HeikkiP

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija

  Artikkelit


 • vastauksena käyttäjälle: Muutoksia lisenssiin

  #70138

  HeikkiP

  Jäsen

  Kun itse touhusin 2004-2006 potkisseurassa, harrastajalisenssi tuli pakolliseksi. Silloin päätettiin, että asiaan sitoudutaan ja treeneissä a) kerrottiin, että lisenssi pitää hankkia ja b) seurattiin, että näin tapahtuu. Tässä SLU:n jäsenyys auttoi, heillä oli joku nettiportaali, josta pystyi vetämään raportin hankituista lisensseistä. Harrastajat on toki tunnettava, mutta ainakin siellä seurailin samalla treenimaksujen maksamista, joten nimet ja naamat pysyivät hallussa. Helpottaa muuten kummasti alkeiskurssilaisten nimien muistamiseen. Yksikään harrastaja ei lopettanut. Lisäksi lajissa oikeasti sattuu loukkaantumisia, silloin on vakuutus hyvä olla.

  Minusta tuolloin potkisliiton tapa edistää lisenssikäytäntöä oli toimiva, liiton sivuille ilmestyi lista seuroista suuruusjärjestyksessä, joka perustui lisenssien määrään per seura. Nousu listalla olikin kova, kun pistettiin lisenssit reilaan, tosin harrastajamäärä muutoinkin kasvoi tuolloin.

  Myöhemmin thainyrkkeilyseurassa touhutessa suosittelin vilpittömästi vakuutusta, mutta pakkoa saati mitään keinoa tarkastaa ei ollut. Suurimmalla osalla harrastajista ei riittävän kattavaa urheiluvakuutusta ole, joten lisenssien määrän kasvu kasvattaa vakuutusten määrä käytännössä saman verran.

  Ei ehkä kannata kuvitella, että hinta radikaalisti tippuisi, mutta hinnan KASVUN voisi pysäyttää. Juuri näin potkispuolella on käynyt, siellä on nyt suuri määrä vakuutusyhtiölle vähän kustannuksia aiheuttavia harrastajalisenssejä ja suhteessa vähän kalliimpia kilpailijalisenssejä. Toki potkislisenssien hinta jossain vaiheessa kääntyy nousuun, mutta näemmä toistaiseksi neuvotteluasemat ovat olleet riittävän hyvät.

  Eli summa summarum:
  – Liitolla pitää olla asiaan kanta
  – Liiton pitää antaa keppiä (jos siis lisenssi vaaditaan, ilman sitä ei ole asiaa vaikkapa koulutuksiin, leireille yms.)
  – Liiton pitää antaa porkkanaa (vaikkapa tuollainen suurimmat seurat-listaus)
  – Seurojen pitää sitoutua (edes treeneihin ei ole asiaa ilman lisenssiä)


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67688

  HeikkiP

  Jäsen

  @AndyS wrote:

  En osaa pallopelejä, enkä tunne niiden treenausta. Sen sijaan olen kyllä treenaillut niin vapaaottelijoiden, nyrkkeilijöiden, thainyrkkeilijöiden, karatekoiden kuin jujutsukoidenkin kanssa ja mielestäni onnistunut hyötymään näistä kaikista.

  Jos padiin tehdään potkuja, niin en kyllä käsitä, miten se padin pitäjän treenitausta jotenkin muuttaa sen potkimisen haitalliseksi. ❓ Vaikka pitäjä ehkä nyt liikkuu oudolla tavalla, niin entä sitten?

  Se on tietenkin ihan eri asia, jos pääsääntöisesti alkaa treenata omalle lajille ei-ominaisia kombinaatioita tai alkaa muuttaa tekniikkaa toisen lajin ohjaajan oppien mukaan, mutta ei kai tästä olekaan puhe.

  Huomaa tuo omassa tekstissäsi oleva sana “treenaillut”. Tarkoittanee satunnaisesti tapahtuvaa leikittelyä – josta voi olla hyötyä jos ja kun se pysyy satunnaisena.

  Ketjun aloittaja sanoo treenaavansa thainyrkkeilyä ja käyvänsä myös potkunyrkkeilytreeneissä. Myönnetään, hän ei mainitse miten usein, mutta itse tulkitsin niin, että treenejä olisi säännöllisesti ja enemmän kuin kerran viikossa. Se alkaa olla jo pääsääntöistä.

