Chitalada Englannissa 17.2

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Chitalada Englannissa 17.2

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #40193

  pertsa

  Osallistuja

  Ajateltiin, ettei osallistuta tänä vuonna, vaan tulemme syömään pullaa kisakatsomoon ja alamme kirjoittelemaan nimimerkillä viestejä kisojen jälkeen tänne palstalle tyyliin: “Surkea taso SM-kisoissa tänä vuonna!!”.

  Varmuuden vuoksi käytän sitten itse vielä nimimerkkiä:”Tre”, jotta voin olla anonyymi.

  Niille, jotka eivät tunne minua, niin voin kertoa, että tuo oli huumoria.

  Kaikki tuki ja tsemppi niille, jotka osallistuvat ja etenkin HTBC:lle, jotka tekevät kovan työn kisojen järjestämiseksi. Ja myös tietenkin ammattilaisottelut otteleville, hyvä, että järjestäjä on ottanut niitä mukaan, niiden saamisesta SM-kisojen yhteyteen ollaan suunniteltu muinakin vuosina ja ne tuo toki lisää näkyvyyttä ja toivottavasti yleisöä.

  Oman seuran suhteen ei ilmoitettu enää Miljaa ja Asadia, koska vastustajia ei olisi sarjoihin tullut (eikä tullutkaan). Milja ottelee luultavasti maaliskuun lopussa Thaimaassa ja myös Asad loppukeväästä, mikäli viisumi yms asiat menee putkeen. Nuutinen aloitti juuri intin, eikä ole päässyt vielä harjoittelemaan, seuraava ottelu on jo sovittu Hongkongiin elokuun 18, joka on juuri hyvä aikataulu intin vuoksi.

  “Nuorten” ottelijoiden kanssa tuli mahdollisuus lähteä Englantiin ottelemaan, valitettavasti ottelut oli juuri samana viikonloppuna karsintojen kanssa. Päätettiin ottelijoiden kanssa valita nyt ulkomaan kokemus, vaikka suurin osa sai vastaansa kokeneempia vastustajia ja hivenen omaa sarjaa painavampia.

  Kokemus oli hyvä, vaikka meitä varoitettiinkin jo pukuhuoneessa, ettei järjestävän seuran ottelijoita voi voittaa, kuin tyrmäämällä, koska vetävät niin paljon kotiinpäin. Vastustajan ottelumäärätkin ihmetytti. Hellevaaran vastustajan ottelumääräksi ilmoitettiin 15 ottelua ja nimeksi Jamie Knott, yllättäen netistä löytyikin saman painoinen kaveri, samasta kaupungista ja salilta, jolla oli 40 ammattilaisottelua ottelua ja IKF:n EM-vyö. Nimi: Jamie Knox, jolla kaveri kuulutettiinkin sisään. Kaveri oli treenannut 10 vuotta, Teemu alle 3.

  Ottelun jälkeen englantilaisen kyljet oli tumman punaisena ja nenä auki (kaveri nosteli myöhemmin paitaansa ja esitteli muille kylkiään, jotka olivat todella riemunkirjavat). Teemulla ei jälkeäkään, oli saanut muutaman alapotkun jalkaan, muuten täysin selvä ottelu ja silti englantilainen voitti.

  Kaksi muuta ottelua meni myös samanlailla ja samoin selityksin, kuitenkin yleisö, vastustajan valmentaja ja vastustaja itsekin oli sitä mieltä, että he hävisivät , ja yksi arvostelutuomareista selittikin:”Kyllä teidän ottelijat olivat todella vahvoja ja parempia ja olisivat Thaimaassa voittaneet 100%, mutta kun meillä englannissa on vähän tälläiset säännöt…”. Suuri osa yleisöstäkin lähti pois jo ennen viimeistä ottelua, ehkä hekin kyllästyivät tuomioihin. Kisojen jälkeen piti olla vielä joku after-party, yllättäen Pubi, missä se piti olla (meidän “hotellin” alakerta) olikin jo kiinni, eikä ketään tullut paikalle. Heidän valmentaja, joka heitti meidät sinne ihmetteli, että missähän kaikki ovat, luultavasti eivät kehdanneet tulla.

  Kyynäräisen ottelu oli jo niin ylivoimainen, että se oli pakko tuomita meille.

  Noora hävisi itseään 10 ottelua kokeneemmalle Imanille, joka on nuori, mutta on viettänyt kesät Thaimassa jo vuosien ajan ja otellutkin siellä. Smeds hävisi myös jalan pettäessä alapotkusta.

  Kokemus oli hyvä ja kundit ottelivat erittäin hyvin, vähän yllätys oli tuo noin törkeä kotiinpäinveto, mitä en ole muualla Englannissa nähnyt. Siellähän myös ideana näyttää olevan se, että kun säheltää paljon, niin voi voittaa, vaikka ei saa osumia perille.
  Järjestävän seuran valmentaja sanoikin minulle seuraavana päivänä: “Kyllä teillä on todella hyviä ja vahvoja ottelijoita ja meidän ottelijat oppivat eilen paljon.” Sanoi myös, että omat kundit eivät voisi otella Thaimaassa, koska häviäisivät varmasti sillä tyylillä. Totesin siihen, että mielestäni thainyrkkeily-ottelut pitäisi kyllä tuomita kyllä ihan thainyrkkeilyotteluina. Thaimaalaisiahan ei voi voittaa, ainakaan Thaimaassa, ellei ottele samalla tyylillä, kuin he itse ottelevat.

