Tuomaritoiminta

Tuomaritoiminta
Kuva: Porvoo Thaiboxing Club

Suomen Muaythai -liiton kehä- ja arvostelutuomarit vastaavat tuomaritehtävistä  ja suomalaisen tuomaritoiminnan kehittämisestä kotimaassa. Tuomarikoulutuksia järjestetään vuosittain kevät- ja syyskaudella.

Kansainväliset kehä- ja arvostelutuomarit työskentelevät vuosittain lajin EM- ja MM-kilpailuissa sekä muissa kansainvälisissä turnauksissa sekä osallistuvat kansainvälisiin tuomarikoulutuksiin ja -palavereihin.

Kaikki thainyrkkeilykilpailujen tuomaritoimintaan liittyvät tiedustelut ja kyselyt ohjataan SMTL:n hallitukselle. SM-kilpailuihin valitaan erikseen päätuomari joka koordinoi sopivat kehä- ja arvostelutuomarit SM-kilpailuihin.

Salikilpailuiden ja muiden kansallisten sekä kansainvälisten kilpailuiden järjestäjä vastaa SMTL:n tuomarikoulutuksen käyneiden tuomareiden hankkimisesta ja tuomaritiimin kokoamisesta järjestettäviin kilpailuihin. SMTL:n tuomarikoordinaattori auttaa tuomaritiimin kokoamisessa tarvittaessa.

SMTL ei vastaa Suomessa käydyistä otteluista, joiden tuomaristo on hankittu muuta kautta, eikä näitä otteluja merkitä SMTL:n ylläpitämään ottelijatietokantaan.”

 Kilpailuissa noudatetaan SMTL:n ja IFMA:n sääntöjä ja ohjeita. Tutustu alla olevaan kilpailuoppaaseen huolella. Kilpailujen järjestäjä voi tulostaa kilpailuissa käytettävän tuomareiden arvostelulomakkeen alla olevasta linkistä.

SMTL_Kilpailusäännöt
SCORE CARD

Lajin kansainvälissä turnauksissa, EM- ja MM-kilpailuissa noudatetaan kattojärjestö IFMA:n (International Federation of Muaythai Associations) ohjeita ja sääntöjä:

Rules & Regulations
Code of Ethics