…ja titteleitä kaikille

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut …ja titteleitä kaikille

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #40364

  pertsa

  Osallistuja

  @moderaattorit wrote:

  Tämä ketjuhan sikisi tästä: http://www.muaythai.fi/forum/viewtopic.php?t=2525. Pannaan väittely titteleistä omaan ketjuun ja annetaan Outin matsille sen ansaitsema arvo

  Jollakin toisella foorumilla käydään jo kovaa keskustelua tästä aiheesta.
  Ehkä tästä voisi heittää jotain ajatusta myös mukaan.

  Keskustelussa nousee pari asiaa esiin: 1. Kuka on “oikeutettu” ottelemaan titteleistä ja 2. Mikä liitto on “uskottava” ja mikä ei.

  En nyt noihin asioihin ota suoraan kantaa, mutta tässä joitakin ajatuksia:

  WPMF ei ole aiemmin järjestänyt lainkaan naisten titteliotteluita, nyt heillä on siis näitä “vapaita” mestaruuksia, joista pääsee ottelemaan.
  Samoin voi olla myös miesten sarjoissa, mikäli sarjassa ei ole hallitsevaa mestaria, voi siitä päästä ottelemaan “kuka vaan”, mikäli on jotain näyttöjä olemassa. Samahan pätee myös muissa liitoissa.

  Yhteinen “ongelma” liitoilla on se, ettei niillä taida olla kenelläkään kunnon ranking-listoja. Ja jos olisi, niin se voisi olla, etenkin miesten sarjoissa, aika tylsää luettavaa, kun tuonne 80-kiloisiin asti suurin osa rankatuista olisi thaimaalaisia. Näin olisi ollut etenkin aiemmin, nythän mukaan pro-kuvioihin on tullut myös falangeja, jotka treenaavat vuosia Thaimaassa ja ovat myös erittäin hyviä. Esim nuo Rompo-gymin “itäblokin-kaverit” jne.
  Esim WMC:llä oli mm aiemmin ranking-listat, joissa oli mukana myös nuo Thaimaan huiput, samoissa sarjoissa käytiin kuitenkin myös titteliotteluita falangien kesken, vaikka heitä ei oltu aiemmin vielä rankattu.

  Monille liitoille nämä titteliottelut ovat mainosta liitolle ja lajille ja mikäli niistä ottelevat mahdollisimman monen maan edustajat, niin sitä paremmin mainos leviää ja liiton “maine” niissä maissa. Ja tästä seuraa se, että liiton titteliotteluita järjestetään ympäri maailmaa ja liiton maine leviää edelleen ja paikallisille staroille tulee kunniaa ja mainetta. Ja samalla lajille tulee mainosta. Ja sehän on hyvä asia.

  Myös naisten puolella löytyy thaimaalaisista todella kokeneita ottelijoita 56-57kiloisiin asti, siellähän on naisia, joilla alkaa olla jo 50-70 ottelua ja he ovat todella kovia.

  Se on totta, että mahdollisuuden otteluun pääsemiseen vaaditaan aina suhteita, tämä pätee joka liitossa.

  Mikäli oltaisiin todella puritaaneja, niin voisi toki ajatella, ettei mikään mestari ole ansainnut mestaruuttaan, ellei ole otellut sitä kokenutta thaimaalaista vastaan. Tällöin ei kyllä paljon mestaruuksia menisi Thaimaan ulkopuolelle ja se voisi latistaa falangien innostuksen ja sen vuoksi on hyvä, että niistä pääsee ottelemaan myös muut.
  Toki itse arvostan esimerkkinä Miljan S1-mestaruutta eniten (IFMA:n mestaruuden lisäksi) juuri sen vuoksi, että mestaruus tuli hallitsevalta thaimaalaiselta mestarilta, jolla oli yli 60 ottelua.

  En todellakaan vähättele kuitenkaan myös kenenkään muiden mestaruuksia ja toivon toki onnea kaikille niistä otteleville.

  #63550

  SamiH

  Jäsen

  @pertsa wrote:

  Mikäli oltaisiin todella puritaaneja, niin voisi toki ajatella, ettei mikään mestari ole ansainnut mestaruuttaan, ellei ole otellut sitä kokenutta thaimaalaista vastaan. Tällöin ei kyllä paljon mestaruuksia menisi Thaimaan ulkopuolelle ja se voisi latistaa falangien innostuksen ja sen vuoksi on hyvä, että niistä pääsee ottelemaan myös muut.