  Täytyy sanoa, että kyllä meillä tuomaritoiminta on hyvällä malilla, kiitos esim Simon. Sehän on huomattu Thaimaassakin, missä Simo on palkittu hyvästä tuomaritoiminnastaan.

  Varmasti kasvattavaa ottelijoille kuitenkin reissata muualle ja valmistautua ottelemaan muualla ja mennä kehään ennakkoon altavastaajana tupakan savusta sankkana olevaan halliin, jossa on muutama sata humalaista englantilaista, jotka kannustavat hulluna vastustajaa. Siinä, kun pysyy hermot kasassa ja vielä ottelu menee hyvin, niin olen erittäin tyytyväinen lähtöpäätökseen, vaikka muutama tuomio meni päin honkia.

  Junioritoiminta on todella mallillaan Englannissa, samassa illassa oteltiin mm alle 25-kiloisten British Champion vyöottelu 5×2 min. Suojina säärisuojat ja hanskat. Ne kaverit ottelivat hyvin. Voittaja olikin tämän Nooran vastustajan velipuoli, nimeltään Thai, joka oli nyt 9, mutta treenannut kolmevuotiaasta ja myös viettää kesät Thaimaassa-treenaamassa. Ensi kesänä vievät kuulemma yksin tuolta samalta salilta 10 junioria treenaamaan Thaimaahan. Suomessakin pitäisi seurojen viritellä junioritoimintaa, lähtökohdat ottelemiseen olisi ihan toiset, kun että aloitusikä on suomalaisittain yleensä 16-25 ikävuosien kieppeillä.

  Tässä nyt pitkästä aikaa tekstiä ja vähän kisaraporttia samalla.

  #62133

  pertsa

  Osallistuja

  Joo, tämä Jamie oli voittanut IKF:n MM-vyön viime marraskuussa,tälläisen löysinkin netistä: Todella komeasti se lensi pari kertaa Teemun potkun voimasta lattiallekin.

  MORE IKF NEWS OF 12-1-06

  Jamie Knox
  Wins IKF Pro Muay Thai World Title!
  November 11th, 2006, England

  Alby Bimpson, IKF England: On November 11th, 2006 IKF Pro MTR European Champion Jamie Knox (Pro: 22-3/3) of Leicester, England stepped up to another level. Knox defeated Robert Burk (19-1-2/0) of Scotland by unanimous decision to take home the vacant IKF Pro Muay Thai Rules Light Welterweight (137.1 lbs. – 142 lbs. or 62.2 Kg – 64.5 Kg) World Title.

  “This was one of the best fights of 2006!” Said IKF European Director Alby Bimpson. Knox is very proud to be the new IKF World Champion and isn’t prepared to give his title up very easily. Right from Round One it was action all the way, with an arsenal of techniques from both fighters. Knox seemed to be displaying more skills with his knees than Burk which seemed to be the main difference between the two. However Burk had hoped elbows would be allowed but since it was not a “Full Muay Thai Rules” bout, elbows were not allowed. After five rounds, and with the crowd going wild, Jamie Knox took the win with a close decision and was announced the new IKF World Champion.

  Knox, who trains at Melton with the Assassins Thai Boxing Club, won the first three rounds and the fifth with a good selection of tactics and technique. “The title was all the more welcome in one of the biggest and most respected kickboxing organizations.” said the Melton Times.

  The 29-year-old said: “It was really tough. The plan was to win the first three rounds and then just concentrate on not getting knocked out. I won the third round quite convincingly, but I think the nerves got to me a bit in the fourth round and I tired. But I got a telling off from my corner and that woke me up for the final round and I raised my game again. It was a bit too much to take in all at once when the promoters and TV cameras came into the ring. “It was unbelievably overwhelming – I think it’s going to take time to get to grips with.”

  Instructor Mark Barlow believes the three weeks spent training in Thailand in the week’s before the fight helped raise Jamie’s fitness and technique to new levels. Barlow said: “He has been training since he was 16, had 40 fights and I think he’s lost three and has only been stopped once. Burke was a really tough fighter who gave 100 per cent and there has been talk of a rematch. Jamie deserves everything he has got – he’s a really genuine guy.”

  Those in attendance are already talking about a rematch between these two and if it happens, the true winners will be the fight fans in attendance.

  #62134

  makes

  Osallistuja

  Olisiko Pertsa kisaraportti pitänyt laittaa jonnekin muualle kuin tähän Sm finaali osioon, jossa teidän ottelijoita ei ole tänä vuonna? Mutta oli kyllä tyhjentävä vastaus kysymykseeni.

  #62135

  pertsa

  Osallistuja

  Jikida taisi kirjoittaa tässä ketjussa, että toivottavasti Englannista jäi jotain kouraan, raportti oli vastaus siihen.

  #62136

  Jikida

  Jäsen

  @pertsa wrote:

  Jikida taisi kirjoittaa tässä ketjussa, että toivottavasti Englannista jäi jotain kouraan, raportti oli vastaus siihen.

  Jep, niin kysyin. Kannattaa tosin tehdä asiasta vielä ihan oma ketju, koska nyt noi raportit hukkuu turhaan tähän SM-ketjuun. Monia kuitenkin varmasti kiinnostaa kokemukset Englannista.

  EDIT: Jaoin oman ketjun tälle aiheelle. Jos haluatte selkeyttää ketjua/viestejänne(esim. poistaa), editoikaa tyhjäksi niin poistetaan. En viitsi toisten viestien sisältöön lähteä puuttumaan.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.