pertsa

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 849)
 • Julkaisija

  Artikkelit


 • vastauksena käyttäjälle: Salikisat Chitalada, Tampere 13.3.

  #112712

  pertsa

  Osallistuja

  Chitaladalta vielä:

  D-Juniori: Arman Ahmadi 10v 32kg 0ott


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat Helsinki Thaiboxing Clubilla 26.5.2018

  #75817

  pertsa

  Osallistuja

  Chitaladan Yrjö Kopio joutuu valitettavasti perumaan osallistumisensa loukkaantumisen vuoksi.


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat Helsinki Thaiboxing Clubilla 26.5.2018

  #75796

  pertsa

  Osallistuja

  Chitalada:

  3x2min:

  Heikki Simonen -57kg 5ott
  Emil Linnas -86kg 4ott
  Yrjö Kopio -75kg 6ott

  3x3min:

  Krista Pitkänen -54kg 9ott


  vastauksena käyttäjälle: Hyvinkään RNC:n salikisat 5.5.2018 klo 13

  #75779

  pertsa

  Osallistuja

  Chitalada:

  3×2:

  Krista Pitkänen -54kg 8ott (ehkä voisi olla myös 3×3)
  Heikki Simonen -57kg 4ott
  Emil Linnas -86kg 3ott


  vastauksena käyttäjälle: Panssarit pois ja täysi kontakti C-luokkaan?

  #75770

  pertsa

  Osallistuja

  Hyviä pointteja, mutta olen itse sitä mieltä, että aloitteleville on hyvä olla ”kevyt kynnys” lähteä ottelemaan ja siten tuo nykyinen käytäntö on hyvä.

  Ehkä voisi sitten miettiä, että rohkaistaan ottelijoita siirtymään niihin 3×3 min otteluihin nopeammin jossain vaiheessa, esim viimeistään 10 ottelun jälkeen.

  Tekniikkaottelut ovat nykyiselläänkin kyllä ”kontaktilajia” ja niissä kontaktit vaihtelevat hyvin paljon, riippuen ottelijoista ja kehätuomarista.

  Pääasiassa näen tässä nykyisessä systeemissä tuon ”kevyen” alun lisäksi sen hyödyn, että ottelijoita pyrittäisiin viemään alussa monipuolisen tekniikan suorittamisen suuntaan, eli haetaan niitä vartalopotkuja ja pysäreitä yms, ehkä siis vähän sitä perinteistä Muaythaita.

  Mikäli heti saa otella kovalla kontaktilla ja ”tyrmätä”, niin ottelut saattavat mennä sitten siihen hakuisuuteen, että pyritään tekemään niitä tekniikoita, mitä osataan alussa roiskia lujaa ja mahdollisesti lopettaa ottelu keskeytyksellä ja vahingoittaa vastustajaa.
  Siis otteluista saattaa tulla päähänlyönti- ja alapotkumatseja.

  Toki potkuilla vartaloon, polvilla ja kyynerpäilläkin voi sen ottelun keskeyttää, mutta ehkä taitoa niiden kovaan suorittamiseen ja niillä osumiseen ei alussa vielä kaikilla ole.

  Lisäksi alussa on väistämättä isoja tasoeroja. Joku saattaa lähteä ensimmäiseen otteluunsa jo kurssin jälkeen ja toinen treenaa kolme vuotta, ennen kuin innostuu ottelemaan.
  Nämä kaksi kun kohtaavat, niin tuloksen arvaa, vaikka se vähemmän treenannut saattaa olla jopa teknisempi, mutta ehkä voimaa niissä tekniikoissa ei ole vielä. Ja se ottelu-ura saattaa jäädä siihen ensimmäisen ottelun ikävään kokemukseen, kun se vahvempi vetää sen heikomman levyksi.

  Lisäksi meillä jotkut ottelevat nyt jopa kahden viikon välein, vammautumisriski ja kolhut lisääntyvät varmasti, kun aletaan vetämään heti ”täysillä”. Ja ne estävät ottelemisen näin usein, joilla saa kuitenkin sitä kokemusta. Niitä varten nuo tekniikkaottelut juuri ovat hyviä.

  Ottelemiseen ja tyyliin otella vaikuttaa toki paljon myös tuomarilinja ja arvosteluperusteet.
  Jos ottelut voi voittaa ryntäilyillä, päähän lyönneillä ja alapotkuilla, niin niitä aletaan käyttämään enemmän (mikä ehkä jo näkyy jossain määrin).

