Vs: Re: Thainyrkkeilyn SM-karsinnat 2011 + ilmoittautuminen

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Thainyrkkeilyn SM-karsinnat 2011 + ilmoittautuminen Vs: Re: Thainyrkkeilyn SM-karsinnat 2011 + ilmoittautuminen

#68627

Fist

Jäsen

@tku wrote:

Vaasa Muay Thain Pekka Österberg raportoi kisareissusta Turun SM-karsinnoissa.

Lähde: http://koti.mbnet.fi/mtvaasa/smkarsinnat2011.html

Thainyrkkeilyn SM 2011 karsinnat

Thainyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailujen karsinnat pidettiin tänä vuonna Turku Thaiboxing Clubin tiloissa. Vaikka Turussa onkin hulppeat tilat, kävi tunnelma siellä kuitenkin aika ahtaaksi, sillä osallistujamäärältään kisat olivat suomalaisen thainyrkkeilyn kolmanneksi suurimmat. Miesten sarjoihin oli ilmoittautunut 37 ottelijaa ja naisten sarjoihin 20 ja vielä kun paikalle oli saapunut runsaslukuinen ja äänekäs yleisö, niin tunnelma oli käsin kosketeltava. Linimentin tuoksu, mitsien pauke lämmittelevien ottelijoiden verrytellessä ja yleisöstä lähtenyt meteli saivat aikaan ehkä parhaan tunnelman pitkiin aikoihin thainyrkkeilykilpailuissa. Varsinkin Turun oman pojan Daniel Forsbergin otellessa, salista meinasi lähteä katto, sillä sellaisella desibelivoimakkuudella paikalle saapuneet turkulaiset kannustivat omaansa. Siinä olisi ollut hiukan vaasalaisillekin mallia siitä, kuinka niitä omia pitää kannustaa.

Vaasasta kisoihin lähtivät Ali Shadkami -60 kg:n sarjaan ja Pekka Österberg -75 kg:n sarjaan. Alille SM- kisat olivat uransa ensimmäiset ja Pekalle kolmannet. Paikan päällä punnitukset menivät molemmilta nappiin ja ensimmäinen este oli voitettu. Sitten tuli Alille takapakkia, sillä hänen sarjaansa ei jäänyt ainoatakaan ottelijaa, koska punnituksen yhteydessä sai vielä vaihtaa painoluokkaa. Alille jäi mahdollisuudeksi siirtyä ottelemaan sarjaan -63,5 kg, mutta pitkän neuvottelun tuloksena tultiin siihen tulokseen, että näin ei kuitenkaan tehdä. Paino- ja kokemuserojen katsottiin olevan sen verran suuret, että on viisaampaa jättää osallistumatta sitten kokonaan tältä vuodelta. Ali on vielä nuori ja kehityskelpoinen ottelija, joten hänelle avautuu uusia mahdollisuuksia jatkossa, jos vain treenimotivaatiota löytyy.

Pekan painoluokassa kaikki ottelijat pääsivät läpi punnituksesta ja jäätiin jännityksellä odottelemaan arvontaa, jossa selväisi tuleva vastustaja. Jälleen kerran arpaonni oli vastainen, kuten Pekan kohdalla SM- kisoissa on ollut tapana ja vastaan arvottiin jälleen kerran ennakolta pahin mahdollinen vastustaja; Lappeenrannan Mikko Tirronen. Mikko on todella kokenut kamppailija, varsinkin potkunyrkkeilypuolella ja voittanut siinä lukuisia eri mestaruuksia sekä Suomessa, että ulkomailla. Lisäksi meriitit thainyrkkeilypuolellakin ovat kovat, sillä tappion karvasta kalkkia on Mikon vuoksi saanut niellä mm. viime vuoden Suomen mestari Simo Ukkonen kahdesti. Tilannetta ei lainkaan parantanut Pekan sairastelu kahden viimeisen viikon aikana. Silti otteluun lähdettiin luottavaisesti ja taktiikaksi otettiin ottelun vieminen lähelle, sillä se katsottiin ennakolta potkunyrkkeilijänä etupäässä kunnostautuneen Tirrosen heikoimmaksi lenkiksi. ( Kuvat: Turku Thaiboxing Club )

1. Erä:
Ottelun ensimmäinen erä lähti tarkkaillen käyntiin. Tempo oli aika matala ja molemmat testailivat etupäässä vastustajaansa. Mitään mullistavia osumia ei kumpikaan saanut, kunnes Pekka onnistui lähiottelussa sitomaan Tirrosen hyvin ja vetämään pari kertaa polvella päähän. Pekka oli matalatempoisessa erässä kaksikosta kuitenkin hivenen osuvampi ja vei niiden avulla useampia tilanteita. Erä Pekalle.

2. Erä:
Toisessa erässä Pekka olikin sitten jo selkeästi kaksikosta osuvampi. Pekka sai sisään selkeästi puhtaammat ja kovemmat osumat niin lyönneillä, potkuilla kuin polvillakin. Erässä nähtiin näyttävä hyppypolvikin joka löysi tiensä läpi Tirrosen suojauksen, mutta jäi hiukan liian alas ja liian voimattomaksi, että siitä olisi ollut Mikolle suuremmin haittaa. Erä selvästi Pekalle.

3. Erä:
Kolmas erä jatkui siitä, mihin toisessa jäätiin. Pekka vei suurimman osan tilanteista, vaikka Tirronenkin saikin muutaman hyvän kyynärpään sisään. Erä jälleen selvästi Pekalle.

4. Erä:
Sitten tapahtui se, mitä ennakolta pelättiin. Flunssa verotti Pekan voimia sen verran, että kunto alkoi katketa. Tirrosellehan tämä sopi ja hän alkoi painaa päälle. Mikko ei saanut kuitenkaan mitään niin pahoja osumia perille, että olisi saanut Pekan vaikeuksiin, mutta tilannevoitot menivät erittäin selkeästi Mikolle. Erä Tirroselle.

