WBC Muaythai

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut WBC Muaythai

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #40514

  pertsa

  Osallistuja

  Täällä kun on aika hiljaista, niin laitetaan nyt tästäkin jotain, jos jotain kiinnostaa:

  Perinteinen nyrkkeilyliitto WBC on lähtenyt aika vauhdilla Muaythai-toimintaan mukaan ja tapasin keväällä Bangkokissa tuon Muaythai- puolen pomon, joka on koko WBC:n varapj Kovid Bhakdibhumin ja heidän ranking-listaa ylläpitävän ja otteluja järjestävän Timoty Dharmajivan.

  He ovat kiinnostuneita toki laajentamaan toimintaa ja sanoivat, että jos joku Pohjoismaista haluaa tulla rankatuksi listoille, niin tiedot minun kautta sinne menemään.

  WBC on siinä mielessä erilainen ammattilaisliitto, että ylläpitää ja päivittää aktiivisesti ranking-listoja ja ilmoittaa haluavansa rankata kaikki parhaat ottelijat, siis myös nuo hyvät thaimaalaiset, joka näkyykin tuolla listoissa.
  Monet ammattilaisethan ovat useamman liiton listoilla, joten tuossa mukanaolo ei dissaa sinänsä muita ammattilaisliittoja (WBC:llä ei ole, eikä ole tulossa amatööritoimintaa, joka kilpailisi muiden liittojen kanssa.)

  Listoilla on aika kovia nimiä, joten tuskin Pohjoismaista pääsee kukaan vähään aikaan ottelemaan MM-vyöstä miesten puolelta. Naiset eivät saa WBC:n sääntöjen mukaan otella vielä ammattilaisina (vaikka ammattinyrkkeilyssä naiset ottelevat WBC:n vöistä) ja he odottavat lääkäreiltä lausuntoa, “jonka mukaan virallisesti naisten ammattilaisthainyrkkeily on turvallista”.

  Päätös naisten otteluista tullee tämän vuoden lopussa/ensi vuoden alussa ja puhetta oli, että päätöksen tultua Milja Heino olisi ensimmäisten joukossa, joka pääsee naisten puolelta ottelemaan tuosta heidän MM-vyöstään.
  Katsotaan, mitä tapahtuu.

  WBC järjestää tavallisten ammattilaisotteluiden lisäksi noita vyö-otteluita kolmella tasolla: Ns National Champion ( Maissa, jossa useita ammattilaisia, voidaan otella maan mestaruudesta) lisäksi ns International Champion, joka on kahden eri mantereen välisten ottelijoiden ottelu ja MM-ottelu. Esim Scandinavian Champion-tyylistä vyötä ei ole.

  Tuolta löytyy heidän sivut ja ranking-listat yms:

  http://www.wbcmuaythai.com

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.