Vs: Re: Muutoksia lisenssiin

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Lisenssi- ja vakuutus Muutoksia lisenssiin Vs: Re: Muutoksia lisenssiin

#70130

MTV

Osallistuja

@tku wrote:

Lisenssi ei ole kohonnut, vaan vakuutus (kts. alta). Liiton kautta hommattavan vakuutuksen tarjoaa näköjään Pohjola. Sinunhan ei tarvitse ottaa tätä kilpailuvakuutusta itsellesi, jos saat muilta vakuutusyhtiöiltä (esim. omaltasi) halvemman tarjouksen. Otat tällöin vain tuon pakollisen osuuden eli vakuutuksettoman lajilisenssin ja pyydät omalta vakuutusyhtiöltä todistuksen korvaavasta vakuutuksestasi.

Lähde: http://www.muaythai.fi/index.php/site/kilpailutoiminta/kilpailu–ja-harrastajavakuutus

Lajilisenssi on kolmeosainen:
– Liiton lisenssi 30 euroa
– SLU:n sporttirekisteriosuus 3 euroa
– Pohjolan tapaturmavakuutus eli sporttiturva, hinta riippuu vakuutusluokasta

SMTL:n vakuutukset tuskin ovat Pohjolalle mikään hirveän hyvä business. Kun suuret massat eli harrastajat eivät osta vakuutusta, jää ostajakunta loukkaantumisalttiiden kilpailijoiden varaan. Tuolloin vakuutusyhtiö nostelee vakuutuskauden hintaa sitä mukaa, kun niitä polvia käytiin edellisellä kaudella yksityisellä tähystelemässä.

p.s. Sellainen laji sellaiset kolhut

p.s. Jos moderaattoreita on vielä elossa, niin tän vois siirtää tonne omaan osioonsa. Ja värvätkää lisää jengiä…

Ei toki tarvitse ottaa, mutta kun ei tunnu nuo vakuutusyhtiöt tarjoavan kuin omille asiakkailleen noita vakuutuksia. Eli kun olen yrittänyt kysellä yleisesti vakuutuksien hintoja meidän ( runsaslukuiselle ; D ) ottelijoille, niin se vakuutusyhtiöiden mielenkiinto loppuu heti siihen, että ottelijamme eivät välttämättä ole muulta osin vakuutettuja kyseisissä firmoissa.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä ihmettelyäni, että tapahtuuko tosiaan thainyrkkeilyotteluissa niin paljon enemmän loukkaantumisia, että vakuutuksen hinta on pompsahtanut yli 100 € kalliimmaksi verrattuna kilpaileviin lajeihin ja vieläpä kohtalaisen lyhyessä ajassa ? Voisin kuvitella myös, että kilpailijamäärien suhteenkaan ei niin radikaaleja muutoksia ole muihin lajeihin nähden tapahtunut ? Ja vaikea on kuvitella, että muiden lajien harrastajat ostelisivat oman kotipaikkani ulkopuolella pilvin pimein harrastajavakuutuksia lajiliittojensa kautta. Näin ei ainakaan varmaan tietoon perustuen tapahdu kotikaupungissani.

Mutta jos vamma-alttiudella aletaan hommaa mittaamaan, niin nyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä vammatason on täytynyt pysyä suht samana vuodesta toiseen, mutta thainyrkkeilyssä se on räjähdysmäisesti kasvanut viime vuosina, näin hiukan karrikoiden sanottuna ? En tiedä sitten, mutta ei kuulosta ainakaan omaan korvaani hirvittävän loogiselta. 262 € on kuitenkin aika kova raha monelle, eikä se varmasti ainakaan helpota kynnystä lähteä ottelemaan.

– Pekka