jas

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 63)
 • Julkaisija

  Artikkelit


 • vastauksena käyttäjälle: SM-kilpailut 22-24.1.2016

  #74975

  jas

  Jäsen

  Laittakaa ensi vuonna liinaan: “Kovat tyypit eivät pahoinpitele ihmisiä kadulla”. Voisi olla aiheellinen viesti, 😉


  vastauksena käyttäjälle: FNF: Helsinki Fight Night | 14.6.2014

  #73943

  jas

  Jäsen

  [Deo voitti matsin yhden erän turvin. Matsi oli tosi tiukka, mutta kuitenkin 3-0 eli kaikki tuomarit näkivät matsin samoin.
  Katsomosta harvemmin tulee laskettua tilannevoittoja samalla tavalla kuin arvostelutuomarina ollessa.[/quote]

  Sanos vielä, kun tiedät, mitkä erät Deo voitti ja arvostelivatko kaikki tuomarit samat erät voitetuiksi?


  vastauksena käyttäjälle: 12.6.2014 Gibu Fight Night, Daniel Landa vs Riku Immonen

  #74088

  jas

  Jäsen

  No eiköhän tää aihe ole tässä. Hyvin kestit pienen piruilun:).

  Jatketaan sarjan ruotimista sitten kun se valmistuu…yritän olla mahdollisimman tarkoituksenhakuinen ja kriittinen 🙂


  vastauksena käyttäjälle: FNF: Helsinki Fight Night | 14.6.2014

  #73945

  jas

  Jäsen

  @makes”]Popparit poksuu… <img src="{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif" alt= wrote:

  Kiinnitin muuten aivan samaan huomiota. :D.

  Thainyrkkeilyottelun arvosteluperusteet ovat nähtävästi niin vaativat, että niitä ei ymmärrä kukaan muu kuin arvostelutuomarit. Ei edes aktiiviottelijat tai vuosikausia lajia seuranneet. :). Mutta vain tuomareiden näkemyksellä on merkitystä lopputuloksen kannalta, joten eipä paljon väliä ole mitä internetissä tai katsomossa jupistaan 😀

  Eikös Ramon Dekkerinkin pitänyt voittaakseen Thaimaassa vetää jätkä pihalle ennen kuin voitto heltisi. Euroopassa tais olla vähän helpompaa.


  vastauksena käyttäjälle: 12.6.2014 Gibu Fight Night, Daniel Landa vs Riku Immonen

  #74089

  jas

  Jäsen

  “There is nothing like show business” ja mitäpä siitä urheilullisuudesta ym. joutavista välittämään, jos dollareita tarpeeksi tarjotaan. Ja mikäs siinä, kyllähän rahat kannattaa ottaa jos niitä tarjotaan. 🙂


  vastauksena käyttäjälle: FNF: Helsinki Fight Night | 14.6.2014

  #73940

  jas

  Jäsen

  [Suomessa kuitenkin arvostetaan vahvoja potkuja/polvia arvostetaan enemmän kuin lyöntejä. Ja hyvä niin, niin kauan kuin puhutaan thainyrkkeilyottelusta.]

  Joo, tiedossa on. Unohdit kyynärpää – ja lähiottelutekniikat, joita Sanny käytti myös menestyksekkäästi.

  [Lyöntien tulee horjuttaa vastustajaa selvästi, jotta niille annetaan enemmän arvoa. Joskus tasaisen ottelun voi voittaa “vain niiden muutaman” vartalopotkun turvin jos matsi on todella tasainen.
  Deo kuitenkin voitti matsin niukasti.]

  Deon lärvi oli turvoksissa ja silmäkulmasta valui verta. Lisäksi alun eteenpäin menemisen jälkeen passivoitui ja hidastui. Uskallan väittää, että nuo oireet olivat Sannyn lyöntien aiheuttamia. Jos aletaan yksittäisi osumia etsimään, niin Deon silmäkulma aukesi mun mielestä kyynärpäästä kolmannessa tai neljännessä erässä. Eikös kyynärpää juuri ole potkujen ohella arvostetuimpia tekniikoita? Ja se tapahtui noissa “tärkeimmissä erissä”, vai onko 3. ja 4. erä tärkeimpiä suomalaisessa arvostelussa? Hynysen ottelun jälkeisen haastattelun mukaan ovat.