  Tuntuu, että jos löytää ihmisen, joka on hyväkuntoinen, liikunnallinen ja osaa muutamat perusasiat sekä menee ottelussa vain eteenpäin, niin niillä pärjää jo pitkälle. Pääpaino pitäisi olla kuitenkin myös niiden tekniikoiden voimassa ja hallinassa, sekä teknisessä osaamisessa, eikä noissa muissa asioissa.

  Ennen pyrittiin perinteisempään Muaythaihin, jossa ottelut voitetaan potkuilla vartaloon, polvilla, lähiottelulla ja kyynerpäillä.

  Muaythai on mennyt valitettavasti koko ajan lähemmäs K1:stä, tai ns ”oriental rules” potkunyrkkeilyä. Potkunyrkkeily on kuitenkin ihan eri laji ja Muaythaissa pitäisi korostaa eri asioita, tilannevoittoja ja tekniikoiden ”erilaista arvostusta” jne.

  Tämä ”kaikki tekniikat on samanarvoisia”-mantra on Muaythaissa ollut mukana niin kauan, kuin muistan, mutta käytännössähän asia ei ole näin.
  Thaimaassa arvostellaan ottelut kuten ennen ja samaten arvokisoissa, mikäli tuomarit ovat thaimaalaisia, tai vanhempia. Näin olen kuullut myös mukana olleilta, vaikka olen itse viime vuosina katsonut niitä pääasiassa netistä. Näin se oli ennenkin.

  Arvokisojen alkuotteluissa näkee selvästi enemmän potkunyrkkeilytyyppistä tapaa otella, mutta ne Kulebinit ja thaimaalaiset jne vahvat ja kokeneet ottelijat ottelevat kuitenkin vahvalla, perinteisemmällä tyylillä.

  Suomessa ongelma on se, ettei ole mitään selkeää linjaa tuomaroinnissa. En siis sano, että olisi paljon vääriä tuomioita, mutta esim juuri kontaktin kovuus vaihtelee todella paljon riippuen kehätuomarista ja arvosteluperusteet on ehkä muuttuneet siten, että otteluissa näkee enemmän ryntäilyä, lyömistä, alapotkuja jne, kuin ennen.

  Nykyään salillakaan ei välttämättä sparratakaan yhtä kovaa, kuin ennen ja ottelemaan innostaminen on helpompaa, kun voi sanoa, että se on ”turvallista”, kun ei (periaatteessa) ole kovaa kontaktia, eikä joudu tyrmätyksi.

  Teknisesti hyvä, mutta ei vielä vahva ottelija voi hakea kokemusta suht turvallisesti tekniikkaotteluista ja siirtyä halutessaan sitten 3×3:n otteluihin, kun on henkisesti ja fyysisesti niihin valmis. Moni teknisesti ja myöhemmin vahvempi ottelija voi jäädä siten pois, jos alussa jää niiden fyysisempien ja kokeneempien murjomaksi.

  Täyden kontaktin ensimmäiset ottelut suosivat fyysisesti vahvoja, joilla ei ehkä se tekniikka ole vielä kuitenkaan välttämättä ehkä kovin hyvää.

  Iso ongelma on nyt se, ettei liitolla ole nyt mitään kiinnostusta järjestää tuomareita kisoihin. Ennen oli päätuomari, joka kiersi joka salikisat ja soitti etukäteen muut arvostelutuomarit paikalle.
  Nyt harvoin tulee enää pelkästään tuomareiksi ihmisiä paikalle ja siellä kisapaikalla sitten saatetaan joutua ottamaan tuomarit siitä talkooryhmästä, tai jopa yleisöstä.

  Kun yksi henkilö kiersi joka kisan ja piti usein palaverin tuomareille kisojen jälkeenkin, pysyi arvosteluperusteet yhtenäisempinä. Nyt näin ei valitettavasti ole.

  Aikoinaan sovittiin hallituksessa, että otetaan salikisamaksut seuroilta liitolle käyttäön, joilla katettiin tuomareiden matkakuluja. Nyt ei liitto järjestä niitä tuomareita, niin en ola ainoa, joka on ajatellut, että mitä sillä salikisamaksulla oikein nyt saa.

