia, punnitus on Jetissä (jetin terassi kesällä on SE mesta) ja kilpailijat nauttivat kaduilla suomalaisten filmitähtien statusta.


Kuva Miss Joensuu 2003 kilpailun voittajista.

Huhujen mukaan kauneimmat naiset ovat Turussa, mutta tosiasiassa kauneimmat löytyvät Joensuusta, missiläänin metropolista, josta monet kuuluisuudet ovat ponkaisseet maailman kartalle. Tarja Smura, Henna Meriläinen ja Heli Pirhonen ovat kaikki naisia ja missejä. Heidän kuvillaan traktoreita myytiin kuin siimaa. Kaupunki ei ole pelkästään miesten silmän ilo, sillä naisille on tarjolla romantiikkaa ja vaaroja uhkuva Torin parkki, josta on mahdollisuus päästä kokemaan salaperäisen vauhti- ja musiikkielämyksen kiehtova sight-seeing. Urheiluauton tuntuiset, pimeäikkunaiset sporttikaarat sukkuloivat Joensuun kiihkeillä kaduilla kääntymiskieltoja uhmaten. Musiikista huolehtii ulkomaisten maailmantähtien kirjo: Pandora, Culture Beat, 2 Unlimited sekä tietysti 4 Ruusua. Elämysten Joensuu ei jätä ketään kylmäksi, koska taksijonot ovat lyhyitä ja kävelymatkat vieläkin lyhyempiä.


Joensuussa on joka ilta auringonlasku, joka sytytetään turistien kunniaksi.

Käyttäytymisohjeita Joensuuhun menijöille!

Ulkomaalaisten eli Stadilaisten ei tarvitse enää pelätä Joensuussa. Skinheadit ovat jo karvoittuneet ikämiehiksi ja nykyään kalju on hyväksytty tapa pitää tukkaa. Suomea ei tosin kannata puhua voimakkaalla murteella, saatikka ruotsilla, koska silloin saattaa tulla turpaan. Joensuun baareissa päivystää nimittäin useita nyrkkeilyn Suomen mestareita ja viimeistään portsarina toimiva Murikka lyö pääsi narikkaan. Murikkahan otteli vuonna 1998 Joensuun loppuunmyydyssä jäähallissa edesmennyttä Kaarina Hazardia vastaan, mutta lupautui uusintaan tänä vuonna. Muutoin after fight party taivaan tähdet ovat kirkkaita.


Kuva Jumalasta, jonka päälle astuminen on syvä loukkaus joensuulaisia kohtaan. Jumalan väri on kosken kirkas, jonka värinen paita tuo onnea.

Joensuun yksinkertaisena kuninkaana ja kiistamattomana Jumalana toimii Jaakko Teppo, joka myös asuu Joensuussa, ihmisten joukossa. Mikäli turisti kohtaa kivestä rakennetun Jaakko Tepon, niin sen päälle kiipeäminen on sakolla rangaistava teko. Jos taas kolikko tippuu taskustasi ja siinä on Jaakko Tepon kuva, sitä ei saa polkea kiinni. Väkijoukossa Jaakko Tepon arvostelu on julkisesti kielletty. Tavattaessa Jaakko Tepon kuva tulee ohittaa kunnioitusta herättävällä tavalla, eikä sille saa näyttää jalkapohjaa. Jaakko Teppoa ei myöskään sovi taputella päähän, koska Jaakko Tepolla on hattunsa alla piiloitettuna korkkiruuvi kiperiä tilanteita (ulkomaiset marjamehupullot) varten. Hänen musikkiaan sopii hyräillä, muttei ironisella sävyllä.

Lyhyt Joensuu-Suomi sanakirja thainyrkkeilyturistelle.

Tae pok sin = thaiboxing, thainyrkkeily
Teäläköse tae pok sinki on? = Anteeksi, pidetäänkö thainyrkkeilyn SM-kilpailut täällä?
Nui justiisa! Nui justiisa! = jatka, jatka (kehäkulmasta huudettuna)
Vejä! = hyökkää
Elä pelekkee! = tunteiden näyttämistä hillitsevä kehoitus
Vuota ku se tulloo! = ajoita vastaiskusi vastustajan hyökkäykseen
Mulukkumylläkkä = miespuoliset ottelijat ovat lähiottelussa
Ihanko nuo tosissaa lyövät = full rules muay thai
Peä aukes, verta roplus ympäri kehhee = TKO
Mittee työ matsie jäläkkee teättä? = after fight party
Mistee helevetistä työ ootta? = Oletteko Helsingistä kotoisin?
Mien pelekkee kettää! = Asuinpaikkanne ei tee vaikutusta.