Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut EM-kisat/European Cup 2012 Vs: Re: EM-kisat/European Cup 2012

#70863

P.L.

Jäsen

Neljäs kisapäivä

Kisojen neljäntenä päivänä huoltajina toimivat Jaakko Dahlbacka, Pasi Luukkanen ja Antti Naakka olivat huutaneet äänensä käheiksi, ja joukkueen hierojana toimiva Sini-Marja Heikkisellä riitti töitä huoltaessaan ottelijoidemme kolhuja sekä lihasjumeja. SMTL:n päätuomari Simo Halmevuo toimi aikaisempien päivien tapaan päätuomarina naisten ja nuorten EM-kehänä toimivassa B-kehässä.

Nuoret, EM -57 kg (4. semifin): Jesper Håkansson (FIN) vs Pavel Kuznetsov (RUS)

16-vuotiaan Jesper Håkanssonin piti alunperin osallistua nuorten Euroopan cupiin, mutta koska -57 kilon sarja oli peruttu, päätti hän osallistua astetta kovatasoisempaan nuorten EM-turnaukseen. Neljäntenä kisapäivänä Jesperin odotus palkittiin ja hän pääsi viimeinkin kehään. Ottelu Pavel Kuznetsovia vastaan alkoi kelvollisesti ja Jesper haastoi lyönneillä ja potkuilla. Etenkin takimmaisen jalan keskivartalopotku upposi vasenkätiseen Kuznetsoviin ja lähiottelutilanteissa molemmat vetivät polvia kylkiin. Erätauolla Jesperiä kehoitettiin tekemään lisää töitä, sillä nuori turkulainen on luonteeltaan enemmän työkone kuin tarkkailija. Jesper aloitti toisen erän aktiivisesti, mutta venäläiskulmauksessa oli punottu juonia ja Puznetsov piti etäisyyttä pysäytyspotkuilla, joiden jälkeen hän hyökkäsi vahvasti. Kolmannessa ja viimeisessä erässä venäläinen jalosti taktiikkaansa ja teki Jesperin ottelemisen hankalaksi. Täten voitto matkasi Venäjälle, mutta Jesperille ottelu oli joka tapauksessa hyvä ensikokemus kovemmissa kehissä ja nuorukainen vannoikin maksavansa potut pottuina ensi vuonna.

Naiset, EC -60 kg (finaali): Gia Winberg (FIN) vs Yildimir (TUR)

Gia Winbergin eilinen turkkilainen EC-semifinaalivastustaja vietiin ottelun jälkeen ambulanssilla pois kisapaikalta, joten perjantain finaaliotteluun lähdettäessä itseluottamus oli kohdillaan. Vastakkaiseen kulmaan asettui jo toistamiseen kotikehän edustaja, jonka vuoksi oli oletettavaa, että vastustajalla oli aikeena kostaa eilinen. Yildimir aloittikin ottelun periturkkilaisella raivolla ja ensimmäisen erän ajan kehässä nähtiin taistelua, jossa molemmat naiset rappasivat kilpaa alapotkuilla. Ensimmäisen erän jälkeen porvoolaisprässi sai Yildimirin pakittelemaan ja lähiottelutilanteissa Gia heitteli turkkilaista. Gia myös ahdisti Yildimirin kehäköysiä vasten ja iski vauhdista hyviä kyynärpäitä Yildimirin kasvoihin. Turkkilainen puolestaan pyristeli vastaan ja teki useita kääntölyöntejä, mutta ei saanut Giaa pysähtymään. Kolmannessa erässä Gia ei antanut Yildimirille tilaa ja heitteli tätä niin että kanveesi kolisi. Viimeisen heiton jälkeen turkkilainen jäi kanveesille ja ilmoitti, ettei aio jatkaa ottelemista. Kolmannen erän TKO-voitolla Gia siis saavutti Euroopan cup-turnauksen kultaa sarjassa -60 kiloa!

Naiset, EM -60 kg (semifin): Anna Willberg (FIN) vs Madeleine Vall (SWE)

Samaan aikaan kun Gia otteli EC-finaalissa, Anna Willberg kamppaili EM-semifinaaliottelussa. Vastaansa hän sai muun muassa amatöörien euroopanmestaruuden voittaneen Madeleine Vallin Ruotsista. Niin ikään euroopanmestaruuden saavuttanut Anna aloitti ottelun tuttuun tapaansa hyvällä perustyöllä, jonka ansiosta hän napsi osumia keskivartalopotkuilla ja polvilla. Vall sen sijaan tyytyi tarkkailemaan ja olemaan lähinnä ottavana osapuolena. Toisessa erässä Anna jatkoi samalla tavalla, eikä Vall saanut vieläkään tehtyä juuri mitään joka olisi tasoittanut tilannetta. Kolmannessa erässä Vall heräsi otteluun ja alkoi myös poimimaan selkeitä osumia potkuilla ja polvilla. Tilannevoittoja tuli molemmin puolin ja kumpikin onnistuivat tekemään muutamia heittoja sekä kaatoja. Neljäs erä jatkui samalla kaavalla ja selkeää paremmuuseroa ei oikein näkynyt. Ensimmäisten erien hallinta antoi kuitenkin toivoa voitosta, mutta valitettavasti pistetuomarit tuomitsivat ottelun hajaäänin 3-2 ruotsalaisen hyväksi. Annalle siis pronssia näistä kisoista.

Naiset, EM -75 kg (semifin): Edla Niemi (FIN) vs Dilara (TUR)

Perjantain viimeisessä suomalaisväriä sisältäneessä ottelussa Helsingin Edla Niemi sai Gian tavoin vastaansa turkkilaisen vastustajan. Ottelussa päätä lyhyempi Dilara koitti iskeä heijarimaisilla lyönneillä, mutta epäonnistui yrityksissään. Edla sen sijaan poimi osumia takajalan potkuilla ja lähiottelussa suorilla polvilla. Turkkilainen väsyi minuuttien edetessä ja yritti vältellä Edlaa liikkumalla ympäri kehää, mutta joutui kerta toisensa jälkeen helsinkiläisen pihtiotteeseen ja vastaanottamaan polvia vartaloonsa. Dilaran tilannetta ei helpottanut se, että toisessa erässä kehätuomari otti häneltä pisteen kehäköysistä kiinni pitämisestä. Kolmannessa erässä Edla osui parilla kyynärpäällä Dilaraa päähän ja hetki tämän jälkeen turkkilaiskulmaus heitti pyyhkeen kehään. Semifinaalin TKO-voitolla Edla ansaitsi paikan huomiseen EM-finaaliin.