  Jokin aika sitten ”tuomarivaliokunta” tms päätti, että tekniikkaotteluissa jätetään kyynerpäät Suomessa kokonaan pois.
  Siitä heräsi keskustelua pienessä piirissä (varmaan osa ei edes huomannut niitä jo julkaistuja sääntömuutoksia) ja onneksi järki voitti ja se peruttiin.
  Yksi tärkeä osa-alue olisi jätetty lajista pois ja myös samalla se olisi vaikuttanut juuri yhteen Muaythain hienouteen, eri tapoihin otella ja treenata lajia eri etäisyyksillä.

  Alussa pitää oppia tekemään monipuolisesti erilaisia tekniikoita, sekä myös oppia varomaan niitä.
  Jos Suomessa olisi jätetty kyynerpäät pois alussa, niin suomalaiset olisivat olleet myöhemmin vielä enemmän vaikeuksissa niiden ottelijoiden kanssa, jotka treenaavat kyynerpäitä jo lapsesta asti.

  Eli itse haen sellaista monipuolista, perinteistä Muaythaita, jolla voisi otella myös halutessan joskus myös vaikka Thaimaassa ja voittaa ottelut siellä.

  Helmikuussa olin Lumpinilla meidän paikallisen salin kaverin otellessa, siinä kulmassa salin väen kanssa ja oikein innostuin, kuinka upeaa se Muaythai on, kun siellä oteltiin sillä perinteisellä tavalla ja ottelut voitettiin perinteisin tavoin.

  Ryntäily ja kevyet osumat eivät tuoneet niitä voittoja, vaan vahvat ja hyvät osumat, sekä hyvät tilannevoitot. Sitä kohti pitäisi mennä enemmän taas, meillä ollaan menty ehkä vähän eri suuntaan.

  Osaksi tyyliin vaikuttaa myös se,kun nuo suojattomat ottelut ovat vähentyneet rajusti, joten ei tähdätä enää niitä kohti vaikka ”vain” SM-kisoihin, kuten ennen.

  Junnut on sitten oma lukunsa. Junnuottelijoita ei ole valitettavasti paljoa Suomessa ja heille ottelukynnys pitäisi olla todella matala ja kokemuksen myönteinen ja innostava.
  Nykyisissä säännöissä on hienosti tehty eri luokat, mutta kun meillä ei yleensä ole edes sitä yhtä ottelijaa välttämättä innokkaalle junnulle ottelupariksi salikisoissa, niin joka tapauksessa niitä ”luokkia” ja sarjoja joudutaan yhdistämään.

  Uusien sääntöjen myötä 12 vuotiaat saavat jo lyödä toisiansa päähän ja kovien kontaktien takia on jo innokkaita junnuja lopettanut ottelmisensa.

  Koko-, ikä-, paino-ja tasoerot voivat olla suuria ja silloin pitäisi sääntöjen olla joustavia, ettei vahvempi, isompi ja painavampi ”jyrää” toista alleen.

  Päähänlyöntiä osaa jokainen opettaa, jos sillä voittaa lasten matsit, mutta näissäkin pitäisi kannustaa ja hakea nimenomaan sitä monipuolisuutta ja toki turvallisuutta. Antaa junnuille onnistumisen iloa ja kokemusta.

  Täytyy muistaa, että meillä junnuilla tarkoitetaan osaltaan lapsia, jotka treenaavat ehkä vain kerran viikossa. Ja otteleminen heille salikisoissa pitäisi olla lähinnä ”harjoitusta”.

  Niille, jotka treenaavat jo pienestä asti tavoitteellisemmin, voisi olla sitten eri kuviot, mutta heitä ei taida Suomessa paljon olla, ainakaan 10-12 vuotiaista.

  Junnuilla ja aikuisillakin on siinä mielessä vähän eri tilanne vaikkapa nyrkkeilyyn, että siinä voidaan heti keskittyä pienempään määrään tekniikoita. Muaythaissa pitäisi oppia suurempi määrä erilaisia tekniikoita ja käyttämään niitä vielä oikein eri etäisyyksiltä.

  Ja tosiaan ottelutyylillä ja arvosteluperusteilla, sekä kehätuomarin toiminnalla voidaan muokata sitä lajia halutessa siihen suuntaan ja sen tyyppiseksi, mitä se pitäisi olla ja mihin halutaan sen menevän.

