Millä keinoin Sm-kisojen osallistujamäärät nousuun?

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Millä keinoin Sm-kisojen osallistujamäärät nousuun?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 40)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #40423

  Ana

  Osallistuja

  Laitetaan tällainen vakavamielinen äänestys

  #63925

  MarlaS

  Jäsen

  Oon täysin n00b enkä edes tiedä kuka Pasi on, mutta lähtisin siitä että nostetaan yläikärajaa. Muuten voi olla et en koskaan kerkee ite skaboihin mukaan.

  #63926

  Vicious

  Jäsen

  En keksi mitään hyvää ratkaisua tilanteeseen, mutta kai se neljäs vaihtoehto on noista paras!

  Mitä muuten Pasille kuuluu? Onko se vielä hengissä?

  #63927

  JL

  Jäsen

  Mä laitoin, että jotain muuta mutta en osaa kyllä sanoa, että mitä…
  Toki tuo ottelumääräkin voisi olla alempi mutta en usko sen vaikuttavan juurikaan asiaan. Kyllähän tuo viisi matsia on helposti kasassa ja on jotenkin suotava määrä kokemusta ennen SM-kisoihin osallistumista.
  Ja tuo “ammattilaisten” pääsyn evääminen ei tule mielestäni kysymykseen ellei sitten ruveta järjestämään A ja B luokan SM-kisoja erikseen.

  #63928

  Ana

  Osallistuja

  @Vicious wrote:

  Mitä muuten Pasille kuuluu? Onko se vielä hengissä?

  Vahvat huhut kantakaupungissa kertovat, että Pasi on katsonut putkeen kaikki Rockyt vhs:ltä ja suunnittelee niiden innoittamana vakavasti treenaamisen aloittamista.

  #63929

  saimon

  Osallistuja

  @MarlaS wrote:

  Oon täysin n00b enkä edes tiedä kuka Pasi on, mutta lähtisin siitä että nostetaan yläikärajaa.

  Mikä on muuten yläikäraja SM-kisoihin?

  Tämän vuoden kisoissa Koston taisi olla 18v ja Hussin 30+??

  #63930

  ollisl

  Jäsen

  @saimon wrote:

  Tämän vuoden kisoissa Koston taisi olla 18v ja Hussin 30+??

  Martin Koston on 17v.

  #63931

  Mr K

  Jäsen

  Siitä pitäisi lähteä, että SM-kisoissa on parhaat ottelijat mukana. Salikisat on oikea foorumi niille, jotka haluavat tietää ketä vastaan ottelevat ja jos haluaa otella suojat päällä. Mielestäni SM-kisojen arvostus on kokenut kohtalaisen kovan inflaation. Tänäkin vuonna paljon ns. huippuja oli pois. Miksi sitten näiden huippujen takaakaan ei juuri porukkaa osallistu kisoihin? Vastaus on yksinkertainen: ei ole asennetta. Ehkä nykyään porukalla on vaan parempaakin tekemistä kuin treenata tosissaan ja käydä mätkittävänä salilla. Kun on helpolla saatu kaikki, niin mitä sitä turhaa hikoilemaan, kun ei ole pakko. Ja häviämistä pelätään kuin ruttoa.

  SM-karsintojen osallistujamäärää on turha lähteä kasvattamaan sääntömuutoksin ym. poppakonstein. Ottelijoihin pitäisi vaan kylvää oikeanlaista asennetta ja vaikka puoliksi pakottaa kisoihin, jos ei muu auta. Jokaisen muutamaa matsia enemmän otelleen olisi hyvä miettiä, että minkä takia oikein lajia harrastaa. SM-tittelin pitäisi myös olla tavoittelemisen arvoinen, jopa vuoden huippukohta, eikä jotkut jämäkisat, jotka sullotaan kalenteriin johonkin, missä haittaa mahdollisimman vähän muita tapahtumia. Arvostusta saataisiin ylös ainakin sillä, että olisi aina parhaat ottelemassa tittelistä.

  Huippujen kohtaamisen pelkoa voitaisiin vähentää järjestämällä yhteisiä leirejä, missä näkisi, että samaa leipää ne Luukkaset, Karttuset, Aallot jne syö kuin muutkin. Ja sitten vaan rohkeasti haastamaan, asenteella.

