Vs: Re: Suomi-Ruotsi maaottelu 10.4.2010

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Suomi-Ruotsi maaottelu 10.4.2010 Vs: Re: Suomi-Ruotsi maaottelu 10.4.2010

#66617

tku

Osallistuja

Jos oli katsomassa näitä kisoja paikalla tai tulkitsee näitä viestejä rivien välistä, niin saattaa huomata, ettei vastaavan tasoista tapahtumaa ole vuosiin ollut Suomessa. PM-kisat ja SM-finaalit olivat jo hyvä osoitus, että miten lajin taso on kohonnut. Lauantain tapahtumat syystä tai sattumasta vetivät tapahtumarikkaudessaan vertoja mille tahansa suomalaiselle kamppailuillalle. Näitä tuloslistoja lukemalla ja ulkomailta reippaita vastuksia käsin valitsemalla olisi “naurettavan” helppo tehdä sellainen ilta(+otteluvaihdot Lumpini systeemillä), että oksat pois. Olen ollut lähes joka kerta Ruotsin K-1 Skandinaviassa ja tälläistä ilotulitusta se on ollut mitä lauantaina parhaimmillaan oli. Plus tietysti helkkarin kallis show ja puitteet päälle (ja 300 euroa permantoliput, mut sit on Buakawit ja kumppanit. Kyl lätyt lätisee.). En nyt ymmärrä miksi thainyrkkeilyfanin pitäisi maksaa Fight Festivalin seisomapaikasta 29 euroa tai halvimmasta istumapaikasta 35 euroa, että näkisi sen yhden ainoan thainyrkkeilyottelun (Kinnusen), kun samalla rahalla asiaan tarttuva promoottori pystyisi lyömään kasaan todella kovan illan. Ruotsalaiset aloittivat omaa megatapahtumaansa järjestämään huomattavasti huonommista asetelmista, mutta ajan mittaan omat ottelijat vastaan sopivat ulkomaan tähdet höystettynä parilla megamatsilla on tehnyt ihmeitä Ruotsin thainyrkkeilylle ja eikä kertaakaan ole päässyt moittimaan tapahtuman tasoa, vaikka onkin ollut K-1 otteluita. Vapaaottelu on pirun hyvä tv-laji, mutta livenä nähtynä mattotapahtumia varten pitää olla kamerat ja videoscreenit. Meidän lajissa päähänpotku ja sitä seuraava puu kaatuu – ilmiö näkyy Globeninkin piippuhyllylle.

Heitän ihan radikaalin ehdotuksen ilmaan. 6 lauantain parhaimman matsin tasoista FMT ottelua ja illan pääotteluksi (Jan Van Denderen ja seuraavalla kerralla itse Irakin hurrikaani aka Baghdadin teurastaja messiin + 3 kehätuomaria mellakkavarusteissa), joku ulkomainen K-1 MAX tykitys kosiskelemaan laajempaa skeneä. Ruotsin Innuendon, Hollannin Enfusionin ja Suomen Thaimaan kontaktien avulla saadaan kyllä ihan mikä tahansa ottelupari paikalle. Pari tällästä iltaa, niin viidakkorumppuun pitäisi vaihtaa uusi kalvo.

p.s. 10 vuotta sitten kukaan suomalainen ei vetänyt hyppypolvea tai kiertokyynärpäätä matseissa, ellei Jomhodia lasketa mukaan, mutta nykyään joka kisoissa joku yrittää vetää hyppypolvella päähän.