  Kamppailulajit ja niiden parissa olevat ihmiset ovat muuttuneet paljon vaikka 1970-luvulta tähän päivään.

  Nykyään nämä lajit, Muaythai mukaan lukien, ovat pääasiassa monelle yksi kuntoilumuoto muiden joukossa.

  Se on toki hyvä, että lajista on tullut ”kaikkien” laji, mutta ei ihmiset halua enää välttämättä ”saada turpaansa”, treeneissä, eikä heti ensimmäisissä otteluissaan, vaan ottelemaankin mennään hakemaan myös kokemuksia ja elämyksiä.

  Tämäkin on osaltaan hyvä asia, koska näistäkin ottelijoista löytynee kyllä myös sitten niitä, jotka alkavat treenaamaan ja ottelemaan ihan kunnolla ja tavoitteellisesti.

  Eli, nämä realiteetit kannattaa ottaa huomioon ja pyrkiä enemmän sellaiseen järjestelmään, että niitä ottelijoita tulisi enemmän niin lapsista, kuin aikuisista. Kynnys sinne ottelemaan pitäisi olla matala ja turvallinen. Ja vähitellen kokemuksen ja osaamisen kartuttua sitä voimaa ja kovuutta voidaan lisätä.

  Tekniikkaotteluiden pois jättäminen tulisi aivan varmasti vähentämään ottelijoita entisestään.

  Jonkinlaisella aluetoiminnalla voitaisiin saada ottelijoita myös tasaisemmin eri puolille Suomea ja pitäisi pyrkiä lisäämään yleensäkin aktiivisesti liittoon kuuluvien seurojen määrää ja lajin leviämistä Suomessa.

  Markkinointia ja lajin tuomista esiin eri tahoilla pitäisi lisätä niin liiton toimesta, kuin myös jokaisen seuran.

  Muaythai on kansainvälisesti iso laji, mutta Suomessa olemme jääneet vähän paikalleen. Ehkä jopa jonkin näköistä notkahdusta on tapahtunut, kun ”isoja staroja” ei ole, jotka olisivat ihan valtakunnan mediassa ja jotka toisivat lajia esille ”kaikelle kansalle”.

  Myös isompia tapahtumia on vähemmän, nekin tuovat lajille näkyvyyttä ja sitä kautta lisää harrastajia ja seuroja.

  Lajin imagoakin kannattaa miettiä. Erilaisia kamppailulajeja on nykyään paljon ja samoista harrastajista kilpailee myös muut lajit.

  Millä tavalla ja minkälaisen kuvan haluamme antaa lajista ulkopuolisille ja mahdollisesti lajista kiinnostuneille, että heidät saa mukaan lajin pariin?

  Tässä yhtenä tärkeänä kanavana on liiton Facebook-sivut, jota lajista kiinnostuneet ihmiset saattavat hyvinkin tutkia.

  Vaikka lajin on nyt ”koko kansan laji” ja treeneissä ei välttämättä vedetä täysiä, niin joku UFC jne on ”Pop”, kun miehet ja naiset poseeraavat somessa punnituksissa ja se on ”kovaa”.
  Siellä punnituksissa mallin näköiset miehet ja naiset nahistelevat keskenään ja osaksi se on toki teatteria, mutta se antaa ihmisille myös sen kuvan, että ”ollaaan tosissaan”.
  Eihän siellä vaparissakaan salilla vedetä täysiä toista kuitenkaan turpaan, mutta ihmiset tykkäävät treenata ja ”olla samoissa” kuvioissa noiden UFC-tähtien kanssa.

  Ennen Muaytaita mainostettiin ”maailman kovimpana kehälajina” jne, nyt liiton sivuilla halataan, lyödään käsiä yhteen, naureskellaan erätauoilla ja pääasia tuntuu olevan kisamatkoilla enemmän ”mahtava porukka ja hieno kisareissu”, kuin voittaminen.

  Ketään ei näytä harmittavan, jos voittoa ei tule, kun oli niin ”kivaa”.

  Kyllä minua valmentajana ja ottelijoita ainakin ennen suoraan sanottuna vitutti ja rankasti, jos tuli tappio.
  Ei katseltu nähtävyyksiä, eikä halailtu punnituksissa iloisesti, kun keskityttiin matseihin.