  Ja tuohon pädien pitämiseen: Se pädin pitäjä pitää eri etäisyyttä, teettää tekniikkaa eri tavalla, painottaa eri tekniikoita ja tarkkailee eri asioita. MT-taustainen (hyvä sellainen) mm. muistaa testata, että blokit nousevat tilanteessa kuin tilanteessa. Potkistaustainen ei. Pitkällä aikavälillä tästä on enemmän haittaa kuin hyötyä, koska haluaa tai ei, sitä ottelee niin kuin on harjoitellut.


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67686

  HeikkiP

  Jäsen

  @AndyS wrote:

  Niiden potkistreenien hyödyllisyyttä on oikeastaan ulkopuolisten mahdotonta sanoa näkemättä, mitä siellä oikeasti tehdään. Potkunyrkkeilläkin voidaan monella tavalla ja jos nyt vertaa vaikka Lappeenrannan ja helsingin Ju-jutsuklubin ottelijoita, niin se on kiikunkaakun, voidaanko näiden katsoa treenavan edes samaa lajia. 💡 On myös ihan eri asia, vedetäänkö siellä treeneissä padeja vai tehdäänkö tekniikkaharjoituksia pääpaino kikkapotkuissa.

  Usko Antti pois, käsipallotreeneissä ei tule paremmaksi koripalloilijaksi, Itse asiassa siitä, että tekee tekniikkaharjoituksena jotain kikkapotkua on vähemmän haittaa, kuin pädien tekemisestä eri lajin tarpeisiin. Jälkimmäisessä opettelee koko ajan eri lajin taktiikkaa eri lajin tekniikalla.


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67685

  HeikkiP

  Jäsen

  Edelleen, valitse ensin lajisi. Laatu hakkaa määrän pitkällä aikavälillä. Kyseessä ei ole mikään “optimointi” tai “kompromissi”… Jos treenaa 30-50% eri lajia, tekee itselleen vain hallaa. Pientä etua vaikka kunnossa näkee lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä rakentaa kehityksen tielle melkoisen esteen.

  Valmentajan roolista olen itse sitä mieltä, että sen kanssa kannattaa olla tarkkana. Ei sen valmentajan kuulu olla joku ylijumala, joka tietää ja osaa kaiken ja jolta joka ikinen pikkuasia pitää kysyä. Sen kuuluu katsoa päälle ja kannustaa + ohjata oikeaan suuntaan, tarvittaessa myös suojella ottelijaa… Mutta kyllä se on ottelija itse, joka sen työn tekee ja jonka pitää osata ajatellakin. Asioita pitää testata eri tavoin ja kukaan ei pääse toisen päänuppiin.

  Kyllä se silti menee niin päin, että otat treeneissä puheeksi kilpailun aloittamisen. Kyllä sut sitten osataan kehään ohjata. Jos ei, niin sit kannattanee harkita salin vaihtoa. Jos sanotaan, et treenaahan vielä, niin sitäkin kannattaa uskoa.


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67680

  HeikkiP

  Jäsen

  Jos thaikku on ykköslaji, niin potkistreeneihin käytetty aika kannattais käyttää ennemmin vaikka omin päin tehtyyn rauhalliseen tekniikkaharjoitteluun, lihashuoltoon tai sitten oheisharjotteisiin.

  Tärkeä sanapari tuossa viestissäsikin on “suht samanlaisia”. Mun mielestä kun ne pieneltä tuntuvat erot on tosissaan isoja. Liikutko päkiöillä hiipien vai pomppimalla? Teetkö lyönteihin U-väistöjä, alasväistöjä ja sivulle väistöjä niin, että kumarrut? Onko mielestäsi etupotku ja pysäri sama asia? Onko potku ja kiertopotku sama asia? Lista on pitkä ja isoimmat erot ei synny niinkään siitä että joitakin tekniikoita ei nyt käytetä, vaan siitä että niihin ei valmistauduta.

  Sen verran toki voi myöntää, että silloin tällöin sparraamisesta eri lajia harrastavan ihmisen kanssa on hyötyä. Siinä oppii reagoimaan eri taktiikalla ottelevan kaverin kanssa.

  edit: Jos jotain crosstrainingia haluaa tehdä, niin käy nyrkkeilemässä. Se on sen verran etäämpänä, ettei se sekoita tekemistäsi pahasti, mutta lyönnit paranee paljon. Potkis ja thaikku on jotenkin liian lähellä mut liian kaukana.


