Vastaa aiheeseen: Fight Festival 8 — 1.9.2003

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Fight Festival 8 — 1.9.2003 Vastaa aiheeseen: Fight Festival 8 — 1.9.2003

#46368

IronMake

Jäsen

@tero wrote:

Vaikuttaa siltä, että pitkä tie on vielä kuljettavana ennen kuin tällaisista tapahtumista saadaan salonkikelpoisia. Näissä tilaisuuksissa vallitsee tietynlainen junttimeininki. Tällä tarkoitan juuri noita törkeyksien huutelemista ym. Ne antavat tilaisuudesta vääristyneen kuvan, eivätkä siten ole omiaan nostamaan tapahtuman profiilia. Esimerkkinä aikaisemmat HS:n lehtijutut ff:sta, joissa toimittajat kuvailivat yleisön “tapa-tapa-tapa” kannustuksia. Hesarilla on kohtuullisen paljon lukijoita, eivätkä varsinkaan lajia tuntemattomat voi saada hyvällä tahdollakaan positiivista kuvaa lajeista tai niiden harrastajakunnasta.

Em. kommentit saavat nämä tilaisuudet tuntumaan väkivaltaorgioilta eikä urheilukisoilta, joita ne oikeasti ovat. Tai ainakin thainyrkkeilyottelut ovat. Positiivinen julkisuus olisikin erittäin tärkeää lajin kannalta, mikäli halutaan saada uusia harrastajia lajin pariin.

Tästä syystä voisi olla perusteltua järjestää thainyrkkeily- ja vale tude ottelut omina iltoinaan. Kaupallisessa mielessä taas se ei liene mahdollista. Olisiko muuten ideaa järjestää tapahtuma, jossa thainyrkkeilyotteluiden lisäksi olisi tavallisia nyrkkeilyotteluita? Silloin voitaisiin ainakin puhua puhtaasta urheilutapahtumasta. Vai haluaako kenties nyrkkeilyporukka pysytellä omisssa oloissaan?

Aivan. Huolestuttava tilanne. On tuo vale tudo -porukka (yleistys) sellaista, joka ei kyllä positiivisesti vaikuta MT:n arvostukseen ja salonkikelpoisuuteen. Siis kun on FF:n kaltainen yhteisiltama. Huonompaan suuntaan tuntuu olevan menossa toi vale tudo yleisön käytöskin. Mutta minkälaista käytöstä nyt voi odottaakaan sellaisilta finnisiltä hormonisikaniska-junteilta, joita minunkin edessäni istui kännissä huutelemassa. Vale tudo ei koskaan tule saamaan Suomen mediassa “salonkikelpoisuutta”, mutta thainyrkkeilyllä siihen on tai ainakin on ollut hyvät mahdollisuudet. Vale tudoa ei kovin moni kamppailulajeja tuntematon voi pitää urheiluna, vaan nimenomaan järjettömänä väkivaltaviihteenä. Näin se vaan on.

Ehkä olisi todella parempi yhdistellä KB, MT ja nyrkkeilymatseja samaan tapahtumaan ja pitää “väkivaltaorgiat” erikseen. Ei taida vaan nyrkkeilypuolta kiinnostaa?

Joo, minäkin lähdin sitten flunssasta ja kuumeesta huolimatta paikalle. Fiilis ei ollut paras mahdollinen, joten ärsytti aika moni asia. Varsinkin ne ympärillä olleet vale tudo -matseja katsomaan tulleet öykkärit. Alkoi koko vapaaottelutouhu tuntumaan typerältä hakkaamiselta. No, onhan ne pojat kovia tappelemaan… mun ei tarvi ymmärtää. Myös Voroncheukin naurettava esiintyminen oli :kiroilu . Eiköhän se ole hakattu jo tarpeeksi monta kertaa Suomessa. Onhan Leonti paremminkin otellut, joskus 10 vuotta sitten. Nykyään täysi pelle.
P. Maunun selittely Rupposen kunnosta ei ainakaan tullut sopivalla hetkellä.

Jotain positiivistakin. 😀 Pitkälän, Ristaniemen ja Hynysen “esiintymiset” lämmittivät mieltä. Varsinkin Pitkälä oli GOOD! Ristaniemikin sai hienon takajalan etupotkun/pysärin kerran napsahtamaan Hynysen käsien välistä leukaan (yksi mun lempitekniikka). Perille olis mennyt varmaan monta kertaa, paikkoja oli.
Petellä oli myös hyvä mutta hankala matsi. Eihän Batista thainyrkkeilyllisesti ollut lähelläkään Peten tasoa – housuissakin luki kickboxing 😉 – ja matsi menikin loppua kohti selvemmin ja selvemmin Petelle. Toivottavasti Petellä on tulevassa MM-matsissa klabbit kondiksessa ja muutenkin kaikki ok. :getonbaby

Maamme laulu oli nyt hyvä. Hyvä, että päästiin siitä “nokkahuilusovituksesta”. 😉