  No se tuli todellakin tässä ottelussa todistettua, että muutamalla potkulla voi voittaa. Se on totta, että Deo potki pari selvästi satuttavaa potkuosumaa, mutta ne eivät olleet niin satuttavia, että Sanny olisi hyytynyt/passivoitunut (kuten Deolle kävi Sannyn osumien seurauksena).

  [Jos lyönnit ovat yhtä arvokkaita kuin potkut/polvet, niin kyseessähän olisi potkunyrkkeily/k-1 ottelu.]

  Joo, tiedossa on. Turha ottaa tähän potkunyrkkeilyä tai muuta. Kyllä Sanny oli parempi muillakin alueilla kuin pelkästään lyömisessä.

  [Otteluissa pelkästään aktiivisuus ei takaa voittoa tai passiivinen ottelija automaattisesti häviä. Passiivinen ottelija voi hyvinkin voittaa ottelun.
  Tässä tapauksessa Deolla pysyi otteluasento ja jalkablokit vahvoina ja haki vahvoja potkuja vastaan, vaikka peruuttelikin. Eikä Sannyn lyönnit horjuttaneet tarpeeksi.]

  Juuri Sannyn paremmuushan pakotti Deon pakittelemaan. Deo yritti ekassa lähiottelulla ottaa luuloja pois, mutta epäonnistui. Tokassa yritti eteenpäin menemällä jyrätä Sannyn, mutta kävikin päinvastoin ja joutui pakittelemaan loppu matsin ajan. Se on eri asia, jos ottelee taktisesti vastaan potkien/lyöden ja antaa toisen tehdä aloitteita. Kuten kaikki näki, Sannyn lyönnit olivat vaikuttavia.

  [Deo oli väsyneemmän oloinen kuin Sanny, mutta sai silti tehtyä vahvoja vartalopotkuja loppuun asti eikä otteluasento tai tekeminen hyytynyt merkittävästi]

  Samaa mieltä väsymisestä, mutta muuten eri mieltä. Deo alkoi hyytymään jo toisessa erässä ja pystyi ainoastaan muutamia yksittäisen potkuja tekemään silloin tällöin, ei juuri muuta. Viimeisessä erässä näytti siltä, että Deo “luovutti” thaimaalaisen tyyliin. Täytyypä muuten laskea potkut videolta jos matsi tulee youtubeen.

  Kiitoksia kommentistasi. Eri mieltä saa olla ja tosiaan videota odotellessa. 🙂


  vastauksena käyttäjälle: 12.6.2014 Gibu Fight Night, Daniel Landa vs Riku Immonen

  #74085

  jas

  Jäsen

  [Vau nimenomaan. Landan oma tuotantoyhtiö oli tekemässä tapahtumaa, joka tarkoittaa sitä, että se kaveri tilasi itselleen “hakkauksen”. Kaikki ne hänen 7. tavoitettaan on hieman kreisejä, eikä hän omien sanojensakaan mukaan tavoita niitä, mutta tämä 45-vuotias rokkistara tahtoo olla inspiraatio ihmisille, jotka näkevät keksivät tekosyitä tavoitteidensa saavuttamiseen.]

  Jes. Tekee saletisti seikkailuistaan tv-sarjan, niin pääset sitten tositv-tähdeksikin. Mutta kerro nyt vielä kun innostuit paljon sait liksaa, koska sehän tässä kiinnostavinta on?


  vastauksena käyttäjälle: 12.6.2014 Gibu Fight Night, Daniel Landa vs Riku Immonen

  #74083

  jas

  Jäsen

  Vau, maailmanmestari ottelee rampaa aloittelijaa vastaan. Taitaa olla tän vuoden kovin suomalaisen mt-matsi. 😥 Mitähän täällä kirjoiteltaisiin jos vaikka Ivan Hippolyte kävisi hakkaamassa Jari Sillanpäätä…


  vastauksena käyttäjälle: FNF: Helsinki Fight Night | 14.6.2014

  #73937

  jas

  Jäsen

  mb wrote:
  Deo vs. Sanny -ottelun lopputulos on nostanut kyllä paljon närää katsojien silmissä.