  Siis onko thainyrkkeilyn tarkoitus olla joku helvetin sosiaalifoorumi, jossa mestaruudet jaetaan tasan maittain, että kaikilla olisi kivaa, ja että vähän huonompikin kaveri saa tuntea itsensä mestariksi.

  Ihan näin niinku kärjistäen ilmaistuna.

  #63551

  pertsa

  Osallistuja

  No kärjistettynä toi näytti tuolta, mutta tuskin se sentään tarkoitus on, ainakaan suoranaisesti.
  Thaimaalaisethan arvostavat eniten noita stadionien mestareita ja näinollen niiden ranking-listat antavat ehkä jotain osviittaa maailman huipuista miehissä.
  Kyllähän sinnekin falangit pääsevät ottelemaan, valitettavasti siihenkin tarvitaan kontakteja. Joissakin liitoissa (ja myös noilla stadioneilla) myös joku erittäin hyvä ottelija voi jäädä mahdollisuutta vaille, jos ei ole oikeita kontakteja.
  Voihan sitten myös kerätä ne kaikki tarjolla olevat vyöt kotiin, niin ei ole kenelläkään mitään sanottavaa. Kuten Jomhod teki.

  #63552

  tku

  Osallistuja

  @pertsa wrote:

  Se on totta, että mahdollisuuden otteluun pääsemiseen vaaditaan aina suhteita, tämä pätee joka liitossa.

  Lahjoittaako blue corner liiton junioritoimintaan 5 paria sparrihanskoja, jos todistan että puhuit juuri palturia?

  Muokkaus: Miten tähän maailmaan koskaan saadaan toimivaa ranking-listaa, jos kaikki vaan ottelee kaikista mahdollisista mestaruuksista? Tämähän oli SMTL:n vanha näkemys “yhden liiton” meiningistä.

  #63553

  pertsa

  Osallistuja

  Tuolla juniorikeskustelussa piti jo tarjota niitä hanskoja, mutta ajattelin, että se katsotaan mainonnaksi täällä foorumilla. Siis, voin lahjoittaa joka tapauksessa vaikka kahdelle parille hanskat, eli 4 paria. Ok? Mitä kokoa?

  Ja varmasti ymmärrettäneen, että suhteilla tarkoitin esim tilannetta, jossa joku suhteellisen tuntematon ja vähän maailmalla otellut kaveri vaikka Puolasta voittaisi yllättäen IFMA:n mestaruuden miehissä, tai naisissa ja katoaisi tämän jälkeen ottelukartalta. Tuskin sen perään alettaisiin soittelemaan ja tarjoamaan titteliotteluita. Kun taas jonkun paljon lajin parissa olevan maan/valmentajan ottelija haluaa titteliotteluun, niin sitä varmasti viedään enemmän eteenpäin ja ottelija saa paremmin mahdollisuuden niihin. Tai joku Anders Uumajasta ottaisi itse yhteyttä WPMF-liittoon ja ilmoittaisi halunsa tulla titteliotteluun, verrattuna johonkin ottelijaan, joka menee sinne thaimaalaisen salin kautta, tai thaimaalaisten kontaktien.

  P.S. Pistetäänkö parille vetäjälle myös T-paidat mukaan?

  #63554

  tku

  Osallistuja

  Hyvä hyvä, Räsäsen Topi ilmoittaa koot. Kiitos.

  Laitan tästä kysymyksestä äänestyksen pystyyn.

  #63555

  Ana

  Osallistuja

  Mielestäni ongelma on lajin kannalta siinä, että perushärmäläisellä on urheilusta käsitys, että jos olet “maailmanmestari” olet maailman paras, jos olet “euroopanmestari”, olet euroopan paras. Näinhän “tavallisessa” urheilussa onkin. Mikäli teet jotain paremmin kuin kukaan muu, olet mestari.