  #63932

  Vicious

  Jäsen

  @Ana wrote:

  Vahvat huhut kantakaupungissa kertovat, että Pasi on katsonut putkeen kaikki Rockyt vhs:ltä ja suunnittelee niiden innoittamana vakavasti treenaamisen aloittamista.

  Mulla on vähän vaikea uskoa tota. Sitäpaitsi Pasi on jo niin vanha, ettei se varmaan pysty enää reenaamaan. Tai sit se aikoo reenata pelkästään kovia ykkösiä niin kuin Rocky nykyään… 😆

  #63933

  pertsa

  Osallistuja

  Ehkä jonain vuonna voisi kokeiluluontoisesti kokeilla amatöörien arvokisojen tyyliin: turnausluontoinen SM-kisa esim to/pe-su ja amatööriarvokisasäännöillä 4x2min suojilla. Niille, jotka haluavat sitten otella ilman suojia pro-tyyliin voisi järjestää omia otteluita, vaikka finaalien yhteyteen.
  Nythän on vähän sama,kuin nyrkkeilyn SM-karsinnat järjestettäisiin amatöörisäännöillä ja sitten finaalit 12-eräisinä ammattilaistyyliin.

  En myös sinänsä kritisoi nykyistä systeemiä, joillekin ottelijoille sopii paremmin ehkä ottelut ilman suojia.

  Miksi väki ei mene sitten kisoihin? No, miksi ei lähdetä ottelemaan ulkomaille, vaikka mahdollisuuksia tarjotaan ja vielä kulutkin maksetaan (lisäksi saattaa saada vielä vähän taskurahaa päälle)?
  Sitähän voi kysyä niiltä ottelijoilta, jotka eivät lähde, tai niiden seurojen edustajilta, mistä ei tullut esim nyt SM-kisoihin ottelijoita. Niiden kommentteja olisi mielenkiintoista lukea, tyyliin: meiltä ei tullut, koska…Tai, meidän ottelijat eivät ainakaan lähde ottelemaan ulkomaille, koska…

  Aiemmin ajateltiin, että kokeneemmat karsivat muut sarjoista pois, nyt se ei voinut olla syynä, koska kaikki näkivät, ketä tulee mihinkin sarjoihin.

  “Ongelma” ehkä paremmin on, että seuroissa valmennus toimii varmaankin eri tavoin. Toisissa saattaa olla vielä aika harrastelutouhua, treenataan pari kertaa viikossa ja mennään sitten salikisoihin “kokeilemaan”, miten menee. Ymmärrettävästi näille 5 x 3min saattaa tuntua liian kovalta, eikä sinne varmaankaan kannata lähteäkään. Mutta kyllä se turnausluontoinen 4x2min on myös heille liian vaativa yhtälailla.

  Karsintapunnituksessa kun katselin ottelijoita, niin olen sitä mieltä, että moni oli selvästi jopa väärässä sarjassa (ellei ollut mennyt sinne tahallaan). Kuinka monessa seurassa tarkkaillaan ottelijoiden painoa viikottain (otteluiden lähestyessä lähes päivittäin), heidän ruokavaliotaan, lisäravinteiden käyttöä jne jne. Ja paljonko seurat satsaavat ottelijoihin em asioiden suhteen+ tietenkin paljonko heille esim pidetään välineitä, joka vaatii myös paljon aikaa ja vaivaa. Nämä kaikki antaa pohjaa sille, että voi yleensä tulla hyviä ottelijoita, tai ottelijoita, jotka voivat tähdätä eteenpäin. Loppujen lopuksi aika nopeastikin on mahdollisuus kehittyä, jos on hyvä tuki seuralta ja itsellä halua, tästähän on hyviä esimerkkejä.
  Ja sen tulevan ottelijan pitää ensin tehdä se päätös, jos haluaa menestyä, haluaako ylipäätään olla huippu-urheilija ja elää sen mukaan.

  Jos ottelijat treenaavat yhtenä ryhmänä ilman eri privaopetusta (esim välineillä), niin aika turha kuvitella, että kun joku tulee sitten sanomaan vetäjälle tyyliin “mäkin voisi mennä kokeilemaan kisoihin”, kovin pitkälle menestystä tulee.