  Näitkö matsin? Mitä mieltä olet lopputuloksesta?


  vastauksena käyttäjälle: FNF: Helsinki Fight Night | 14.6.2014

  #73935

  jas

  Jäsen

  Moro. Muutamien vuosien tauon jälkeen tuli käytyä Fight-festareilla ja samat suomalaiset thaiottelijat siellä näköjään edelleen ottelevat. Mutta kyllähän sen näkee esim. amatööripuolen menestyksestä kisoissa, että suomipojat ovat pudonneet kelkasta jo ajat sitten. Harmillista, koska kyllähän thainyrkkeily parhaimmillaan on mainiota viihdettä (ja huonoimmillaan erittäin tylsää seurattavaa, kuten myös vapaaottelu).

  Check Bin vs. Sanny oli mainio ottelu, mutta lopputulos oli väärä. Sanny otteli pirun hyvin ja Check oli hätää kärsimässä viimeistään toisesta erästä eteenpäin. Mun mielestä Check alkoi himmailemaan viimeisessä erässä “thaimaalaisittain” antaen ymmärtää, että ottelu on ratkennut ja nimenomaan niinpäin, että Sanny voitti. En tiedä tulkitsinko tuon väärin, mutta kyllä jokainen näki ottelijoiden naamasta kumpi oli hittiä saanut.

  Checkin ekan erän lähiotteluhyökkäyksessä Sannylla ei ollut mitään hätää ja sai mielestäni enemmän polviosumia. Tokassa erässä Check yritti kävellä Jomhodmaisesti eteenpäin välittämättä Sannyn vastaiskuista, mutta sai niin paljon hittiä päähän ja myös sippasi selkeästi, että vaihtoi peruutusvaihteelle loppu matsin ajaksi. Check sai muutaman vahvan vartalopotkun uppoamaan kolmannessa tai neljännessä erässä, mutta ei voi olla, että pelkästään nämä ratkaisivat ottelun. Tai itse asiassa näin varmaan tuomarit asian näkivät.

  Kehän kanveesi oli jostain syystä todella liukas, joka selvästi sotki/hidasti kamppailua. Luulenpa, että ilman tuota liukastelun aiheuttamaan ottelemisen katkonaisuutta Sanny olisi vetänyt Checkin pihalle, varsinkin kun Checkin hyytymisen tokassa erässä näki aivan selvästi. Ja hyytyminen johtui todennäköisesti Sannyn kovista päähän osuneista iskuista. En usko, että tuomarit vetivät tietoisesti “kotiin päin”, mutta epäilen, että kun kyseessä on kuitenkin pienet piirit ja tuomarit varmaan tuntevat Checkin jollain tasolla ja tätä kautta “inhimillisistä syistä” näkivät Checkin parempana. En tiedä, vaikea sanoa.

  Sanny on huippu ottelija. Toivottavasti hänet saadaan vielä Suomeen.

  Laittakaa ihmeessä muutkin kommentteja miten näitte matsin. Ilmeisesti ottelu tulee jossain vaiheessa youtubeen, niin sitten pääsee näkemään miten kaikki “oikeasti” tapahtuivat.

  Thaitanssista pitäisi pystyä luopumaan tällaisissa tapahtumissa, joissa on muiden lajien matseja. Se on katsojien kannalta lähinnä vaivaannuttavaa katsottavaa ja hidastaa illan kulkua. Olin aikaisemmin sitä mieltä, että tanssi pitää olla aina mukana, mutta nyt “matsitauon” jälkeen puhdistuneena huomasin, että se on täysin turhaa yleisön näkökulmasta. Ottelijoiden ja harvalukuisen “purethai”-porukan mielestä se tietenkin kuuluu asiaan, ymmärrettävää kyllä.

