Antidopingtoiminta

suek

Suomen Muaythai liitto ja sen jäsenseurat ovat sitoutuneet kaikessa toiminnassaan noudattamaan Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n kulloinkin voimassa olevia sääntöjä ja ohjeita. SMTL on laatinut Antidopingohjelman, johon kaikki liiton jäsenseurat sitoutuvat. Nämä sivut toimivat tärkeänä tietolähteenä antidopingtoimintaan liittyen.

Antidopingohjelman tavoitteena on säilyttää urheilussa kaikki se, mikä on oikeasti tärkeää ja arvokasta kuten:

  • etiikka, reilu peli ja rehellisyys
  • terveys
  • suorituksen erinomaisuus
  • hauskuus ja ilo
  • yhteishenki
  • omistautuminen ja sitoutuminen
  • sääntöjen ja lakien kunnioittaminen
  • rohkeus
  • yhteisöllisyys ja solidaarisuus

Lähde: Suomen Antidoping säännöstö 2015

Lataa pdf-muotoisena SMTL Antidopingohjelma 2023 ja SMTL Kilpailumanipulaation torjuntaohjelma 2023-2024

Alla olevista linkeistä löydät lisätietoja aiheittain SUEK:n sivuilta:

SMTL on lajin kansainvälisen kattojärjestön IFMA:n (International Federation of Muaythai Amateur) jäsen ja jäsenmaana sitoutunut noudattamaan sen Antidopingohjelmaa. Ohjelma on luettavissa alla olevasta linkistä:
IFMA Anti-Doping Rules tai pdf-muotoisena lataa tästä IFMA Antidopingohjelma 2015

Tutustu WADA:n 1.1.2016 voimaan tulleisiin uusiin ohjeisiin kielletyistä aineista ja menetelmistä IFMA:n sivuilta tästä.

Saat ajankohtaiset uutiset heti käyttöösi tilaamalla jäsenseurallesi ADT:n uutiskirjeen osoitteesta: info@antidoping.fi. Ilmoita viestissäsi nimitietosi, sähköpostiosoitteesi, lajiliittosi sekä (asemasi).

Kuntoilijoille suunnattu Dopinglinkki-verkkopalvelussa on tietoa kuntodopingista eli kilpa- ja huippu-urheilun ulkopuolisesta dopingkäytöstä, ravinnosta ja liikunnasta. Voit kysyä asiantuntijoilta anonyymisti dopingaineiden terveysvaikutuksiin liittyviä kysymyksiä.

Pääset Dopinglinkkiin tästä.

Tiesitkö!
Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille. Voit jättää ilmoituksesi tästä linkistä.

Dopingrikkomuksen voi myös ilmiantaa WADA:n Speak Up! alustan avulla, lue lisää.

Lisää antidoping tietouttasi!
Puhtaasti Paras
on verkkokoulutus urheilijoille ja heidän tukijoukoilleen. Sen sisältö perustuu antidoping-sääntöihin, jotka ovat tulleet voimaan 1.1.2015. Koulutukseen kuuluu seitsemän moduulia, joissa annetaan keskeistä tietoa antidoping-asioista. Klikkaa itsesi verkkokurssille: http://puhtaastiparas.fi/

Antidopingsopimus!
SMTL Antidoping sopimus

Kaikissa antidoping asioissa voit myös lähestyä liiton antidoping yhteyshenkilöä

Tea Läntinen
Puh: Puh: +358 44 9737 378
hallitus@muaythai.fi