Otteluluokat

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #39678

  Kilpailuopassisältää kaiken tiedon kilpailemisesta ja se on syytä kaikkien lukea. Muistinvirkistykseksi tässä ovat kilpailuluokat:

  @Kilpailuopas wrote:

  Muay thai ottelut jaotellaan kolmeen luokkaan:

  A-luokka
  B-luokka
  C-luokka

  A-luokka eli ammattilaiset ottelevat 5×3 minuuttia kahden minuutin mittaisin erätauoin ”täysillä” Muay Thai – säännöillä ammattilaissuojin ( katso kuva 2 ).

  B-luokka on amatöörien kokeneempi luokka. Otteluiden kesto on 5×2 minuuttia minuutin mittaisin erätauoin. Varustvariaatioine on joko a) kypärä, rintapanssari ja säärisukat b) säärisukat c) ei (ylimääräisiä) suojia. Naisten pidettävä rintasuojaa, jos otellaan ilman panssaria.

  C-luokka on amatöörien perusluokka. Otteluiden kesto on 3×2 minuuttia minuutin mittaisin erätauoin. Ottelijat käyttävät kuvassa 1 esiteltyjä kilpailuvarusteita. Tyrmääminen on kielletty, jos tahaton tyrmäys tapahtuu, ottelu arvostellaan siihen asti. Tasoitusottelut käydään vain tässä luokassa.

  Tekniikkaotteluita ovat kaikki ne ottelut, joissa otellaan 3x2min. täysin varustein. Ottelussa on tekniikan pysyttävä ”kasassa”, joten voimaa on rajoitettava. Kehätuomari valvoo, että ottelu pysyy tasaisena ja antaa ottelijoiden ottaa kontaktia reilummin mikäli molemmat ottelijat pystyvät ottelemaan tasaisesti ja ottelutekniikat pysyvät ”kasassa”. Tekniikkaotteluissa on tyrmääminen kielletty ja mikäli ottelija yrittää hakea tyrmäystä on kehätuomarilla oikeus huomauttaa, varoittaa ja keskeyttä ottelu mikäli ottelija ei tottele ohjeita. Tahattoman tyrmäyksen sattuessa ottelu arvostellaan siihen asti kunnes keskeytys tapahtui.

  Tasoitusottelu on ottelu, joka on tehty sopivan vastustajan puutteen vuoksi. Tällöin ottelijoiden välinen taito-, kokemus- tai painoero on liian suuri, etteivät ottelijat voi otella tasaväkisesti. Kilpailunjärjestäjä merkitsee ottelulistaan ottelun perään ”TASOITUS”, jolloin ottelijat tietävät, että kyseessä on tasoitusottelu. Ottelussa kokeneempi tai painavampi ottelija joutuu ottelemaan siten, ettei toinen ottelija joudu epäedun vuoksi alakynteen. Kehätuomari ohjaa kontaktin kovuutta ja voi tarvittaessa keskeyttää ottelun, jos painavampi tai kokeneempi ottelija ei tottele komentoja. Tasoitusottelut päättyvät aina tasapeliin.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.