annabel

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija

  Artikkelit


 • vastauksena käyttäjälle: Haaste nuorille: thainyrkkeilijät ovat surkeita urheilijoita

  #70385

  annabel

  Jäsen

  @Dmoz wrote:

  Hieman offia, sori

  “Nämä asiat ovat Jarkko Niemisen superfysiikan taustalla”
  http://www.iltalehti.fi/urheilu/2011102414627429_ur.shtml

  Ei tämä ole mikään off topic vaan olennainen tai jopa olennaisin osa-alue (=keskivartaloharjoittelu) mitä tulee thainyrkkeiljän peruskuntokaudella tehtäviin harjoitteisiin (nyt teen aika villin olettamuksen että kaikilla saleilla on kilpailijoille erikseen peruskuntokausi, kuten kilpaurheilijalla kuuluu olla). Ja minä ihmettelen, että jos on tavoitteena tulla edes jossain määrin menestyväksi thainyrkkeilijäksi, että tällaiset pilatestyyppiset ja staattista pitoa vaativat keskivartaloharjoitukset puuttuvat edelleen tyystin kilpailevien thainyrkkeiljöiden harjoitusohjelmasta, sillä keskivartalolihaksistoon koko lajin hallinta perustuu. Harjoitusohjelmien yksiulotteisuuden pystyy valitettavasti toteamaan paljaalla silmällä tarkkailemalla salikilpailuja ja muita kilpailutapahtumia; riittävää keskivartalohallintaa on vain joillakin harvoilla ottelijoilla Suomessa. Kokeneemmilla harjaantunut pelisilmä korjaa jonkun verran keskivartalolihaksistossa olevia puutteita, mutta ei niin paljon, että menestys kansainvälisissä kilpailuissa olisi mahdollinen. Toinen merkittävä puute, mikä tyypillisen suomalaisen thainyrkkeiljän fysiikassa esiintyy, on riittämätön elastisuus. Testeissä thainyrkkeilijät eivät pärjää elastisuudessa ainakaan keskimääräistä paremmin (ja ovat kaukana taitoluistelijoista), sillä muista lajeista tutut elastisuutta parantavat harjoitteet eivät myöskään usein kuulu peruskuntokauden harjoitteisiin. Muutaman vuoden kun tekee elastisuutta, kimmoisuutta ja keskivartalolihaksistoa parantavia harjoitteita (henkinen valmennus on vielä toinen tarina), niin vasta tämän jälkeen voidaan nähdä minkään sortin kehitystä tai räjähtävyyttä itse otteluissa, jos puhutaan puhtaasti aikuisen ihmisen kehityksestä kamppailu-urheilussa. Lapsena tehdyt harjoitukset ja kehityskaari ovat asia erikseen. Tästä syystä monet kilpailijat, jotka ovat tehneet hyvän perusharjoittelun muissa liikuntalajeissa nuorena, pärjäävät myös keskimääräistä paremmin vanhempana aloitetussa thainyrkkeilyssä.

  Luettelemani seikat ovat taas nyt sellaisia itsestäänselvyyksiä, mutta vaikuttaa siltä, että nämä eivät useimmille sitä ole, mutta saattaa selittää joidenkin raskassarjalaisten naisten menestymisen muissakin kuin kevyissä naisten sarjoissa kansainvälisellä tasolla. (Olen henkkoht vähän loukkaantunut vääryydestä jäädä tämän dissauksen ulkopuolelle.) Mielestäni on outoa verrata naisten ja miesten kilpailusarjoja keskenään ja vähätellä naisten antamaa panostusta kansainvälisiin kilpailuihin, sillä kyseessä ovat tyystin eri fysiikat, ainoastaan naisten välisillä otteluilla määrittyy tavoiteltava taso, sekä loppujen lopuksi kukaan ei oikeasti teistä tiedä, että mitä me siellä salillla oikein duunataan (ainakaan näiden keskustelujen perusteella).