  Ohessa lainattuna muilta foorumeilta erittäin osuvia arvioita tästä ottelusta:

  “Itse olen aikoinaan nuorena miehenä tuomaroinut Thaimaassa liki sata thainyrkkeilymatsia. Täytyy kyllä sen perusteella sanoa, että Check Bin ei missään tapauksessa voittanut ottelua. Aivan hävytön ryöstö Dahlbeckiltä. Saisivat tuomarit hävetä! Vähän tulee mieleen se muutaman vuoden takainen Fight Festival, jossa samalla tavalla joku nuori ranskalainen moukaroi Jomhodia ja sai silti hajaäänitappion. Lieneekö samoja tuomareita? Jotenkin hävettää ihan suunnattomasti, että kun nämä suomalaisille tärkeät ja legendaariset thaimaalaiset ottelevat Suomessa ja häviävät, niin tuomarit eivät pysty häviötä myöntämään vaan vetävät törkeästi kotiinpäin. Ehkä nämä thaimaalaiset ovat opettaneet tuomareita tai jotakin. Toivottavasti järjestäjä ymmärtää pyytää Sannyltä syvästi anteeksi ja pahoitella tuota, sillä voi olla vaikeaa saada ottelijoita tänne ja muutenkin maine menee, jos tuomaroinnissa alkaa olla venäjämeininki, ja kotikehän kaveri laitetaan voittajaksi vaikka hän häviäisi täysin selvästi.

  Tässä asiassa hävettää olla suomalainen. Kyllä siellä buuasi moni suomalainenkin, vieressä oli ihan tavallisia suomalaisia faneja joita tuomio ihmetytti ihan samalla tavalla ja pakko oli buuata itsekin.”

  Ja toinen:

  “JUURI NÄIN! Ja vaikka thaikun pisteytyksessä arvostetaankin enemmän potkuja, niin on silti helvetin naiivia tosissaan “epäillä” et ne pari kylkipotkua varmaan käänsi ottelun. Lähtökohtaisesti etsitään kuitenkin parempaa ottelijaa. Kyse ei kuitenkaan ole mistään helvetin potkukilpailusta. Laitan tähän nyt vielä oman (luonnollisesti oikean) näkemyksen matsin osa-alueista.

  -Lyöntipeli: Dahlbeck veteli niin päähän kuin runkoon, oikeen urakalla. Jos niitä perille osuneita laskis niin tuloksena olis joku 40-5 suhde Dahlbeckin hyväksi. Ruottin poika veti noista about kymmenen painavaa takakäden suoraa keskelle nekkua.

  -Potkupeli: Molemmat potki, mutta ei ihan hirveesti. Check Bin veteli niitä kylkipotkuja joo, mutta maksimissaan kymmenen ottelun aikana joista osa osui- osa ei. Dahlbeck potkas kerran myös päähän.

  -Clinch: Dahlbeck vei nämä tilanteet sata nolla. Pidempänä ottelijana sai hyvän otteen Check Binistä ja veteli näissä tilanteissa hurjan määrän polvella kylkeen/mahaan läpi ottelun. Nämäkin 30-40 potkua jäivät sitten rekisteröimättä tuomareilta?!? Ilmeisesti steissi-mawashigeri oli sitten ainoa liike jolla tässä illassa sai pisteitä…

  Heitot clinchistä (tilannevoitot) menivät myös tasan, ellei tässäkin Dahlbeck olisi ollut hiukan edellä, varsinkin lopussa rupes Thaimaan mies lentelemään.

  -Aktiivisuus: Dahlbeckillen jälleen sata nolla. Ruottin poika tuli päälle ja teki alotteita, thaikkumies peruutti lähinnä kulmaan.

  Ottelun yleisilme: Jokanen paikalla olija (ja kamppailulajeja ymmärtävä) näki mitä siellä kehässä tapahtui. Check Bin aivan loppu jo puolessa välissä ottelua, naama auki ja turvoksissa. Hyvä ettei sitä kannettu ulos sieltä kehästä, kun taas Dahlbeck edelleen super-freessin olonen myös matsin loputtua.