  Taisi viime SM-kisojen jälkeen silloinen hallitus ja sen puheenjohtaja (kuka se nyt olikaan) saada aika lailla kuraa niskaan, että huono tilanne johtuu liiton päävalmentajan puutteesta. Vaikka liitolla olisi mikä valmentaja, niin se ei paljon auta, jos se perustreeni ja -touhu ei ole seuroissa kunnossa.
  Viime aikoina on keskusteltu enemmän uusista vempeleistä, taisi olla ensin se vatsahyrrä ja sitten se kahvakuula-innostus, joissakin seuroissa taitaa olla jo omat treenitkin niiden pyörittelylle? Olisiko niin, että se ihan perustyö ja perustreenaaminen, joka on sekä ottelijalle, että valmentajalle aika rankkaa, on jäänyt vähän taka-alalle?

  Kokeneempien ottelijoiden suhteen se kehitys saattaa pysähtyä siihen, kun ottelut eivät ole tarpeeksi vaativia. Kuten sanoin ennen, jos Suomesta ei saa otteluita, niin sitten kannattaa lähteä muualle, jos on mahdollisuus. Parempi häviö hyvälle vastustajalle, kuin voitot huonoista vastustajista pidemmän päälle.

  Jos thaimaalaiset ovat hyviä thainyrkkeilyssä, niin mielestäni kannattaa miettiä, miksi he ovat niin hyviä. Ja nyt en tarkoita sitä, että he aloittavat nuorempana ja tekevät sitä työkseen, vaan treenaamista yleensä. Onko täällä muutettu treenityyliä verrattuna Thaimaahan ja muihin maihin, jotka alkavat (tai ovat jo) ajaa suomalaisten ohi. Ja onko täällä jopa muutettu joitakin tekniikoita, jotka saattavat vaikuttaa asioihin?

  Tässä oli nyt aiheen vierestäkin, mutta en usko, että ne sääntöjen muutokset tuovat sinänsä lisää väkeä välttämättä kisoihin. Ei kaikki välttämättä halua edes panostaa kilpailemiseen vakavissaan, vaan heille riittää nuo salikisat ja sekin on ihan ok. Jos halutaan panostaa sitten ottelijoita eteenpäin, niin kyse on myös monesta muusta asiasta.

  Olisi mielenkiintoista kuulla eri seuroista, miten homma niissä toimii ottelijoiden suhteen. On toki ymmärrettävää, ettei kaikilla seuroilla ole mahdollisuutta panostaa ottelijoihin samoilla tavoilla. Meidän, joilla oli ottelijoita nyt kisoissa, on aika turha miettiä, miten saisi väkeä lisää sinne. Mehän ei voida tietää, mikä niissä muissa seuroissa on ollut syynä, ettei ole lähdetty mukaan, ellei seurat sitten syistä esim täällä kerro.

  Ammattilaisissa on hyvä juuri tuo sääntö, mikä on nyt voimassa, siinähän noudatetaan vain emoliiton sääntöä.

  Tätä ei siis ollut tarkoitettuna kritiikkinä kenellekään, vaan ihan hyvä keskustella asiasta asiallisesti, kuten on nyt käytykin. Myös SM-kilpailuista on mielestäni edellisistä vuosista poiketen keskusteltu positiiviseen sävyyn, mikä on erittäin hyvä asia.

  #63934

  Tuke

  Osallistuja

  Meidän seurasta ei osallistunut kukaan SM- kisoihin. Me ollaan viime vuoden aikana pyrkineet panostamaan treeniympäristöön jolloin olis mahdollisimman hyvät olosuhteet kilpailijoilla harjoitella. Meillä kun kilpailijoiden resurssia on syönyt aina se, kun alkeiskurssi ja jatkoryhmät treenaa samaan aikaan.. jolloin joka treeneihin tarvitaan kaksi treeninvetäjää molemmille ryhmille. Kolmas treeninvetäjä tarvitaan sit katsomaan näiden kilpailijoiden perään.. Systeemi on jouduttu rakentamaan näin, koska jokainen treeninvetäjämme on tiukasti myös työelämässä mukana ja toimimme kaupungin tilojen vuokralaisena. Treenejä meillä on kahdessa paikkaa Joensuun urheilutalolla sekä Joensuun Areenalla.

  Treenejä kilpailijoille on viidesti viikkoon ja meillä on nyt tällä hetkellä kilpailijoita n. 3-5 kpl. Suurinosa nuoria. Osalla on tavoitteena osallistua miesten SM- kisoihin tulevina vuosina.

