Vastaa aiheeseen: Kilpailutilanne

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Kilpailutilanne Vastaa aiheeseen: Kilpailutilanne

#64444

pertsa

Osallistuja

@makes wrote:

jeps. ihan kiva vastaus, mutta toi on aina vähän nihkee kun ruvetaan hieman laskemaan PM kisojen arvoa, kun ei pidetä niitä minkäänlaisena tavoitteena vaikka varmasti niissäkin kisoissa riittää haastetta. jo ehkä karsinnassakin..?

Toki jos ei ole muihin tullut edes mahista karsia,niin ei sekään oikein ole.

Ehkä kiireessä ilmaisin itseni huonosti, mutta en sinänsä tarkoittanut, että vähättelisimme PM-kisoja ja varmasti siellä saisi hyvää vastusta, kuten karsinnoissakin. Olen myös realisti omien ottelijoiden suhteen, enkä kuvittele kenenkään kyvyistä sentään yleensä liikoja.
Tarkoitin, ettei ne ole lähinnä ollut tavoitteena, koska nuo arvokisat ja -valinnat ovat olleet nyt niin epävarmoja, jotta niihin ei näytä kannattavan liikaa tähdätä turhaan. Rehellisesti sanottuna tänä päivänä liiton edustaminen ei ole samasta syystä mikään ylpeyden aihe ja tavoite sinänsä, mikä tulee ilmi ehkä tuosta Mappelankin viestistä. Tämä on erittäin valitettavaa.

Olen tyytyväinen, että Mappela vastasi tuohon viestiin, koska se antaa konkreettista tietoa tilanteesta. Tuo teksti tuntui kyllä uskomattomalta, jos aletaan periä vielä jotain maksuja takaisin. Ymmärtäisin sen kyllä sitten, jos joku ei vain “viitsi” lähteä.

Unohdin mainita tuosta 2006-vuodesta, että samana vuonnahan liitolla oli varaa myös keväällä maksaa WMF:n kisoihin mukaan kaksi huoltajaa ja tuomari, kyllä siihenkin kului rahaa IFMA:n reissun lisäksi.

Seurojen suhteen kannattaisi miettiä myös, että seura satsaisi kunnolla ottelijoihin ja rahaa esim kisamatkoihin. Niihin menevät rahat tulevat kyllä menestyksen ja julkisuuden myötä moninverroin takaisin jäsenmaksu- ja kurssituloina. Ihmiset menevät mielellään mukaan seuraan, jossa on ollut menestystä, antaahan se edes jotain kuvaa opetuksen laadusta, vaikka siellä olisikin pienet pukuhuoneet. Moni ajattelee myös lajia aloittaessaan, että saattaa kilpailla jossain vaiheessa (vaikkei moni koskaan niin teekkään) ja jos heillä on varmuus kuitenkin siitä, että seura satsaa kisamatkoihin+ valmennukseen + muuhun tarpeelliseen asiaan liittyvään, niin toki se on selvä etu seuralle ja se taas tuo lisää harrastajia ja kilpailijoita.

Tällä en tarkoita HTBC:tä, koska aiemmin viittasinkin siihen, että jos moni ottelija on lähdössä, niin ei isollakaan seuralla ole varaa maksaa kaikkien kuluja. Liiton pussista pitäisi löytyä rahaa MM-kisoihin, joka on vuoden tärkein tavoite ja jonkun menestyminen siellä tuo julkisuutta ja hyötyä kaikille seuroille ja lajin maineelle. Ja vaikka ei heti menestystä tulisikaan, niin arvokasta kisakokemusta tulevaisuutta varten ainakin.

Toinen asia on tuo, miksi apu ei kelpaa jostain suunnasta. Esim tuon SLU:n asian suhteen, tai keväällä surkuteltiin sitä, ettei löydy huoltajia EM-kisoihin, kun miesten “päävalmentaja” ei lähtenyt mukaan. Kevätkokouksessa meidän seuran edustaja ilmoitti, että meillä on monta kokenutta kaveria,jotka ovat reissanneet myös ulkomaan keikoilla, joista joku on varmasti valmis lähtemään mukaan, jos on tarvis. Ei kelvannut ja Martinez hoiti yksin koko joukkueen huoltamisen, joka on liikaa vaadittu yhdeltä.
Esim 2006 olin mukana omalla kustannuksellani kisoissa (meiltä oli myös toinen paikalla) ja ihan syystä, meidän kaksi ottelijaa otteli 6 ottelua kisojen aikana ja toinen toi kultaa. Pari kertaa oli tilanne, jossa toinen suomalainen otteli samaan aikaan toisessa kehässä, joten vähän pienelle huomiolle olisi se toinen ottelija jäänyt otteluun valmistautumisen kanssa ja ottelun aikana, jos vain yksi huoltaja olisi ollut paikalla. Nythän on ilmeisesti joukkue lähdössä MM-matkaan taas vain yhden huoltajan avustuksella.

Pelkän kritiikin sijasta ollaan siis valmiita myös jeesaamaan ja ehkä voisi ajatella, että olisi jotain annettavaakin liitolle, mutta kun se apu ei näytä kelpaavan, tuntuu oudolta.