  Ja kun itsellä on noita tuttuja ympäri maailmaa, niin ei he kyllä somettele ”kivasta kisamatkasta”, vaan sitten vasta kultamitalit kaulassa.

  Toki somet ja muu ”markkiointi” on nykyään ihan pakollista mahdollisten sponsoreidenkin ja markkinoinnin takiakin, mutta kannattaa ehkä miettiä, minkälaisen kuvan haluaa antaa, että ollaan ihan tosissaan hakemassa niitä voittoja.

  Enkä nyt epäile siis yksittäisten ottelijoiden asenteita, mutta tarkoitan sitä ”julkista” kuvaa, minkä annamme lajia seuraaville ja myös sponsoreille, sekä medialle.

  Potkunyrkkeilyliitosta kannattaa ottaa enemmän mallia, siellä on asiat hoidettu hyvin perusteiltaan ja myös säännöt, sekä ohjeet ja määräykset ovat selkeitä ja mikä tärkeintä, niistä pidetään myös kiinni.

  Meillä menee liikaa aikaa siihen, että samoista perusasioista säädetään vuosikymmenestä toiseen ja käytetään kaikkien aikaa vääriin asioihin.

  Samoja virheitä ei kannata tehdä montaa kertaa, vaan pitäisi oppia virheistä, korjata ne ja mennä eteenpäin.

  Kun perusasiat on kunnossa, niin kaikki pääsee viemään itse lajin toimintaa ja lajia eteenpäin.

  Tulipa pitkä teksti…


  vastauksena käyttäjälle: Salikisat Jyväskylä Muay Thai 21.4

  #75743

  pertsa

  Osallistuja

  Chitalada:

  3x2min:

  Roosa Valijärvi -57kg 0ott 17v

  Krista Pitkänen n 54kg 8ott

  Heikki Simonen -57kg 3ott

  Yrjö Kopio -81kg 5ott

  Emil Linnas -86kg 3ott


  vastauksena käyttäjälle: Salikilpailut Turku Muay Thai 10.3.2018

  #66903

  pertsa

  Osallistuja

  Chitaladan listaa päivitetty.


  vastauksena käyttäjälle: Salikilpailut Turku Muay Thai 10.3.2018

  #66910

  pertsa

  Osallistuja

  Chitalada:

  3x2min:

  Krista Pitkänen -54kg, 7ott
  Emil Linnas -86, 2ott
  Mantas Savicas -81kg, 8ott

  D-luokka, 2x2min:

  Chennita Khotsa, -45kg 1ott tyttö, mutta hänen itsensä ja vanhempiensa mukaan vastustaja voi olla myös samankokoinen poika, jos tyttöä ei löydy.


  vastauksena käyttäjälle: KILPAILUKUTSU ja ILMOITTAUTUMINEN SM-kilpailut 2.-4.2.2018

  #43368

  pertsa

  Osallistuja

  Sori, muutaman kerran on jo pyydetty järjestäjiä korjaamaan, että naisten sarjan -63,5 kg voittajan nimi on Miina Sirkeoja, kuten ilmoittautumisissakin on mainittu, ei Sirkesalo. Jos tämän saisi nyt korjattua tänne ja liiton sivuille (jos ei vielä ollut korjattu), kiitos.


  vastauksena käyttäjälle: KILPAILUKUTSU ja ILMOITTAUTUMINEN SM-kilpailut 2.-4.2.2018

  #43381

  pertsa

  Osallistuja

  Varasimme Kimmelistä huoneet meidän seuralaisille ja sieltä oli kysytty saunan käyttöä aamuksi ennen punnituksia, johon he vastasivat, että se maksaa 200€/2h/päivä.
  Soitin sinne ja sovin nyt heidän kanssaan, että hotellin sauna laitetaan päälle perjantaina, lauantaina, sekä sunnuntaina n pari tuntia ennen punnituksia.
  Ja se on siis ilmainen nyt kaikille hotellin asiakkaille. Näin siis tiedoksi tämä.


  vastauksena käyttäjälle: Salikilpailut, Chitalada, Tampere. 27.1.2018

  #70009

  pertsa

  Osallistuja

  Mentäisiinkö tälläisillä pareilla?

  Saa vielä ilmoittautua, että saa lopuillekin matsin.

  Ja tuomareita toivotaan myös mukaan.