  vastauksena käyttäjälle: 20-27.9.2011 IFMA MM-kilpailut Tashkent, Uzbekistan

  #69791

  annabel

  Jäsen

  Harmittava tuo Gian tappio. Tuomareiden vaakakupissa saattoi painaa se, että samainen valkovenäläinen vei viime vuonna muistaakseni -54kg maailmanmestaruuden ja voitti myös parhaimman naisottelijan tittelin 2010 Bangkokissa.
  Tsemppiä Marjolle ja Helille semifinaaleihin!


  vastauksena käyttäjälle: Karsintajärjestelmä kansaivälisiin kisoihin

  #69621

  annabel

  Jäsen

  @Zamppa wrote:

  @Chitalada wrote:

  Perussääntö molemmissa on kuitenkin, että tekniikat ovat vahvoja ja ottelija on vahva ja näyttää tuomareille, että haluaa voittaa. (Esimerkkinä Suomessakin kulmasta huudetut “tikkaa, tikkaa”-huudot lähiottelutilanteessa on täysin turhaa, kun hyvä tuomari katsoo vain ne vahvat polvet, joissa lantio on mukana. Yksi vahva polvi siinä tilanteessa voittaa kolmekymmentä epämääräistä polvennostoa, jotka hipaisevat kylkeä).

  Tämä taitaa olla se kotimaan kisoissakin eniten ihmetelty asia, kun monesti se tuntuu menevän juuri nii, että sillä “tikkaamisella” on yllättävänkin suuri rooli tuomareiden silmissä. Jos tuolla EM-kisoissa nyt arvostettiin sitten kovia osumia, niin milestäni se on vain hyvä asia. Mutta monesti tuntuu, että kova tahti arvostetaan korkeammalle kuin vahvat osumat. Johtuuko tämä sittän amatöööri vs. ammattilais sääntöjen eroista, hyvien tuomarien puuttesta vai tyhmästä katsojasta joka ymmärtää väärin, niin siitä on paha sanoa 🙂

  Itse asiassa paras keino EM/MM-kisoissa tällaisiin tilanteisiin on, että vahvempana heität sen tikkaavan tyypin maahan ja kaadut päälle. Tätä tuomarit arvostavat eniten kisoissa ja ei haittaa vaikka kaadut mukana vaan pääasia on, että jää päällimmäiseksi ja osoitat täten olevasi vahvempi (eikä saa päästää toista ylös, ennen kuin kehätuomari pakottaa:).


  vastauksena käyttäjälle: 9.4.2011 Turku Sport & Extreme Expo 2011

  #69420

  annabel

  Jäsen

  @ollisl wrote:

  Daniel onnistui notkauttamaan Villen polvia ekassa erässä päähänpotkulla, mutta Ville toipui nopeasti. Jos Daniel olisi pistänyt kunnon lyöntimyllyn hetiperään olisi kenties ollut luvunlaskunkin paikka, kuka tietää.

  Olli, Youtube-pätkän perusteella mun on nyt pakko olla ihan eri mieltä, että ko. potkulla olisi ollut polvia notkauttava vaikutus 🙂


  vastauksena käyttäjälle: Kings Cup 2010 – King’s Birthday 5.12.2010 Thaimaassa

  #68047

  annabel

  Jäsen

  Ei näkynyt Öbergia pressitilaisuudessa..


  vastauksena käyttäjälle: 27.8-4.9 2010 Sportaccord Combat Games Peking

  #67161

  annabel

  Jäsen

  Tässä raporttia eilisen mieleenpainuvimmista otteluista, joita itse keskityin seuraamaan.

  Milja vs. Ukraina -54kg 4-1
  Miljan ukrainalainen semifinaalivastus oli viime vuoden MM-1 2009 (-54kg), mutta tällä kertaa ukrainalaiselle oli tyytyminen pronssipaikkaan. Milja oli ottelussa selvästi vahvempi ja katsoi tarkemmat osumat ukrainalaiseen kerta toisensa jälkeen. Ukrainalainen viuhui nuorella innokkuudella, mutta Miljalle ei tuottanut vaikeuksia viedä tilanteita itselleen vartalopotkuilla ukrainalaisen panostaessa lähinnä lyönteihin ja köykäisiin alapotkuihin. Joku tuomareista taisi sekoittaa ottelijat vääriin kulmiin, koska ottelu kirjattiin 4 -1 : )) Finaalissa Milja saa vastaansa kanadalaisen Misty Dawn Sutherlandin (MM-2 2009), joka on samalta salilta kuin MM-1 Sandra Bastian.