  Ensi “kaudella” haasteita tuo myös se, että yksi pitkäaikaisista valmentajista lähtee poliisikouluun ja näin ollen on pois valmennuskuviosta. Tämä tuo varmasti jollain asteella resurssipulaa.

  Alkeiskursseihin panostamistakaan ei voi vähentää, koska suurin tuotto seuralle tulee juuri alkeiskurssista.

  Valmennustietoa ollaan lisätty leirien, seminaarien ja thaimaan reissujen kautta.

  Joku aika kun takaperin tuntu, että ei meillä ole kilpailutoimintaa ollenkaan. Siinä mielessä ollaan menty eteenpäin ja ollaan mielestäni kierretty kisoissa ihan ahkerasti nyt. Ehkäpä seuraavana vuonna osallistutaan jo SM- kisoihinkin. Toiminnasta pitäisi vaan saada enemmän systemaattista ja niin että kilpailijoiolla olisi jatkuvasti joku valmentaja.. nyt on jouduttu tässä vähän aina luovimaan mistä ollaan saatu tämä kolmas kaveri vai onko kilpailijat sparraileet vaan keskenään. Sinällään harjoitteluhan ei mitään rakettitiedettä ole, kunhan vaan harjoittelee riittävästi, muistaa levätä ja syödä oikein… mutta kuitenkin pitää olla joku joka piskaa kilpailijoita eteenpäin, suunnittelee treenejä ja kannustaa myös uusia ottelijoita ottamaan osaa kisoihin.

  Heti tulee montakin juttua mitä vois kehittää eteenpäin, mutta isoin juttu on varmaan tuo resurssipula joka vaikeuttaa toiminnan kehittämistä. Ohjaajia ollaan kuitenkin pyritty kokoajan saamaan lisää ja ollaan tässä jollain asteella onnistuttikin… vaikutukset vaan tulevat näkymään myöhemmin.

  nimim. Toivottavasti mekin joskus SM- kisoissa

  #63935

  Muay Tribe

  Osallistuja

  Mielestäni asia on teorian tasolla hyvin yksinkertainen, käytännössä taas kovinkin vaativa. Ottelijoiden tulee olla mahdollisuus osallistua kilpailuun tähtääviin hyvälaatuiisiin harjotuksiin tarpeeksi säännöllisesti. Tällöin ottelijat kehittyvät ja heidän itsevarmuus kasvaa. Tämä taas mahdollistaa sen että rohkeus lähteä SM-kisoihin löytyy helpommin eikä valmentajan tarvitse pakottaa ketään kehään… Jos puitteet on kunnossa (mikä on jo iso juttu itsessään) niin sitten on enää kysymys siitä että mitä ottelijanalku on valmis tekemään.

  #63936

  Ana

  Osallistuja

  @Mr K wrote:

  SM-karsintojen osallistujamäärää on turha lähteä kasvattamaan sääntömuutoksin ym. poppakonstein.

  Tämmöisiä ajatuksia minun on hyvin vaikea ymmärtää.

  On itsessään selvää, että touhuhan lähtee sieltä seuroista ja ottelijoista itsestään ja asennetta tarvitaan yms. Jotakin on kuitenkin mielestäni tehtävä, kun tätä seurojen ja ottelijoiden asennemuutosta on nyt väheneviä osallistujamääriä ihmetellessä muutava vuosi odoteltu. Onko se sitten jokin sääntömuutos vai jokin muu. Mielestäni ainakin kannattaisi kokeilla hommaa viedä läpi uudenlaisella formaatilla, kuten esim pertsa on ehdottanut. Ihan vaikka kerran kokeilumielessä. Kutsutaan sitä sitten vaikka poppakonstiksi. Mikä se formaatti sitten olisi, sitä en tiedä.

  Vaikka otin tuohon äänestykseen Pasin mukaan huumorimielessä, niin silti asia on minusta vakavasti otettava. Jokainen thainyrkkeilyssä mukana oleva persoona seuraa tätä foorumia, mutta harvan arvolle sopii nettifoorumikirjoittelu. Helpompi on sitten puskista puhua kun on huonoja päätöksiä taas hallituksen marakatit tehneet. Esim. tähän kysymykseen voisi vapaasti heittää ideoita ja ajatuksia, koska nyt ideat ovat olleet tämän asian tiimoilta aika vähissä. Ja vaikka jeesustelulta kuulostaa, niin kyllä näillä foorumillakin esitetyillä ideoilla ja mielipiteillä on oikeastikin väliä silloin kun “viisaat” herrat hallituksessa istuvat alas päätöksiä tekemään. Itse ainakin pyrin “kentän ääntä” kuuntelemaan siksi mm. tämänkin äänestyksen laitoin piruuttani pystyyn.