  Ei ole vielä ottelujärjestys.

  2x2min:

  Chennita Khotsa 12v n 45kg, tyttö 1 ott, Chitalada VS 51kg Angelica Öhrn 1 matsi 13v. HTBC

  3x2min:

  Krista Pitkänen -57kg 6 ott, Chitalada VS 57kg Hanna-Kaisa Kämppi 1 matsi, HTBC

  Sami Torsti -91/+91 2 ott, Chitalada VS 93kg Julius Nykänen, 1 ottelu, Lempäälän Thaiboxing

  -67kg Ossi Arkko 4 matsia, HTBC VS 67kg Emrehan Öz, 2 matsia, Espoon Kehähait

  -75kg Joonas Kaunismäki, HTBC VS Khairolah Naseri 71kg (1matsi alla)MMA TEAM 300

  Eero Toiviainen 77kg (2matsia alla) MMA TEAM 300 VS 81kg Rewayat “Ravi” Habibi, 2 thai + 5 potkismatsia, TMT

  3x3min:
  -57kg Riina Sipovaara,HTBC-63,5kg VS Juuli Porkka, 6 ottelua, TMT

  -60/63,5kg Lasse Järvinen,HTBC VS Hamid Qorbani 67kg, (2matsia alla, ottanut aikaisemmin potkunyrkkeilyä afganistanissa)MMA TEAM 300

  Ilman matsia:

  C-luokka

  Heikki Simonen -54kg 3 ott
  -75kg Tea Läntinen, 3 ottelua

  -60kg Hanna Lassila 0 matsia
  -60kg Nea Hukkanen 0 matsia

  D-luokka
  51kg Mehrad Karami, 12v, 1 ottelu
  38kg Albert Bertenyi, 11v, 2 ottelu

  3×3:
  -45/48kg Satu Mykkänen


  vastauksena käyttäjälle: Salikilpailut, Chitalada, Tampere. 27.1.2018

  #70007

  pertsa

  Osallistuja

  Teen tänään tätä listaa ja näyttää siltä, että saadaan matsit aikaan.
  Joillekin ei ole vastustajaa, joten saa vielä ilmoittautua tänään.
  Chitaladan Suvi on sairastunut, mutta Krista Pitkänen -57kg tulee myös ottelemaan 3x2min.
  Ja tuomareita kaivataan tietysti..


  vastauksena käyttäjälle: KILPAILUKUTSU ja ILMOITTAUTUMINEN SM-kilpailut 2.-4.2.2018

  #43397

  pertsa

  Osallistuja

  @Tuke wrote:

  Osa ilmottautumisista on tullut hallituksen sähköpostiin. Nämä ottelijat julkaistaan huomenna.

  Eikö niitä kannattaisi salata samalla kisoihin asti 😀 ?

  Hallituksen jäsenet ovat myös samalla omien seurojensa edustajia liitossa ja nyt on siis niin, että vain he (=heidän seuransa) saavat tietää, ketä kisoihin on ilmoittautumassa ja mihin sarjaan, ennen ilmoittautumisajan päättymistä?

  Tuota…tämä ei ehkä ihan kuulosta tasapuoliselta ja en tiedä, ketä tälläinen “salainen ilmoittautuminen” nykypäivänä palvelee, kun aiemmin pyrittiin juuri avoimuuteen?

  Minulle on ihan sama, kuka sinne menee. Mutta avoimuus ja sama info kaikille olisi hyvä asia?


  vastauksena käyttäjälle: KILPAILUKUTSU ja ILMOITTAUTUMINEN SM-kilpailut 2.-4.2.2018

  #43400

  pertsa

  Osallistuja

  Chitalada:

  -54kg Krista Pitkänen 26v
  -63,5kg Miina Sirkeoja 25v

  -54kg Heikki Simonen 26v
  -75kg Mantas Savicas 32v
  -81kg Yrjö Kopio 31v


  vastauksena käyttäjälle: Salikilpailut, Chitalada, Tampere. 27.1.2018

  #70012

  pertsa

  Osallistuja

  Chitalada:

  2x2min:

  Chennita Khotsa 12v n 45kg, tyttö 1 ott

  3x2min:

  Suvi Pouttu n65 kg 3 ott
  Heikki Simonen -54kg 3 ott
  Sami Torsti -91/+91 2 ott

  Lisää tulee.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 849)