  Valentina Shevchenko /Peru vs. Ania Fucz /Saksa – 60kg RSC 2
  Moninkertainen maailmanmestari Shevchenko lähti pyörittämään saksalaista lattiaan ottelun alkuminuuteista asti. Todella fyysinen saksalainen oli heiteltävissä yllättävänkin helposti. Toisessa erässä Shevchenko heitti saksalaisen tottuneesti kanveesin tipahtaen tuttuun tyyliin täydellä voimalla myös itsensä vastustajan päälle. Tällä kertaa saksalaisen pää näytti jäävän ikävästi Shevchenkon kyynärpään ja lattian väliin maahanheittotilanteessa sellaisella voimalla, että saksalainen menetti hetkeksi tajuntansa. Virottuaan saksalainen levitteli käsiään ihmetellen ottelun keskeyttämistä.

  Fatima Pinto /Norja vs. Espanja -51kg 2-3
  Viime vuoden PM:istä tuttu Fatima vei vahvanoloisesti potkunyrkkeilytyylistä espanjalaista. Espanjalaisella ei ollut mitään saumaa lähiottelutilanteissa, joissa Fatima väänsi espanjalaista kaksinkerroin solmuun kanveesiin. Fatima vaikutti varsin pettyneeltä, kun ottelun lopuksi espanjalaisen käsi nostettiin ylös voiton merkiksi.

  Petrov vs. Englanti -67kg 2-3
  Petrov otteli ottelunsa todella vaisusti siihen nähden, mitä olen aikaisemmin nähnyt arvokilpailuissa viimeisen parin vuoden aikana. Terävyys ja voima olivat tyystin kateissa. Koska englantilaistakaan ei oltu siunattu tekniikkalahjakkuudella, ottelussa ei näyttänyt tapahtuvan juuri yhtään mitään mielenkiintoista. Tilanteet päättyivät aina lähiottelutilanteeseen, jossa kummatkin kaatuivat tai polvet nousivat lähinnä nilkkojen korkeudelle. Ei ollut yllätys, että Petrov hävisi tällä kertaa, mutta hän näytti tyytyvän kohtaloonsa varsin tyynesti. Myöhemmin näin hänen linkkaavan jalkaansa sääri/polvi teipattuna, mistä löytyisi ehkä selitys poikkeuksellisen köyhään esitykseen.

  Kyshenko vs. Thaimaa -71kg 0-5
  Tämä ottelu lähti tasaisen vahvasti käyntiin. Molemmat pääsivät aika ajoin horjauttamaan toista kanveesiin asti. Vasuri thaimaalainen otteli alusta asti itsevarman röyhkeästi ja vaikutti olevan paremmin tilanteen päällä läpi koko ottelun. Kolmannessa erässä tapahtui jotain. Ilmeisesti thaimaalaisen takajalan yläpotku yllätti Kyshenkon polvilleen ja hän hädin tuskin selviytyi pystyyn luvunlaskusta, eikä kyennyt enää ihmeellisyyksiin tämän jälkeen. Kyshenkolta hävisi tyystin voimat viimeiseen erään. Kyshenko siis Petrovin tavoin laulukuoroon.

  Marcus Öberg vs. Kiina -71 kg 3-2
  Ei ihan selvinnyt, miten kinkki oli kyennyt voittamaan itsensä semifinaaliin, mutta tämä oli Öbergille helppo paikka esittää koko repertuaarinsa näytöstyyliin. Öberg veti palolla läpi ottelun eikä kotiyleisön huima kannustus tai kiinalaisen uhmakkaat karjahdukset (ennen ja jälkeen ottelun) auttaneet isäntämaan edustajaa ihmeeseen, jota olisi tarvittu Öbergin päihittämiseen. 3-2 tuomio pisti taas miettimään tuomaritoimintaa näissä kilpailuissa.

