Vs: Re: 27.8-4.9 2010 Sportaccord Combat Games Peking

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 27.8-4.9 2010 Sportaccord Combat Games Peking Vs: Re: 27.8-4.9 2010 Sportaccord Combat Games Peking

#67161

annabel

Jäsen

Tässä raporttia eilisen mieleenpainuvimmista otteluista, joita itse keskityin seuraamaan.

Milja vs. Ukraina -54kg 4-1
Miljan ukrainalainen semifinaalivastus oli viime vuoden MM-1 2009 (-54kg), mutta tällä kertaa ukrainalaiselle oli tyytyminen pronssipaikkaan. Milja oli ottelussa selvästi vahvempi ja katsoi tarkemmat osumat ukrainalaiseen kerta toisensa jälkeen. Ukrainalainen viuhui nuorella innokkuudella, mutta Miljalle ei tuottanut vaikeuksia viedä tilanteita itselleen vartalopotkuilla ukrainalaisen panostaessa lähinnä lyönteihin ja köykäisiin alapotkuihin. Joku tuomareista taisi sekoittaa ottelijat vääriin kulmiin, koska ottelu kirjattiin 4 -1 : )) Finaalissa Milja saa vastaansa kanadalaisen Misty Dawn Sutherlandin (MM-2 2009), joka on samalta salilta kuin MM-1 Sandra Bastian.

Valentina Shevchenko /Peru vs. Ania Fucz /Saksa – 60kg RSC 2
Moninkertainen maailmanmestari Shevchenko lähti pyörittämään saksalaista lattiaan ottelun alkuminuuteista asti. Todella fyysinen saksalainen oli heiteltävissä yllättävänkin helposti. Toisessa erässä Shevchenko heitti saksalaisen tottuneesti kanveesin tipahtaen tuttuun tyyliin täydellä voimalla myös itsensä vastustajan päälle. Tällä kertaa saksalaisen pää näytti jäävän ikävästi Shevchenkon kyynärpään ja lattian väliin maahanheittotilanteessa sellaisella voimalla, että saksalainen menetti hetkeksi tajuntansa. Virottuaan saksalainen levitteli käsiään ihmetellen ottelun keskeyttämistä.

Fatima Pinto /Norja vs. Espanja -51kg 2-3
Viime vuoden PM:istä tuttu Fatima vei vahvanoloisesti potkunyrkkeilytyylistä espanjalaista. Espanjalaisella ei ollut mitään saumaa lähiottelutilanteissa, joissa Fatima väänsi espanjalaista kaksinkerroin solmuun kanveesiin. Fatima vaikutti varsin pettyneeltä, kun ottelun lopuksi espanjalaisen käsi nostettiin ylös voiton merkiksi.

Petrov vs. Englanti -67kg 2-3
Petrov otteli ottelunsa todella vaisusti siihen nähden, mitä olen aikaisemmin nähnyt arvokilpailuissa viimeisen parin vuoden aikana. Terävyys ja voima olivat tyystin kateissa. Koska englantilaistakaan ei oltu siunattu tekniikkalahjakkuudella, ottelussa ei näyttänyt tapahtuvan juuri yhtään mitään mielenkiintoista. Tilanteet päättyivät aina lähiottelutilanteeseen, jossa kummatkin kaatuivat tai polvet nousivat lähinnä nilkkojen korkeudelle. Ei ollut yllätys, että Petrov hävisi tällä kertaa, mutta hän näytti tyytyvän kohtaloonsa varsin tyynesti. Myöhemmin näin hänen linkkaavan jalkaansa sääri/polvi teipattuna, mistä löytyisi ehkä selitys poikkeuksellisen köyhään esitykseen.

Kyshenko vs. Thaimaa -71kg 0-5
Tämä ottelu lähti tasaisen vahvasti käyntiin. Molemmat pääsivät aika ajoin horjauttamaan toista kanveesiin asti. Vasuri thaimaalainen otteli alusta asti itsevarman röyhkeästi ja vaikutti olevan paremmin tilanteen päällä läpi koko ottelun. Kolmannessa erässä tapahtui jotain. Ilmeisesti thaimaalaisen takajalan yläpotku yllätti Kyshenkon polvilleen ja hän hädin tuskin selviytyi pystyyn luvunlaskusta, eikä kyennyt enää ihmeellisyyksiin tämän jälkeen. Kyshenkolta hävisi tyystin voimat viimeiseen erään. Kyshenko siis Petrovin tavoin laulukuoroon.

Marcus Öberg vs. Kiina -71 kg 3-2
Ei ihan selvinnyt, miten kinkki oli kyennyt voittamaan itsensä semifinaaliin, mutta tämä oli Öbergille helppo paikka esittää koko repertuaarinsa näytöstyyliin. Öberg veti palolla läpi ottelun eikä kotiyleisön huima kannustus tai kiinalaisen uhmakkaat karjahdukset (ennen ja jälkeen ottelun) auttaneet isäntämaan edustajaa ihmeeseen, jota olisi tarvittu Öbergin päihittämiseen. 3-2 tuomio pisti taas miettimään tuomaritoimintaa näissä kilpailuissa.

Yodsaenklai /Thaimaa vs. Vasyl Tereshonok /Ukraina -75kg 4-1
Yodsaenklai otteli ilmeettömästi ja sai paljon töitä tekevän ukrainalaisen huitomaan ilmaa ja näyttämään ajoittain kehnolta, vaikka Tereshonok vaikutti erittäin vahvalta ja tekniseltä ottelijalta hänkin. Ukrainalainen teki paljon töitä ja yritti kaikkensa, mutta pieni pelko paistoi läpi kaikessa tekemisessä. Yodsaenklai potki ja löi harvakseltaan rauhallisesti, mutta aina kun jotain tapahtui Yodsaenklain puolesta, ukrainalainen horjahteli taaksepäin. Yodsaenklaille helppo ja selvä voitto. ”Tulikohan sille edes kuuma?”.

Martin Akthar vs. Uzbekiztan -63,5kg 0-5
Puoli päätä lyhyempi Akthar ei voinut mitään uzbekiztanin miehelle. Aktharin suojaus tipahteli sen verran, että uzbekiztanilaisella olisi ollut tilaisuutensa tyrmäysvoittoon. Akthar taisteli loppuun asti, mutta meininki meni enemmänkin yliyrittämisen ja epätoivon puolelle.

Dzianis Hancharonak /Valko-Venäjä vs. Australia -91kg 5-0
Ville Aallonkin kohdannut Hancharonak on vaihtanut 10 kiloa suurempaan painoluokkaan, millä ei näytä olevan minkäänlaista hidastavaa vaikutusta venäläisen nopeuteen, mutta voimaa on tullut sitäkin enemmän. Hancaharonak voitti ylivoimalla ja näyttävästi australialaisen ja ottelee finaaleissa isäntämaan ainoata finaaleihin selvinnyttä kiinalaista vastaan. Huutomyrskyä siis luvassa kotiyleisön puolesta.

AnnaAnne