  Ja itsellähän ei siis ollut mitään ennakko-asenteita tähän matsiin. Molemmat herrat nyt ekaa kertaa näin, joskin Dahlbeckiä pitää varmaan ruveta seuraamaan.”


  vastauksena käyttäjälle: Thai-nyrkkeilyvalmentaja pahoinpiteli oppilaansa Helsingissä

  #71761

  jas

  Jäsen

  No, kuka tunnustaa? Kuka on tuomittu? 🙁 Väittäisin, että kun on tuomittu, niin muutakin näyttöä on kuin sana sanaa vastaan…


  vastauksena käyttäjälle: IFMA EM-kisat 25-30.5.2010

  #66663

  jas

  Jäsen

  Tiedotusvastaava haloo! Ketä sinne lähtee?


  vastauksena käyttäjälle: SM2010-finaalit 20.2.2010, Joensuu

  #66760

  jas

  Jäsen

  @mb wrote:

  @jas wrote:

  500 katsojaa on loistava saavutus. Syy huonoihin yleisömääriin Helsingissä järjestetyissä thaikisoissa on todennäköisesti huono markkinointi. Ei riitä jos on ilmoitus keskustelupalstalla tai muutama juliste Kisahallilla. Pitäisi hyödyntää lukuisat paikallislehdet (Metro, Vartti, kaupunginosalehdet), paikallisradiot ja valtakunnallisetkin mediat. Toki muutakin kilpailevaa vapaa-ajan viihdykettä on hieman enemmän kuin jossain itärajalla tai turkkuses. 🙂

  Niin tai miksei laittaisi suoraan telkkariin mainosta, niin saisi näkyvyyttä reippaasti samalla kerralla?

  Eiköhän tuo ongelma ole enemmän rahasta kiinni tai sitten siitä, että kisoja järjestetään yksinkertaisesti liian vähän pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Ruotsissa on pieniä otteluiltoja koko ajan, johon minun käsityksen mukaan saadaan myös katsojiakin.

  Toki tarvitaan myös osaava porukka, joka kisoja jaksaa rummuttaa ja yleensäkin järjestää

  PS. Kyllä viime SM-finaaleissa oli suunnilleen saman verran katsojia, vaikka kisat olivatkin Junttilassa.

  Kyllä juttuja lehtiin, radioon ja telkkariinkin saa ihan ilmaiseksi, jos onnistuu sytyttämään toimittajan/tuottajan mielenkiinnon. Mainosilmoituksia ei saa ilmaiseksi. Totta, muaythai-tapahtumia on aivan liian vähän pääkaupungiseudulla.

  Osaavaa ja innokasta porukkaa tarvitaan onnistuneiden kisojen järjestämiseksi: juuri näin

  Missä tää Junttila on?


  vastauksena käyttäjälle: SM2010-finaalit 20.2.2010, Joensuu

  #66758

  jas

  Jäsen

  Onnittelut mestareille!

  Mielestäni videon perusteella Kinnunen vs. Satta päättyi Sattan luovutukseen. Kinnusen tekniikat lähtee kyllä kovaa ja nopeasti ammattilaistyyliin. Heikkous voi olla, kun tulee kovat jätkät vastaan, suojauksen ajoittainen tippuminen lyödessä.

  Hienoa, että Kinnunen lähtee maajoukkuekuvioihin mukaan. Kyllä taso tullaan mittaamaan viimeistään MM-kisoissa, kun Valko-Venäjä ja Venäjä ym. tulee vastaan.

  500 katsojaa on loistava saavutus. Syy huonoihin yleisömääriin Helsingissä järjestetyissä thaikisoissa on todennäköisesti huono markkinointi. Ei riitä jos on ilmoitus keskustelupalstalla tai muutama juliste Kisahallilla. Pitäisi hyödyntää lukuisat paikallislehdet (Metro, Vartti, kaupunginosalehdet), paikallisradiot ja valtakunnallisetkin mediat. Toki muutakin kilpailevaa vapaa-ajan viihdykettä on hieman enemmän kuin jossain itärajalla tai turkkuses. 🙂

  Matsit youtubeen: mahtavuus 😀


  vastauksena käyttäjälle: Urheiluruutu

  #66505

  jas

  Jäsen

  http://areena.yle.fi/video/720480 Hyvä pätkä. Näitä pitäisi saada lisää telkkariin. Nythän voisi liitollakin olla saumaa markkinoida SM-kisoja urheiluuruudulle, maikkarille tai neloselle. Telkkarista sitä näkyvyyttä saadaan ihan oikeasti ja sitä kautta uusia harrastajia, ottelijoita, yleisöä kisoihin jne.

  Hyvä että Pertsakin ehti korjaamaan tuon jutussa olleen virheen ennen kuin irvileuat pääsee kuittailemaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 63)