  Yodsaenklai /Thaimaa vs. Vasyl Tereshonok /Ukraina -75kg 4-1
  Yodsaenklai otteli ilmeettömästi ja sai paljon töitä tekevän ukrainalaisen huitomaan ilmaa ja näyttämään ajoittain kehnolta, vaikka Tereshonok vaikutti erittäin vahvalta ja tekniseltä ottelijalta hänkin. Ukrainalainen teki paljon töitä ja yritti kaikkensa, mutta pieni pelko paistoi läpi kaikessa tekemisessä. Yodsaenklai potki ja löi harvakseltaan rauhallisesti, mutta aina kun jotain tapahtui Yodsaenklain puolesta, ukrainalainen horjahteli taaksepäin. Yodsaenklaille helppo ja selvä voitto. ”Tulikohan sille edes kuuma?”.

  Martin Akthar vs. Uzbekiztan -63,5kg 0-5
  Puoli päätä lyhyempi Akthar ei voinut mitään uzbekiztanin miehelle. Aktharin suojaus tipahteli sen verran, että uzbekiztanilaisella olisi ollut tilaisuutensa tyrmäysvoittoon. Akthar taisteli loppuun asti, mutta meininki meni enemmänkin yliyrittämisen ja epätoivon puolelle.

  Dzianis Hancharonak /Valko-Venäjä vs. Australia -91kg 5-0
  Ville Aallonkin kohdannut Hancharonak on vaihtanut 10 kiloa suurempaan painoluokkaan, millä ei näytä olevan minkäänlaista hidastavaa vaikutusta venäläisen nopeuteen, mutta voimaa on tullut sitäkin enemmän. Hancaharonak voitti ylivoimalla ja näyttävästi australialaisen ja ottelee finaaleissa isäntämaan ainoata finaaleihin selvinnyttä kiinalaista vastaan. Huutomyrskyä siis luvassa kotiyleisön puolesta.

  AnnaAnne


  vastauksena käyttäjälle: 27.8-4.9 2010 Sportaccord Combat Games Peking

  #67140

  annabel

  Jäsen


  vastauksena käyttäjälle: Thainyrkkeilyn MM-kisat Bangkok 27.11-5.12.2009

  #66109

  annabel

  Jäsen

  @swede wrote:

  Kyllä Jenny voitti kullan Koreassa, mutta kuka se toinen ruotsalainen naisottelija sitten oli?

  Lina Länsberg.


  vastauksena käyttäjälle: Thainyrkkeilyn MM-kisat Bangkok 27.11-5.12.2009

  #66106

  annabel

  Jäsen

  @tku wrote:

  p#####e.

  12 vuotta sitten Suomi oli MM-kisojen 2. paras maa ja 5:n vuoden päästä liitto voikin laittaa MM-kisoihin pelkän tuomaridelegaation, jos taso nousee tätä tahtia.

  Mitä tällä logiikalla voidaan sitten päätellä esim. Ruotsin thainyrkkeilyn MM-kisakokoonpanosta seuraaville vuosille?

  Viime vuonna Suomen naiset voittivat 1 hopean ja 1 pronssin. Tänä vuonna ammattilaisottelijoita oli lähes kaikissa naisten painoluokissa ja Suomi paransi silti tulostaan 2 hopealla. Vrt. Ruotsi saavutti Koreassa viime vuonna naisissa 2 kultaa, mutta tänä vuonna 1 hopea, sekä muutama 3-tila, vaikka Ruotsilla oli edustajia melkein kaikissa painoluokissa.

  Uskon, että Ruotsi lähettää kaikesta huolimatta vielä suuremman joukkueen ensi vuonna. Siellä hopean päälle kun ei kirota.