  Sen perushärmäläisen mielikuva urheilijasta on Juha Mieto parta kuurassa ja mustikkasopat rinnuksilla 50 kilometrin hiihdon jälkeen. Ei se perushärmäläinen arvosta sellaisia mestareita jotka lähtevät mestaruudesta ottelemaan joukkosähköpostin saatuaan tai valmentajan soitettua Stephen Foxille, että saadaanko otella mestaruudesta. Se ei vastaa sen perushärmäläisen mielikuvaa urheilusta ollenkaan.

  Nyt kun tämä asiaan vihkiytymätön perushärmäläinen lukee viikoittain lehdestä ja netistä, että taas on saatu uusi thainyrkkeilyn maailmanmestari, niin aluksihan se menee “läpi”, mutta perushärmäläinenkään ei ole tyhmä. Pian se alkaa haistamaan, että onkohan tässä hommassa nyt jokin “vilunki”, kun maailman- ja euroopanmestareita alkaa olemaan joka salilla ja joka kylässä.

  Mielestäni on lyhytnäköistä, “thaimaalaista” pr:ää hankkia lajille yhtäkkiä paljon mestareita ja saada lajille tätäkautta näkyvyyttä ja harrastajia. Se toimii ehkä joitakin vuosia, mutta ei kauas tulevaisuuteen. Enkä näe, että se ainakaan lisäisi lajin arvostusta.

  En tiedä kuka olisi sitten se taho, joka päättäisi ketkä saavat otella mestaruuksista ja ovat oikeutettuja titteliotteluihin. Sellaista tahoa tuskin nykyisessä laji- ja liitosekamelskassa voisi ollakaan.

  Kuten olen aikaisemminkin sanonut, meillä Osuuspankin Hippo-hiihdoissa mestari oli ainoastaan se, joka hiihti Pöyliövaaran kentän ympäri nopeimmin kuin muut. Se oli selkeää ja rehtiä.

  Ja sanotaan nyt vielä varmuuden vuoksi, että en tarkoittanut tällä kirjoituksella Outia, Miljaa, Aria tai ketään muutakaan, vaan kunhan kirjoittelen ajatuksia kun tässä HOAS:sin kämpässä tämä on ilmainen nettikin.

  #63556

  pertsa

  Osallistuja

  Tuohon “suhteilla-titteliotteluun” täytyy vielä tarkentaa, kun luin tuon äänestysviestin:

  Jos Anders Uumajasta haluaa vain “jonkun” tittelin, niin ei tarvita varmastikaan mitään suhteita. Varsinkin, jos järjestää itse vielä kisat. Varmasti monen pienen liiton tittelistä pääsee ottelemaan, kun vain maksaa sanktiomaksun, kutsuu liiton Presidentin Suomeen rouvineen ja pistää kisat pystyyn. Siinä mielessä korjaan omaa tekstiäni, jossa tarkoitin lähinnä Thaimaassa/maailmalla ja noiden mainittujen liittojen titteleitä, joissa suhteet auttavat, että tulee huomoiduksi titteliotteluun pääsyyn.

  Mutta totta on, että tämä lauseeni :”mahdollisuuden otteluun pääsemiseen vaaditaan aina suhteita, tämä pätee joka liitossa.”- ei huomioinut tätä, kun mielessäni oli nuo suomalaisten ottelut. Hyvä, että tuli tarkennettua.

  #63557

  m

  Jäsen

  Aivan, aivan. Eihän Outista olekkaan ottelemaan mm-vyöstä. Tämähän oli sanoma, vaikka kuinka yrittäisitte kaunistella puheitanne. Ja vaikka ette ole nähneet englantilaisen ottelevan, niin johan Suomessa asti tiedetään, miten huono Christi on. Ei sen puoleen, enpä voi puolustaa Christin taitoja, koska en ole kehässä nähnyt häntä itsekkään. Mutta Outin kehätyöskentelyn ja treenaamisen tason tiedän ja onneksi tietää myös Kaewsamritin Boss 🙂

  Onhan meillä maailmanmestareita Suomessa ehkä liikaa sekä amatööri- että ammattilaispuolella. Kukahan niistä (tai sanoisinko meistä 🙂 ) on turhaan ansainnut mestaruuden? Minä varmaan. :keskarit
  Niin, että onko tämä nyt sitten Outin vika? Ei tarvitse kommentoida.