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67675

  HeikkiP

  Jäsen

  Kun sitä on vaikea muistaa et nyt potkunyrkkeiltiin ja nyt thainyrkkeiltiin. Se miten ottelet, riippuu siitä mitä refleksit ja vaistot sanoo, joka puolestaan riippuu siitä mitä ja miten olet treenannut.

  Potkiksessa lasketaan kumpi osuu enemmän, joten kannattaa käyttää tekniikoita, joilla osuu mahdollisimman helposti. Thaikussa lasketaan kumpi voittaa tilanteita ja eri tekniikat on keskenään eri arvoisia. Eli jos on tilanne, jossa toinen vetää etusuoran ja etujalan alapotkun sisäreiteen (molemmat läpsyjä, mut osuu) ja toinen kontraa painavalla vartalopotkulla käsille… Potkiksessa eka vie kaks osumaa nollaa vastaan, mut thaikussa potkaisija vie tilanteen.

  Ihan teknisessä suorituksessa on sitten aika kivasti eroja. Esim. potkunyrkkeilyn kiertopotku on ihan eri juttu kuin thaikun potku… Äkkiseltään näyttää samalta, mutta jos katsot vaikka miten joku P. Rantala opettaa kiertaria ja vertaat siihen miten vaikka M. Pietilä opettaa potkua, niin löydät kyllä eroja. Eli tekniikat EI ole samoja, ainakaan jos haluaa et ne toimii.

  Nää kaks asiaa yhdessä tekee sen, että sulla on väärät perusoletukset siitä kumpi johtaa ja huonosti lajiin sopiva tekniikka. Eli joko potkunyrkkeilet thaikehässä tai thainyrkkeilet potkiskehässä. Pitkän päälle potkiskehässä voittaa potkunyrkkeilemällä ja thaikehässä thainyrkkeilemällä.


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67673

  HeikkiP

  Jäsen

  Kannattaa kans päättää onko thai- vai potkunyrkkeily enemmän mieleen ja heitä toinen mäkeen. Niiden ristiin treenaamisesta on pelkkää haittaa.


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat 28.3.2009 Hyvinkää

  #65185

  HeikkiP

  Jäsen

  Jeps, Arto on potkunyrkkeilyt joskus 10v sitten ja otellut pääasiassa lightteja. Reilu vuosi sitten hän tuli meidän alkeiskurssille ja on opetellut mukisematta siitä pitäen sitten uutta lajia.

  Mää olen muuten käsittänyt, että Arton silloinen seura ei ollut missään tekemisissä Foxin kanssa, mutta eipä ton puolen vöillä nyt mitään merkitystä ole. Shortsit pysyy ylhäällä ihan resoreilla ja vyöt löytyy sitten kehästä.

  Itse tilanne meni ihan JL:n kuvaamalla tavalla.


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat 28.3.2009 Hyvinkää

  #65148

  HeikkiP

  Jäsen

  Oulusta vielä:

  Arto Vuoma, n. 69 kg, 0 ottelua 39v.


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat 28.3.2009 Hyvinkää

  #65142

  HeikkiP

  Jäsen

  3×2 min

  Jani Ikävalko 63,5 kg ja 1 ottelu


  vastauksena käyttäjälle: Salikilpailut 7.3.2009 Joensuu

  #65037

  HeikkiP

  Jäsen

  Oulu Thaiboxing Club

  3×2 min
  63,5 kg Jani Ikävalko. 1 ottelu


  vastauksena käyttäjälle: Salikilpailut HTBC:llä 13.12.2008

  #64808

  HeikkiP

  Jäsen

  Oulu Thaiboxing Club, molemmille 3×2

  Jani Ikävalko -63,5 kg, 0 ottelua
  Henri Marttila (17v) -71 kg, 0 ottelua


  vastauksena käyttäjälle: Thainyrkkeilyleiri Oulussa 26.-27.4.

  #64076

  HeikkiP

  Jäsen

  Myös junnut ovat tervetulleita mukaan.

  Alle 13-vuotiaille leirin hinta on 10 euroa 1 päivä ja 20 euroa 2 päivää. Tästä ei saa enää kympin lisäalea kauempaa tuleville.


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat Hyvinkäällä La 29.3.2008

  #64001

  HeikkiP

  Jäsen

  Meidän sivuilta löytyy muudan kuva. Mutta vaan omista matseista, kun palvelintila on niin kallista 😀


  vastauksena käyttäjälle: Fight Academy = Oulu Thaiboxing Club ry

  #63432

  HeikkiP

  Jäsen

  Ollaan me vaan omaperäisiä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)