  Jotta Suomi voi menestyä jatkossa näissä kilpailuissa, tarvitaan ottelijoilta suurta motivaatiota ja omistaneisuutta lajille, jotta on mitään mahdollisuuksia voittaa muita maita, joilla on suuret rahakoneistot ja/tai isot pamput IFMA:n leirissä. Näitä maita ovat mm. Marokko, Puola, Ukraina, Valko-Venäjä, sekä jotkut erityistapaukset kuten tänä vuonna USA tosi-tv-tähdellään. Eikä näiden voittamiseen riitä valitettavasti selvä voitto, vaan ylivoimavoitto.


  vastauksena käyttäjälle: Thainyrkkeilyn MM-kisat Bangkok 27.11-5.12.2009

  #66092

  annabel

  Jäsen

  Finaalit alkaa paikallista aikaa perjantaina klo 13 ja otellaan samassa ostoskeskuksessa kuin aiemminkin.
  Naisten 51 ja 63,5 kg, sekä miesten 54, 71, 81 ja 91+ kg otellaan lauantaina Kuninkaan synttäreillä.

  Finaaliparit:

  Naiset:
  45 kg Mariam Abissa (Marokko) vs. Wai Ying Tsang (Hong Kong)
  48 kg Olesya Gladkova (Venäjä) vs. Angelica Falk (Ruotsi)
  51 kg Jihane Mezyaive (Marokko) vs. Angsana Khamhanpol (Thaimaa)
  54 kg Diana Yakovleva (Ukraina) vs. Misty Sutherland (Kanada)
  57 kg Joanna Jedrzejczyk (Puola) vs. Anna Zucchelli (Englanti)
  60 kg Alena Muratava (Valko-Venäjä) vs. Valentina Shevchenko (Peru)
  63,5 kg Miriam Nakamoto (USA) vs. Rachida Hilali (Marokko)
  67 kg Sindy Maricic (Australia) vs. Anna Willberg (Suomi)
  71 kg Mira Marjamäki (Suomi) vs. Charmaine Tweet (Kanada)

  A- Miehet:
  45 kg Davyd Pflyuk (Kazakhstan) vs. Sergiy Chekalov (Ukraina)
  48 kg Rauan Kaldybayev (Kazakhstan) vs. Tanes Ongjunta (Thaimaa)
  51 kg Worapod Macreem (Thaimaa) vs. Arnold Khegay (Ukraina)
  54 kg Sattra Paleenarm (Thaimaa) vs. Andrei Zayats (Valko-Venäjä)
  57 kg Dzmitry Varats (Valko-Venäjä) vs. Witsanu Chankhunthod (Thaimaa)
  60 kg Chatchapol Petsongsri (Thaimaa) vs. Abdullo Hudoyberdiev (Uzbekistan)
  63,5 kg Martin Ahkter (Ruotsi) vs. Panupun Tanjad (Thaimaa)
  67 kg Jeeprasak Inudom (Thaimaa) vs. Andrei Kulebin (Valko-Venäjä)
  71 kg Almas Smagulov (Kazakhstan) vs. Vitali Hurkou (Valko-Venäjä)
  75 kg Dzmitry Valent (Valko-Venäjä) vs. Vasyl Tereshonok (Ukraina)
  81 kg Dzmitry Abdulin (Valko-Venäjä) vs. Kim Olsen (Australia)
  86 kg Javlon Kassenov Nazarov (Uzbekistan) vs. Andrei Herasimchuk (Valko-Venäjä)
  91 kg Tsotne Rogava (Ukraina) vs. Dzianis Handharona (Valko-Venäjä)
  91+ kg Nadyr Gadgiev (Venäjä) vs. Dmytro Bezus (Ukraina)


  vastauksena käyttäjälle: Thainyrkkeilyn MM-kisat Bangkok 27.11-5.12.2009

  #66079

  annabel

  Jäsen

  Ruotsalaisten tuloksia eiliseltä:

  Naiset:
  Eva Muhle (otellut myös Salakorpea vastaan) hävisi alkuerissä Bella Kolodezhille (Venäjä).
  Madeleine Wall voitti Valko-Venäjän Ala Ivaskivichin.
  Elina Nilsson voitti marokkolaisen.