5. Erä:
Homma jatkui siitä mihin neljännessä jäätiin. Tirronen heilutti tahtipuikkoa ja Pekka yritti pysyä perässä. Viidennessä erässä Pekka laittoi viimeisillä voimillaan kuitenkin paremmin kampoihin kuin neljännessä ja sai vietyä lukuisia tilanteita itsekin. Erän näyttävintä antia olivat Pekan pysäytyspotkut, jotka löysivät kerta toisensa jälkeen tiensä Tirrosen kasvoihin. Erä siitäkin huolimatta selkeästi Mikolle.

Sitten odoteltiin jännittyneenä tuomion julistamista. Ottelu oli ollut tasainen. Pekka oli vienyt alkuerät kohtalaisen selkeästi ja Mikko viimeiset kenties jopa vielä selkeämmin. Tuomarit julistivat Tirrosen voittajaksi tuomariäänin 3-0, eli heidän arvostelussaan merkitsivät ilmeisesti viimeisten erien voitot enemmän kuin alkuerien.

Ottelun lopputulos oli suuri pettymys, sillä odotukset olivat korkeammalla. Pekka oli pystynyt treenaamaan koko kauden terveenä, eikä työesteitä ollut kuten viime vuonna, mutta sitten juuri ennen kisoja tullut parin viikon flunssa pilasi kaiken. Jo ottelua ennen olo oli hiukan kuumeinen, mutta ottelun jälkeisenä päivänä kuume kipusi jo 39°C:een, joten ei tarvitse ihmetellä kunnon katkeamista. Parempiinkin fiiliksiin olisi voinut uransa lopettaa, sillä jo ennakolta Pekka oli tehnyt päätöksen, että nämä ovat hänen viimeiset ottelunsa ja on aika siirtyä valmennuspuolelle päätoimisesti. Toivotamme Mikolle tsemppiä finaaliin.

Illan aikana käytiin myös tukku muita mielenkiintoisia otteluita. Esimerkiksi monikertainen Suomen ja Pohjoismaiden mestari, sekä EM- kisaedustaja Ville Aalto teki paluun kilpakehiin vuoden tauon jälkeen sarjassa -81 kg. Aalto kohtasi ottelussa Tampereen Chitaladan Antti Nuutisen, joka on myös kokenut ja menestynyt ottelija ja pitänyt aika pitkään taukoa ottelemisesta. Vaikka Aalto ottelun veikin loppujen lopuksi aika selvästi, oli ottelussa myös Nuutisella hetkensä. Katsomoon näytti siltä, että Nuutisen kunto alkoi hiipua toisen erän jälkeen ja se käänsi ottelun lopulta selvästi hyvin otelleelle Aallolle.

Illan ehkä odotetuin kohtaaminen käytiin myös sarjassa -81 kg, jossa kohtasivat Turun Daniel Forsberg ja Helsinki Thaiboxing Clubia edustava Panu Korpivaara. Forsberg on tällä hetkellä Suomen thainyrkkeilyn todellinen huippulupaus, sillä jo vuosia miesten sarjassa otellut Daniel on vasta 19- vuotias, mutta on antanut monille miesten sarjan koville kavereille sanonnan mukaisesti ”isän kädestä”. ”Isän kädestä” oli jo aiemmin saanut myös viime vuoden Pohjoismaiden mestari Panu Korpivaara, joka jälleen astui nuorta turkulaista hurjapäätä vastaan. Ja ainakin katsomoon näytti siltä, että selkeästi ”isän kädestä” Korpivaara sai jälleen, mutta arvostelutuomarit olivat erimieltä ja tuomitsivat Panun voittajaksi tuomariäänin 2-1.

Mielenkiintoinen ottelu käytiin myös sarjassa -67 kg, jossa Suomen kokenein aktiiviottelija King Of The Ringin Antero Hynynen kohtasi Tampereen Chitaladan rakettipotkijan Teemu Hellevaaran. Vaikka Hellevaara ottelikin hyvin, ei hänestä kuitenkaan ollut vielä haastamaan kokenutta Hynystä. Ottelu menikin oikeutetusti kaikin tuomariäänin Hynyselle.

Vaasalaisillekin tuttuja kavereita nähtiin kehässä. Jyväskylä Thaiboxing Clubin Minh ”Joji” Le ja Jarkko ”Durasel” Kekarainen voittivat omat ottelunsa, mutta Essi Riihimäki joutui tunnustamaan Porvoon Gia Winbergin 3-0 paremmaksi erittäin vauhdikkaassa ja hyvätasoisessa ottelussa. Lisäksi Oulu Thaiboxing Clubin Lauri Luonuansuu joutui taipumaan Tampereen Chitaladan Janne Ollosen käsittelyssä tuomioon TKO4.

Ymmärsinkö nyt oikein, että Pekka on kirjoittanut tämän jutun? Jos näin on niin Pekan on oikeasti aika mennä itseensä. Itkee 😥 täällä häviötään, jonka tuomarit ovat kuitenkin arvostelleet. Pekan arvostelukyvystä kertonee myös se, että lähtee ottelemaan yhden Suomen parhaimmistoon kuuluvan kanssa kuumesairaana. Joo, ja turha selittää mitään, että suuri sydän tai muuta paatosta. Typeryyttä se oli. Pekan ottelusaldoa kun katson niin ei kai hän itsekään uskonut voittoonsa? Niin ja vielä tähän loppuun sanottakoon, että jos herra Tirronen olisi ollut täydessä iskussa olisi Pekan lento päättynyt jo ennen toista erätaukoa.