Vs: Re: 24.11.2012 PM-kisat, Helsinki

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 24.11.2012 PM-kisat, Helsinki Vs: Re: 24.11.2012 PM-kisat, Helsinki

#71705

tku

Osallistuja

Ensinnäkin kiitoksia järjestäjille pienoisista fasiliteettien puutteista huolimatta! Kalasataman miten-lie-vallattu varastohalli oli hämmentävä kokemus alkuunsa, mutta letkeä musiikki ja illan hämy yhdistettynä muutamiin erittäin hyviin matseihin tarjosi varsin maukkaan underground-cocktailin. Erityiskiitos DJ:lle musavalinnasta!

Ihan kaikkia matseja ei ehtinyt seurata, mutta nämä kaksi olivat silkkaa timangia ja dynamiittia.

5) MALE -75kg Ali Taimouri FIN – Mehran Zangana SWE
Voittaja Taimouri 3-0

6) MALE -57 kg Mihn Le FIN –Julian Bengtsen DEN
Voittaja Bengtsen 3-0

Ali ei paljon kuvia kumarrellut, vaan aloitti ensisekunnilla hillittömän kyynärpäätakomisen. Sen verran hämilleen Mehran meni, että sitä seuranneet potkutkin upposivat kuin sulaan voihin. Ensimmäinen erä oli Alin juhlaa ja Mehran kaatuili milloin mistäkin potkusta ja pysäristä. Koko ottelu sujui Taimourin päälliköidessä ja väliin nähtiin sellaista rikas-ja-rutiköyhä pommittelua, että muitaigasmi oli tosiasia. Oli ohilyönti, kääntölyönti, päähänpotkua, leukaan lyöntiä, kääntölyöntiä ja kaikkea tätä yhtä soittoa vuoron perään. Huh huh! Yleisö äänteli kaikki neljä erää ihastuksissaan ja ottelu palkittiin raikuvilla ja pitkillä aplodeilla. Ehdottomasti illan huikein matsi.

Tanskan Julian Bengtsen oli varmaankin turnauksen paras ottelija. Iso rispektit Minh Lelle, että lähti tähän otteluun hävittyään Julianille kuukausi sitten tyrmäyksellä. Bengtsen on malliesimerkki millaisia ottelijoita IFMA:nkin kehissä pyörii. Erittäin sähäkkä, teknisesti täydellinen, huikean monipuolinen ja kaiken lisäksi luova. Setti vedettiin kiukulla ja paikkaa haettiin. Mieleen jäi ennennäkemätön jaloilla reisistä kiipeäminen ja siitä pudotus kyynärpäällä päälakeen. Kääntöpotkukin upposi molemmilla kerroilla ja 1. kerralla (kehätuomarin hidas) luvunlasku ei ollut riittää. Minh Le on kova luu kun kesti tuon myllytyksen.

Nämä PM-kisat ovat nykyään aina tarjonneet mieletöntä ilotulitusta ja esiveikkaus ei mennyt tälläkään kertaa väärin. Täynnä ollut tupa ja olutaitio varmaankin nauttivat näkemästään, joskin kohotetut fasiliteetit ja show-kuorrutus tarjoaisivat thainyrkkeilylle isommankin yleisön. Se nähdään sitten ensi vuonna Turussa.

Onnittelut kaikille suomalaisille mestareille!