  Se tiedetään jo, että treenata pitäisi enemmän ja rock ‘n roll on turmellut nuorison. Nyt tarvitaan muitakin ideoita.

  Edittinä vielä: Se tiedoksi, että mitään sääntöjä ei olla nyt väkisin muuttamassa, vaan olisi mukava kuulla mielipiteitä ja ideoita “kentältä” ja myös näiltä seuroilta ja ottelijoilta jotka ovat salikisoissa aktiivisesti mukana, mutta sm-kisoissa eivät.

  #63937

  thaiboxinki

  Jäsen

  Ainakin toi finaalit ilman suojia 5 eräsinä omana iltanaan on hyvä juttu thainyrkkeilyn ja katsojien kannalta sitä en lähtis muuttelemaan. Otteluitakin mun mielestä pitäis ehdottomasti olla alla ennenkä kisoihin saa osallistua se takaa edes jonkilaisen tason ja käsityksen thainyrkkeilystä ottelijoilla. Salikisoissa kun niitä ottelijoita riittää niin kannustaminen ja painotus 5/4 eräsiin otteluihin jo niissä vois olla hyvä juttu ja saattaisi helpottaa SM-kisoihin lähtemistä.

  #63938

  Mr K

  Jäsen

  @Ana wrote:

  @Mr K wrote:

  SM-karsintojen osallistujamäärää on turha lähteä kasvattamaan sääntömuutoksin ym. poppakonstein.

  Tämmöisiä ajatuksia minun on hyvin vaikea ymmärtää.

  Mielestäni ainakin kannattaisi kokeilla hommaa viedä läpi uudenlaisella formaatilla, kuten esim pertsa on ehdottanut. Ihan vaikka kerran kokeilumielessä. Kutsutaan sitä sitten vaikka poppakonstiksi. Mikä se formaatti sitten olisi, sitä en tiedä.

  Olen samaa mieltä, että jotain tarvitsee tehdä. Mutta nuo äänestyksessä olevat vaihtoehdot eivät välttämättä ole se tie.

  -Lasketaan osallistumiseen vaadittattavia ottelumääriä
  -Kielletään “ammattilaisten” osallistuminen kisoihin
  -kaikki ottelut oteltavaksi suojilla

  Jos nämä kaikki toteutuisivat, olisi skenaario aika mielenkiintoinen. Kolmen ottelun Jaakko Parantainen vastaan kahden ottelun Tomi Taistelija finaalissa hienojen karsintojen jälkeen, jossa piti raivata tiensä läpi kahdeksan ottelijan kaavion. Matkalla kaatui mm. kolme HTBC:n äijää. Finaalissa kaksi suht kokematonta michelin-miestä roiskii suojat päällä sen minkä ehtii. Ja kansa hurraa. Kaikkihan meistä kiertää mielellään katsomassa salikisojen kolmieräisiä, kun ovat niin mahtavaa viihdettä. Monessa sarjassa Suomen Mestari todennäköisesti lopettaisi kilpailemisen siihen, koska eihän Mestari voi hävitä jollekin noubadille jostain Joensuusta.

  Kisoihin vaadittava ottelumäärä voisi olla sillä tavalla ehdollinen, että sen ei tarvisi olla välttämättä pelkästää thainyrkkeilykisoista kasattu. Vaan esimerkiksi, jos sattuisi olemaan 10 potkunyrkkeily- tai vapaaottelumatsia alla, tai K1-säännöillä otteluja takana, voisi osallistua kisoihin, kunhan olisi edes yksi thaimatsi alla osoittamassa, että tietää edes suunnilleen thainyrkkeilyn säännöt. Enpä silti väitä, että muiden lajien edustajia olisi kisoihin tunkemassa, mutta ainakin alennettaisiin kynnystä. Näin saataisiin myös vastakkainasettelua eri lajien välille, mikä aina vetää yleisöä. Toki on jo olemassa kooykköset ja fight festivalit, mutta näin heittona.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 40)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.