  Voitosta on turha onnitella etukäteen, ties vaikka enkku oliskin kova mimmi ja vetäis Outin levyks, kuten edellisen vastustajansa. Vaikka totta helvetissä toivon, että se on Outi, joka LYÖ vastustajan lattiaan. Sillä Outihan myös lyö ehkä, onhan hän alkujaan POTKUNYRKKEILIJÄ (kauhistus!!!).

  Ok, eiköhän mielipiteeni tullutkin jo selville, joten varmaan parempi jatkaa keskittymistä forumin ulkopuoliseen elämääni, sellainenkin on. Hyvää jatkoa teille, ja edelleen tsemppiä Outille matsiin. Tuloksia tuskin viitsin postata tänne :nuolija

  #63558

  tku

  Osallistuja

  Alkaahan tässä hahmottua joku perverssi logiikka, mutta ette te tätä ideaa saa helposti kenellekään tavan talliaiselle uskoteltua. Saatikka suomalaiselle medialle.

  “Niin, me eka voitetaan ammattilaisten MM ja sitten me ryhdytään tekemään uraa. Joo, sellanen mahis tuli ja tää menee nyt vaan tälleen. Amatööritouhu on nyt vaan sellasta hippaa, vaikkei me siellä enää pärjätäkään.”

  Ainut uskottava puolustus tälle on, että niitä matseja pitäis sitten alkaa tulemaan. Sen tiedän vanhastaan, että ottelijanvaihtoja tehdään tuttavuuden pohjalta eikä mestaruuksien pohjalta. Sillaihan se Pertsakin on saanut junailtua kaikki nämä MM-matsit.

  Onko Nuutisella, Palannolla ja Heinolla milloin seuraavat matsit ja missä?

  #63559

  pertsa

  Osallistuja

  Sori, mutta minä en ole junaillut näistä oikein mitään.
  Siis Heinon ottelut “junailtu tuttavuuksien pohjalta”?

  Nyt menee vähän metsään tuo tieto. Milja voitti ensin IFMA:n amatöörikullan (4 ottelua viikon sisällä, yksi thaimaalainen mukana). Sen jälkeen tuli tämä S1-turnaus, jossa voitti kaksi kokenutta thaimaalaista, joilla oli molemmilla n 60 ottelua ja hävisi niukasti kolmannelle, jolla sama määrä otteluita. Sen jälkeen tuli tämä S1-mestaruus vasta ja sitten WMC EM-ottelu ja WPMO.
  WMC:n EM-ottelu on ainoa, jota olen ollut järjestämässä, muut on thaimaalaisten ehdottamia ja kutsusta. Minä en ole siis junaillut mitään.
  Meidän thaimaalainen sali toki haluaa ottelijoilleen otteluita, kuten myös omille thaimaalaisille ottelijoilleen.

  Nuutiselle tarjottiin myös WPMF-ottelua, kun hän oli voittanut thaikun Phuketissa. Ei kieltäytynyt siitä ja voitti Kazakhstanilaisen, joka treenaa noiden itäblokin kavereiden kanssa Rompolla.

  Palannosta en tiedä mitään, en ole siinä ollut millään tavalla mukana, mitä nyt Jesse on muutaman kerran käynyt meillä treenaamassa.

  Heinolla ja Nuutisella ei ollut mielessä ainakaan, että: “äkkiä jonnekin vyöotteluun ja sitten lopetetaan ja ollaan mestareita”.
  Heino otteli viime vuonna 12 ottelua ja tänä vuonna maaliskuussa ja elokuussa Thaimaassa. Näiden lisäksi yritettiin tosissaan saada ottelua Englantiin helmikuussa, Tampereelle toukokuussa (yritin saada vastustajaa monesta maasta, tuloksetta), kesällä Ruotsiin, sekä nyt syksyllä Tanskaan ja Irlantiin. Mistään ei löytynyt halukasta vastustajaa otteluun. Seuraavaa ottelua tarjottiin tuonne Kunkun synttäreille, joka ei sopinut aikatauluun, joten seuraava ottelu on nyt sovittu Thaimaahan 16.12.