  A-Miehet:
  Martin Ahkter voitti Roman Semerinin (Kazakhstan) -63,5kg pisteillä.
  Alexander Harris voitti Atanasov Nikolayn (Bulgaria) -75kg tuomarin keskeytyksellä.


  vastauksena käyttäjälle: Irlanti, Dublin ja Tanska, Roskilde

  #65645

  annabel

  Jäsen

  ‘”Armagegeddon 13 – Night Of Champions” Muay Thai

  KELLY SIMON (Bridgestone Gym) v MIRA MARJAMAKI (HTBC, Finland)
  71kg ‘B’ class 5x2min
  KELLY SIMON WIN POINTS

  FERIAL AMEEROEDIEN (Bridgestone Gym) v MAPPELA LEHTONEN (HTBC, Finland)
  53kg ‘B’ class 5x2min
  MAPPELA LEHTONEN WIN POINTS

  HTBC:n naiset Mira Marjamäki ja Mappela Lehtonen osallistuivat viikonloppuna Dublinissa Bridgestone Gymin järjestämään ‘”Armagegeddon 13 – Night Of Champions” Muay Thai –ammattilaisiltaan. Molemmat ottelut käytiin ilman suojia B-luokan ammattilaissäännöin 5×2 minuuttia.

  Miraa vastaan asettui ensimmäisessä suomalaisten kohtaamisessa pitkänhuiskea ja ulottuva Kelly Simon, joka on alkujaan kotoisin Australiasta. Ottelu lähti ensisekunneista alkaen kovalla temmolla Kellyn hakiessa lähinnä lyönti-alapotku –comboja ja Miran kontratessa vartalopotkuilla, sekä kovalla takakäden suoralla. Lähiottelutilanteissa Mira heitteli suoria polvia ja veikin tilanteet aina nimiinsä paremmilla osumilla. Ottelu käytiin läpi kovalla ryminällä loppuun asti kummankaan ottelijan antamatta periksi tuumaakaan missään vaiheessa. Miran monipuolisesta ja teknisestä ottelusta huolimatta Kellyn käsi nostettiin lopuksi ylös ilmeisesti hiukan aktiivisemman ja eteenpäin vievän kehätyöskentelyn takia.

  Mappelan vastuksena oli tällä kertaa eteläafrikkalainen Ferial Ameeroedien, joka lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Mappelaa rauhallisen alun jälkeen heti ensimmäisen erän lopussa. Aina 3. erään asti Ferial keskittyi eniten kovien lyöntien upottamiseen, kun taas Mappela haki varmantuntuisia potkuja vartaloon sekä päähän horjauttaen vastusta aina välillä kehäköysiin saakka. 3. erässä jännitettiin kulmassa asti, kun Ferial alkoi toteuttamaan erikoisia hyppy-lyönti-potku (kaikkea samanaikaisesti) –yhdistelmiä kotiyleisön huutomyrskyn saattelemana. Ferialin epäonneksi Mappela torjui combot ja kontrasi aina vahvasti takaisin, mikä sai Ferialin ilmeisesti henkisesti luovuttamaan viimeistään 4. erän paikkeilla. Viimeiset erät menivät täysin Mappelan hallinnassa ja 5. erässä Mappelan polvet hipoivat jo vaarallisesti Ferialin ohimoa. Ansaittu pistevoitto siis Mappelalle.

  t: AnneAnne


  vastauksena käyttäjälle: Saliskabat la 10.12.2005 (HTBC)

  #59457

  annabel

  Jäsen

  Ottelemaan HTBC:stä:
  Anna Willberg 63.5kg


  vastauksena käyttäjälle: Otteluita Tukholmassa 15/10/05

  #59073

  annabel

  Jäsen

  @slagskeppet wrote:

  jotkut matsit oli kyllä oudosti tuomaroitu mut…..

  Kiinnostaisi tietää, minkä otteluiden tuomaroinnit arvelutti?


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat 24.09.2005, GB-gym Helsinki

  #58756

  annabel

  Jäsen

  HTBC:
  Anna Willberg 63.5 kg

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)