  Nuutinen otteli viime vuonna marras-joulukuussa kaksi ottelua Thaimaassa, lähti sitten armeijaan, josta ei paljon herunut harjoitusvapaita pitkään aikaan. Otteli hyvän ottelun kuitenkin kesällä Ruotsissa ja elokuussa Lumpinilla. Hongkongiin oli sovittu ottelu lokakuun loppuun, joka piti peruuttaa jalkavamman vuoksi. Tämä ottelu piti siirtyä tammikuulle, mutta promoottorilta ei ole saatu vielä vahvistusta siihen. Armeija loppuu kuitenkin tammikuussa, joten tavoite on jälleen keväässä.

  Toi junailu-kommentti on vähän sama, kuin sanoisin, että Kaitsu “junaili” nuo entiset MM-ottelut. Oliko niiden mestareiden ammattilaisurat pitkiä niiden otteluiden jälkeen? Oliko vastustajat varmasti maailman parhaita? En silti niitä menisi väheksymään millään tavalla.

  Jos ottelua tarjotaan Thaimaassa, niin kannattaako siitä sitten kieltäytyä?
  Kyllähän historiasta löytyy tapaus, jossa suomalaiset menivät WMC:n tapahtumaan Thaimaaseen ja kuulivat vasta paikan päällä, että sovittu ottelu onkin MM-titteliottelu. Ei siinäkään tapauksessa suomalaiset siitä ottelusta kieltäytyneet ja hyvä niin. Ja mestaruus oli varmasti ansaittu.

  #63560

  makes

  Osallistuja

  Oli toi kristi 14v tytöks aika sähäkän olonen… kyllä saa Outi olla tarkkana tuossa matsissa. tulee varmaan hyvä matsi joka tapauksessa.

  Toi wjotain vyöhän on sivuseikka, mut kai se voiton tupsahtaessa näyttää hyvältä seuraavan matsin ceeveessä…kannattais varmaan tehä vyö aiheesta oma keskustelu??

  #63561

  mvar

  Jäsen

  Moiks.

  Kas kun ei Laura Lahti Hyvinkäältä ottele kyseisen liiton mestaruudesta? Hän taitaa olla 51 kg:n SM:n ranking 1 ja voittanut Suomessa myös Outin sarjan (48kg) ykkösen, joka on Anette Rusanen.

  Talja….sä oot huonosti hoitanut promoamisen 😀

  Manu

  #63562

  janne

  Osallistuja

  Meinasin jo aikaisemmin heittää kommenttia, että ei parane aliarvioida 14v tyttöä, voivat olla hyvinkin sähäköitä.

  Talja ei ole promoottorin lahjoilla pilattu, eli ottelemme vielä jonkin aikaa ihan salikisa matseja, meillä riittää vielä Suomessa haastetta. Meillä on vielä muutama samanpainoinen tyttö, jota vastaan ei olla vielä oteltu ja ainahan sitä voi hakea haastetta vähän painavammista ottelijoista.

  Kaikella kunnioituksella Outia kohtaan, hän on varmasti tehnyt älyttömän suuren työn itsensä kehittämisen kanssa ja onnea matsiin.

  Tämä ei liity suoranaisesti vain Outiin.
  Miksi aina pitää heti päästä ottelemaan ammattilaisten MM vyöstä, eikö vain otteleminen riitä jos uralla on vain muutamia matseja? Kukaan ei varmastikaan kritisoisi tippaakaan Outin matsia, jos se olis vain normi matsi muiden joukossa?! Ymmärrän hyvin jos ottelija on voittanut kerran tai vaikka useamminkin kaikki kovimmat suomalaiset ottelijat ja sen jälkeen siirtyy maailmalle ottelemaan ja sieltä ammattaisten MM matseihin.

  #63563

  tku

  Osallistuja

  Miljalla on ihan riittävät rahkeet, ei tarvitse selittää. Oma selitys on, että Kaitsuhan ne järkkäs. Kaikki tappajat ja tapettavat.

  Tänään kun tuo taso on niin kova, niin millonkas mestari Nuutinen pyyhkii kanveesiin Ville Aallolla? Huhun mukaan Janne Talja on yrittänyt järjestää tätä ottelua jatkuvasti, mutta teillä on ollut koko ajan jotain menoja? Olis kiva nähdä, että pystyykö Aalto jo haastamaan maailman kärjen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.